Παρασκευή, Μαρτίου 10

Η Pregame της 15ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι του Καραβόμυλου



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο,στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. Ξεχωρίζει το παιχνίδι Σάμης - Διλινάτων.
Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός έτοιμος να επανέλθει στις επιτυχίες
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με το ανάλογο βαθμολογικό τους ενδιαφέρον, και τις ομάδες τις "ουράς" να δίνουν δύσκολα παιχνίδια σε Ληξούρι και Κεραμειές.
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 11/3 το πρωί, με τα δύο από τα τέσσερα ματς του προγράμματος, σε Ιθάκη και Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι. Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12/3 το απόγευμα, με τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος με το παιχνίδι Σάμης-Διλινάτων να ξεχωρίζει.
Ας δούμε παρακάτω τι μπορούμε να περιμένουμε από μια αγωνιστική που δεν αναμένεται να φέρει πολλές ανακατατάξεις!
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:30, στο Δημοτικό της Ιθάκης και σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τα δυνατά Φωκάτα και θέλει, μετά την επικράτηση της στο τοπικό ντέρμπι με τον Οδυσσέα, να συνεχίσει στις επιτυχίες τελειώνοντας μιας και καλής το θέμα της παραμονής στην κατηγορία. Όμως και οι φιλοξενούμενοι θέλουν το τρίποντο, μιας και ο στόχος τους είναι η 5η θέση στην τελική κατάταξη. 
Την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Παλληξουριακός φιλοξενεί τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι, που οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Νίκη που θα τους ξαναφέρει στις επιτυχίες, μετά το χάσιμο του αήττητου από την Εικοσιμία και το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι δύσκολα μπορούν να περιμένουν κάτι, από το συγκεκριμένο παιχνίδι με τους πρωτοπόρους.
Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 12/3 το απόγευμα στις 3 μ.μ.,  με τους υπόλοιπους δυο αγώνες του προγράμματος. 
Στις Κεραμειές, η Εισκοσιμία σε ανοδική αγωνιστική πορεία τον τελευταίο καιρό, φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς και θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες και το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παίζει τον τελευταία, ώστε να παραμείνει κοντά στους πρωτοπόρους Παλληξουριακό και Διλινάτα. 
Οι φιλοξενούμενοι ξέρουν ότι δεν είναι το φαβορί στο παιχνίδι και θα πάνε στις Κεραμειές να διεκδικήσουν το καλύτερο.
Τέλος, την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, η γηπεδούχος Σάμη, μετά την ιστορική της πρόκριση στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, φιλοξενεί τα Διλινάτα και θέλει να συνεχίσει την νικηφόρα της πορεία και στο πρωτάθλημα με στόχο την 5η θέση. Οι φιλοξενούμενοι σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, θέλουν το τρίποντο που θα τους κρατήσει τουλάχιστον στην 2η θέση, μιας και η Εικοσιμία μόλις έναν βαθμό πιο πίσω απειλεί!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Παγκεφαλληνιακός.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 11-3-2017   ώρα:  11:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Σούλα
Έρβιν
Τούρλος Π. Μυρσίνιας Γ
2.
Σάββατο 11-3-2017   ώρα:  11:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Φωκάτα
Θανάσης
Στάθης
Μαγουλάς Σπ. Καπογιαννόπουλος Ι.
3.
Κυριακή 12-3-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Εθνικός
Κιόσης
Κώστας
Βασιλόπουλος Δ. Καπογιαννόπουλος Ι.
4.
Κυριακή  12-3-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτα
Ματιάτος
Διονύσης
Σούα Ε.
Ρηγοπούλου Δ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 15ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 11-12/3/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  11-3-2017
Με το παιχνίδι Παλληξουριακού – Οδυσσέα Ιθάκης, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι και πρωτοπόροι της Α' κατηγορίας, μετά την τελευταία τους ήττα στις Κεραμειές από την Εικοσιμία (πρώτη φετινή) και το ρεπό τους την τελευταία αγωνιστική, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τους δίνεται η ευκαιρία απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Οδυσσέα Ιθάκης.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, σαφώς ανώτερη, ποιοτικότερη και με πολύ περισσότερες επιλογές, είναι το φαβορί για μια νίκη με καλή εμφάνιση και γιατί όχι αρκετά γκολ.
Από την άλλη, η ομάδα από την Βόρεια Ιθάκη, χωρίς μέχρι στιγμής νίκη στο πρωτάθλημα και μόλις με έναν βαθμό στο ενεργητικό της, βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση και φυσικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορεί να έχει και πολλές πιθανότητες να κατακτήσει την πρώτη της.
Όλοι γνωρίζουν την δυσκολία του αγώνα και στον Άγιο Αντώνη θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και μια καλή παρουσία που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά στον αγώνα που κάνουν και θα συνεχίζουν να κάνουν μέχρι το τέλος, για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία.
Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τώρα σε 12 αγώνες βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας 10 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 31 βαθμούς.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης, όπως γράφουμε παραπάνω, βρίσκονται ουραγοί και κολλημένοι στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα από την έναρξη του πρωταθλήματος. Με τους ίδιους αγώνες έχουν μόλις 1 ισοπαλία, 11 ήττες και μόλις 1 βαθμό.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι με τους γηπεδούχους εύκολα ή δύσκολα να επικρατούν, μιας και είναι το φαβορί για το τρίποντο.
Ένα τρίποντο που μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από τους διώκτες τους, αφού και τα Διλινάτα δοκιμάζονται στην Σάμη.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Ο Παλληξουριακός είχε περάσει με εντυπωσιακό τρόπο από το Βαθύ με μια εύκολη νίκη και σκορ 8-1!
    
Την ίδια ώρα στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τα Φωκάτα σε ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες, απαλλαγμένες από το άγχος, θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα προέρχονται από μια σημαντική νίκη παραμονής και γοήτρου, απέναντι στον «συντοπίτη» τους Οδυσσέα και στο τοπικό ντέρμπι.
Έτσι με καλή ψυχολογία και πίστη ότι θα τα καταφέρουν θα αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα.
Οι φιλοξενούμενοι τώρα, παρά την πολύ καλή τους παρουσία την προηγούμενη αγωνιστική, προέρχονται από μια εντός έδρας, άδικη ήττα στις καθυστερήσεις, από τα Διλινάτα με σκορ 3-2 και θέλουν να αποδείξουν ότι διαθέτουν την ομάδα που μπορεί να παίρνει αποτελέσματα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες έδρες, όπως είναι αυτή της Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά, στους 12 μέχρι τώρα αγώνες τους έχουν 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες και 10 βαθμούς. Βρίσκονται στην 7 θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, έχουν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες και 14 βαθμούς. Κατέχουν την 6η θέση.
Αναμένουμε ένα ντέρμπι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Σίγουρα θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, αμφίρροπο και δυνατό παιχνίδι με τις δυο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 2-0.
Κυριακή  12-3-2017
    
Η σειρά της αγωνιστικής μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12/3, όπου στις 3 μ.μ. στις Κεραμειές, η Εικοσιμία θριαμβεύτρια στα δυο τελευταία ντέρμπι με Παλληξουριακό – Παγκεφαλληνιακό, φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς σε έναν αγώνα που θα παίξει μόνο για τη νίκη.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου σε συνεχή ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, δείχνει και πάλι την καλή και ποιοτική ομάδα που γνωρίζουμε, αφήνοντας πίσω της την αρχική μετριότητα του Α’ γύρου, διεκδικώντας το καλύτερο τελικό πλασάρισμα.
Πλέον παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο χτυπάει τα ντέρμπι (ομάδες 4αδας) στον δεύτερο γύρο, με σχεδόν απόλυτη επιτυχία, αφού εκτός της ισοπαλία με τα Διλινάτα στα Φαρακλάτα, στα άλλα δυο με Παλληξουριακό και Παγκεφαλληνιακό, ήταν η ομάδα που έφυγε με χαμόγελα από τον αγωνιστικό χώρο.
Ο Εθνικός Κεφαλονιάς από την άλλη, μετά τις τελευταίες ήττες, ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και θα παλέψει στη συνέχεια για να τα καταφέρει.
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη με μια αρκετά καλή γενικά αγωνιστική παρουσία, θέλει να πάει στις Κεραμειές να διεκδικήσει κάτι από την περυσινή πρωταθλήτρια. Όλοι στο Ληξουριώτικο «στρατόπεδο» γνωρίζουν την δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα και την δυναμική των γηπεδούχων, εν τούτοις θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.
Οι γηπεδούχοι στα 13 μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 3η θέση και διεκδικούν το κάτι παραπάνω. Έχουν 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 28 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια,  βρίσκονται στην 8η θέση έχοντας, 1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες και 7 βαθμούς.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι. Παιχνίδι που υπάρχει φαβορί και είναι η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, αν παρουσιαστεί και σε αυτό σοβαρή. Δεν θα είναι στην αποστολή ο τιμωρημένος Π. Στεφανάτος και ο τραυματίας Σπ. Αποστολάτος από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Ν. Κουρούκλης θα κατεβάσει την ομάδα του με στόχο μια καλή εμφάνιση και ότι καλύτερο προκύψει από αυτή, μιας και δεν θα υπάρχει το άγχος στους ποδοσφαιριστές του.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Η ομάδα της Λειβαθούς είχε περάσει δύσκολα από τον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-1.
    
Τέλος το παιχνίδι μεταξύ Σάμης – Διλινάτων στον Καραβόμυλο την ίδια ώρα, ολοκληρώνει την 15η αγωνιστική.
Ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους κυρίως, αφού μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια καλή ομάδα, θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην 2η θέση, αλλά και να συνεχίσουν να παλεύουν ακόμη και για την πρωτιά που λογικά θα κριθεί στη συνέχεια και στο μεγάλο παιχνίδι του Αγίου Αντωνίου με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.
Την προηγούμενη αγωνιστική, με αντίπαλο τον Α.Ο. Φωκάτων, στάθηκαν αρκετά τυχεροί, αφού έφυγαν από τις Κεραμειές με ένα χρυσό τρίποντο. 
Ένα τρίποντο που ήρθε στις καθυστερήσεις και τους έδωσε το δικαίωμα να διατηρηθούν και πάλι στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι μετά την άνετη πρόκριση τους στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τη νίκη την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Εθνικό στο Ληξούρι, θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αλλά και να εξαντλήσουν, έστω και μια μικρή πιθανότητα, για το όνειρο της τελικής 4αδας. Βέβαια κάτι πολύ δύσκολο, αλλά το όνειρο πεθαίνει τελευταίο.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε ντέρμπι, ενώ αναμένεται να χαρίσει αρκετές συγκινήσεις, γκολ και θέαμα. Άλλωστε και οι δυο είναι ομάδες που δεν σταματούν να παλεύουν για το καλύτερο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα.
Μέχρι τώρα και στα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει οι γηπεδούχοι έχουν, 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες και 16 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι σε 12 παιχνίδια έχουν, 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και 29 βαθμούς.
Αναμένουμε ένα δυνατό, αμφίρροπο και ενδιαφέρον παιχνίδι.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Το παιχνίδι των Φαρακλάτων είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
31
12
10
1
1
40 - 03
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
29
12
9
2
1
32 - 13
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
28
13
9
1
3
22 - 13
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
23
13
7
2
4
22 - 08
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
16
13
4
4
5
20 - 20
6.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
14
12
4
2
6
15 - 19
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
10
12
3
1
8
09 - 27
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
07
13
1
4
8
14 - 34
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
12
0
1
11
09 - 46
        
Η επόμενη (16η) αγωνιστική
(Σ/Κ 18-19/3/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
A.O. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου