Δευτέρα, Μαρτίου 27

Πέρασε στην ιστορία με ρεκόρ συμμετοχών ο 7ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, αλλά και απόλυτη οργανωτική επιτυχία για ακόμη μια φορά, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και πέρασε στην ιστορία σαν ο πιο επιτυχημένος, μέχρι την επόμενη φορά, ο 7ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου απόστασης 10 Km.
Ο καιρός ήταν ιδανικός και βοήθησε πολύ στην επιτυχία της διοργάνωσης, (πέρυσι είχε διεξαχθεί υπό συνεχή βροχή). Μιας διοργάνωσης που και τα τρία παιδιά, Δ. Φωκάς, Ε. Σαμόλη και Κ. Φωκά, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με πολύ κόπο έβγαλαν μια διοργάνωση που πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του δρομικού κινήματος.
Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 10 Km, προηγήθηκαν οι παιδικοί αγώνες, μπροστά από το μπαστούνι των κρουαζιερόπλοιων στο Μαιστράτο, ενώ οι μαζορέτες της Art style dorcestudio της Όλγας Γαλιατσάτου, έδιναν χρώμα και ζωντάνια στην εκδήλωση.
Αμέσως μετά και ύστερα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, αλλά και κάποιες τιμητικές απονομές σειρά πήρε το μεγαλύτερο ίσως αθλητικό γεγονός στο νησί.
Εδώ να αναφέρουμε ότι βραβεύθηκαν οι Μάγδα Γαζέα και ο βετεράνος Κεφαλονίτης αθλητής του άλματος εις τριπλούν κ. Στάθης Αμπατιέλος που έδειχνε πολύ συγκινημένος από την βράβευση του.
Στον μεγάλο δρόμο των 10 Km συμμετείχαν 340 αθλητές (πέρυσι έτρεξαν 310), μεταξύ αυτών και μια από τις κορυφαίες αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων, η Μάγδα Γαζέα, ένα δικός μας παιδί, ο Ληξουριώτης Γεράσιμος Γρίβας του Ολυμπιακού, αλλά και πολλοί σημαντικοί αθλητές εκτός νησιού, οι οποίοι έδωσαν ανάλογο ενδιαφέρον στον αγώνα.
Στο σημείο αυτό δόθηκε η εκκίνηση που είχε αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο. Τον χώρο του μπαστουνιού των κρουαζιερόπλοιων.
Οι Αθλητές μέσα σε μια όμορφη διαδρομή και αφού έτρεξαν την συγκεκριμένη απόσταση τερμάτισαν ως εξής:
Στις γυναίκες:
1η η Μάγδα Γαζέα με χρόνο 38:20
2η η Χριστίνα Μαραγάννη με χρόνο 46:01 
3η η Αγγελική Κεραμίδα με χρόνο 46:43
Στους άνδρες:
1ος ο Γεράσιμος Γρίβας με χρόνο 37:19.
2ος Δημήτρης Μανίκας με χρόνο 38:04
3ος ο Θωμάς Δρακόπουλος με χρόνο 39:27
Να αναφέρουμε ότι παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα υπήρξαν και παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο.
Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπάλος», όπως αυτό του Γ’ Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.
Mαθητής της Muay Thai Ενέργεια, παρουσίασε έναν παραδοσιακό πολεμικό χορό, καθώς και επίδειξη μαθητών με στόχους.
Στη συνέχεια έγινε και ο αγώνας strongman (τρέξιμο με δοχεία γεμάτα νερό).
Αμέσως μετά έγιναν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία.
Σε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο.
Επίσης οι διοργανωτές βράβευσαν την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές που ήταν όπως προαναφέραμε το Κangoo Club ως η πολυπληθέστερη ομάδα του αγώνα.
Να αναφέρουμε ότι χρώμα στην εκδήλωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, έδωσε η παρουσία της μασκότ του αγώνα του Αργό, ο οποίος έτρεξε με τους υπόλοιπους αθλητές, ενώ φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους στην πλατεία. Πραγματικά ήταν απολαυστικός και εντυπωσιακός.
Την παρουσίαση της διοργάνωσης, επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι Σάκης Βούτος με την Γιάννα Κουλουμπή με μεγάλη επιτυχία.
Στον αγώνα παρέστη και κάλυψε μεγάλη ομάδα από Εθελοντές Σαμαρείτες καθώς και αστυνομική-λιμενική δύναμη.
Εμείς να συγχαρούμε τους διοργανωτές (Δ. Φωκά, Κ. Φωκά και Β. Σαμόλη) που με κόπο και πολύ μεράκι διοργάνωσαν άλλον έναν μεγάλο αγώνα κυρίως οργανωτικά. Μπράβο σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και το 8ο Βαλλιάνειο αγώνα!
Αργότερα θα ακολουθήσει πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από την διαδρομή και τον τερματισμό, αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου