Κυριακή, Μαρτίου 12

Απόλυτα επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου του Άκη Τσιμάρα με τίτλο Ανθρώπου Ψυχαί (Εικόνες)


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο κέντρο Mythoς και Estiasis στα Τραυλιάτα, η παρουσίαση του πρώτου συγγραφικού έργου ενός ανθρώπου του Αθλητισμού, του Άκη (Γεράσιμος) Τσιμάρα.
Ο Άκης, ένα δικό μας παιδί του αθλητισμού, καθηγητής Φ.Α., παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής, ήταν εμφανώς συγκινημένος και ευχαρίστησε τον κόσμο για την  εντυπωσιακή του παρουσία.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου και μίλησαν για τον συγγραφέα, τονίζοντας ιδιαίτερα, το λογοτεχνικό τάλαντο που τον διακρίνει, η καθηγήτρια κ. Αθηνά Χατζίρη, φιλόλογος, Διευθύντρια του Γυμνασίου Πάστρας, η καθηγήτρια κ. Διονυσία Κυπριώτου, φιλόλογος του Β΄Λυκείου Αργοστολίου, ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μανίκας, φιλόλογος του Β΄ Λυκείου Αργοστολίου, ο καθηγητής κ. Σπύρος Φαραντάτος φιλόλογος και ο δάσκαλος κ. Θεόφραστος Χαρτουλιάρης.
Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο βιβλίο, στο οποίο αποτυπώνονται οι παραδοσιακές φιγούρες ανθρώπων που κουβαλάνε τις ψυχές τους. Μωσαϊκό συνηθισμένο, μα παράξενο, από χαρακτήρες ανθρώπων που ζουν και, κατά το πως μπορούν, πορεύονται και πράττουν που περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά, όταν αυτογνωστούν βρίσκουν τον εαυτό τους, μα βρίσκονται και αντιμέτωποι με την συγκλονιστικότερη ίσως του ανθρώπου αλήθεια:την απόλυτη ελευθερία της επιλογής του. Μια αλήθεια που, όταν έλθει, για κάποιους μένει ένα επώδυνο δώρο, μα κάποιους άλλους τους οδηγεί, μέσα από προσωπικά, υπέρλογα μονοπάτια, στον θεό...
Εμείς να συγχαρούμε τον Άκη Τσιμάρα για το ταλέντο και το νέο του δημιούργημα και να του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου