Παρασκευή, Μαρτίου 17

Η Pregame της 16ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι του Καραβόμυλου



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. 
Ξεχωρίζει το παιχνίδι Σάμης - Εικοσιμίας στον Καραβόμυλο.
Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός αντιμετωπίζει στις Κεραμειές τα Φωκάτα 
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με το ανάλογο βαθμολογικό τους ενδιαφέρον, και τις ομάδες τις "ουράς", ο μεν Εθνικός να έχει ρεπό, και ο Οδυσσέας ένα δύσκολο, όσο και οριακό παιχνίδι στην έδρα του, στο Βαθύ με αντίπαλο τον Παγκεφαλληνιακό. 
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 18/3 το πρωί, με τα δύο από τα τέσσερα ματς του προγράμματος, σε Ιθάκη και Φαρακλάτα. Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/3 το απόγευμα, με τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος μεταξύ το παιχνίδι Σάμης-Εικοσιμίας και Παλληξουριακού-Φωκάτων.
Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι μπορούμε να περιμένουμε από μια αγωνιστική που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και ανακατατάξεις.
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στα Φαρακλάτα τα Διλινάτα φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης σε ένα παιχνίδι που θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες μετά την περιπετειώδη και πολλά παράπονα για την διαιτησία ήττα τους στη Σάμη 2-1.
Οι Θιακοί, συνήθως απρόβλεπτοι αλλά ικανοί να κάνουν ζημιές θα παίξουν για το καλύτερο σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι για αυτούς.
Μετά από λίγη ώρα, και συγκεκριμένα στις 11:30, στο Βαθύ ο τοπικός Οδυσσέας ίσως και να παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο τον δυνατό Παγκεφαλληνιακό που θέλει να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στην τελική 4αδα!
Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 19/3 το απόγευμα στις 3 μ.μ.,  με τους υπόλοιπους δυο αγώνες του προγράμματος. 
Στη Σάμη και συγκεκριμένα στον Καραβόμυλο, η τοπική ομάδα θέλει να συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις και απέναντι στην δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, την Εικοσιμία.
Όμως, και οι φιλοξενούμενοι, θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει με το ένα πόδι τουλάχιστον στην 2η θέση της τελικής κατάταξης. Έτσι φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δυνατό ντέρμπι, σε ένα ματς που ξεχωρίζει αυτή την αγωνιστική.
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές, ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες και να φτάσει ένα βήμα πριν από την πρωτιά της τελικής 4αδας, αντιμετωπίζοντας μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι τα Φωκάτα.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Εθνικός Κεφαλονιάς.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 18-3-2017   ώρα:  11:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο Πρόοδος Ιθ.
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Μαγουλάς Σπ. Ματιάτος Δ.
2.
Σάββατο 18-3-2017   ώρα:  11:30
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθάκης - Παγκεφαλληνιακός
Κιόσης
Κώστας
Μυρσίνιας Γ.
Χρηστάτος Σπ.
3.
Κυριακή 19-3-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσιμίας
Θανάσης
Στάθης
Τούρλος Π. 
Σούλα Ε.
4.
Κυριακή  19-3-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Μυρσίνιας Γ. Καραίσκος
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 15ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 18-19/3/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  18-3-2017
Το Σάββατο το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, τα Διλινάτα φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης και θέλουν να επανέλθουν στις νίκες, μετά το στραβοπάτημα τους στον Καραβόμυλο και την ήττα με σκορ 2-1 από τη Σάμη.
Μια ήττα που έφερε την ομάδα του «μεγάλου χωριού» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, όπως φαίνεται, μόνο με θαύμα πλέον μπορούν να διεκδικήσουν την πρωτιά, αφού ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός είναι μπροστά με πέντε βαθμούς.
Έτσι θα παίξουν με μοναδικό στόχο τη νίκη, αλλά και πολύ πάθος, μετά την ήττα της προηγούμενης Κυριακής και πολύ περισσότερο από τον τρόπο που ήρθε αυτή!
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι και αυτοί προέρχονται από μια εντός έδρας ήττα με αντίπαλο τα Φωκάτα και σκορ 2-0, όμως έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα κυρίως για το γόητρο, σε ένα αδιάφορο για τους ίδιους βαθμολογικά παιχνίδι.
Βαθμοί που μπορεί να φαίνεται δύσκολο να κατακτηθούν, αφού η αξία του αντιπάλου, επιβάλλει, καλή εμφάνιση κατ’ αρχήν, όμως θα παλέψουν, όπως συμβαίνει πάντα για το καλύτερο.
Τα Διλινάτα μέχρι τώρα και στα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και 29 βαθμούς. Όπως προαναφέραμε βρίσκονται στην 3η θέση.
Η Πρόοδος από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 9 ήττες  και 10 βαθμούς. Βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αναμένουμε ένα καλό παιχνίδι, αν και πρωινό και τις δυο ομάδες να παλεύουν για το καλύτερο.
Φαβορί μπορεί να είναι οι γηπεδούχοι, αλλά με την Πρόοδο πάντα τα παιχνίδια τους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει νικηφόρα από το Βαθύ με σκορ 4-2.
    
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:30, στο Βαθύ της Ιθάκης, ο τοπικός Οδυσσέας, σε μια από τις τελευταίες του προσπάθειες να αποφύγει τον υποβιβασμό, φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό για τη μεγάλη έκπληξη.
Αν τα καταφέρει η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα έχει φτάσει στη μισή παραμονή, αφού μια τέτοια νίκη θα φέρει πολλά θετικά στην ομάδα της Ιθάκης και θα πάει στο ντέρμπι παραμονής αποφασισμένη.
Πρώτα από όλα θα μειώσει τη διαφορά της από το κύριο ανταγωνιστή της Εθνικό, που έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική, στους 3 βαθμούς και με το σκεπτικό της μεταξύ τους ρεβάνς στο Βαθύ, σίγουρα τα πράγματα γίνονται καλύτερα και επανέρχεται η αισιοδοξία.
Από την πλευρά του όμως και ο Παγκεφαλληνιακός θα αγωνιστεί για τη νίκη που θα του δώσει σιγουριά για την 4αδα, αλλά και για ένα καλύτερο πλασάρισμα από το σημερινό που βρίσκεται.
Έτσι το παιχνίδι παρουσιάζει εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες.
Μάλιστα η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό της από τον τελικό του κυπέλλου, δεν έχει περιθώρια για…. κλάματα μιας και μια ήττα ή έστω και ισοπαλία σε αυτό το παιχνίδι, πιθανόν να βάλει στο κόλπο της 4αδας, αν και απίθανο, και άλλες ομάδες.
Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τους γηπεδούχους να θέλουν παράλληλα με την καλή εμφάνιση να εκμεταλλευθούν και την έδρα τους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Αργοστολιώτικη ομάδα, της οποίας η ψυχολογία δεν μπορεί να βρίσκεται στα καλύτερα της.
Η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης μέχρι τώρα και στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια νίκη. Με μια και μοναδική ισοπαλία, βρίσκεται ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, με μόλις 1 βαθμό στο ενεργητικό της!
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια έχουν 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και 23 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι "κυανόλευκοι" είχαν επικρατήσει πολύ δύσκολα στις Κεραμειές με σκορ 2-1.
Κυριακή  19-3-2017
    
Η 16η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή το απόγευμα με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στις 3 μ.μ. στον Καραβόμυλο και τη Σάμη να φιλοξενεί την 2η του βαθμολογικού πίνακα Εικοσιμία, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι σε διαρκή ανοδική αγωνιστική πορεία, έχουν καταφέρει με την επιστροφή στην δυνατή τους έδρα, παράλληλα με καλές εμφανίσεις, να παίρνουν νίκες και αποτελέσματα που θέλουν. Την προηγούμενη μάλιστα αγωνιστική, η ομάδα του Β. Μιχαλάτου, ήταν αυτή που «φρενάρισε» τους Διλινάδες και τους έστειλε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη της με σκορ 2-1.
Έτσι μετά την ιστορική τους πρόκριση στον τελικό του τοπικού κυπέλλου και με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, θα το παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης προκειμένου να κυνηγήσουν την τελευταία θέση της 4αδας, έστω και αν φαντάζει πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο. Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Για την  Εικοσιμία σίγουρα το παιχνίδι αποτελεί πρόκληση, αφού με μια νίκη στον Καραβόμυλο σημαίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό 2η θέση.
Βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο του Δ. Ζησιμάτου και των ποδοσφαιριστών του, που θα πρέπει να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις, να αφήσουν πίσω αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Εθνικό και να διεκδικήσουν μια σπουδαία για τη συνέχεια νίκη.
Περιμένουμε ένα δυνατό και πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και τις δυο ομάδες, που μπορούν να προσφέρουν και θέαμα, να υπερβάλουν εαυτούς για την επικράτηση που δεν θα είναι εύκολη για καμία από τις δυο.
Ο Δ. Ζησιμάτος δεν μπορεί να υπολογίζει στην αποστολή τον τιμωρημένο Π. Στεφανάτο.
Φυσικά κάποια από τα παραπάνω ίσως διαφοροποιηθούν, αν ο κόουτς των γηπεδούχων θελήσει να προστατέψει κάποιους εκ των «επικίνδυνων» ποδοσφαιριστών του, προκειμένου να τους έχει στον μεγάλο και ιστορικό για την ομάδα του τελικό, την επόμενη εβδομάδα στο Ενωσιακό.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τις Κεραμειές με σκορ 3-1!
    
Τελευταίο παιχνίδι που ολοκληρώνει την 16η αγωνιστική, αυτό μεταξύ Φωκάτων – Παλληξουριακού την ίδια ώρα στις Κεραμειές, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν στον τόπο που την περασμένη Τετάρτη κέρδισαν τον δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του τοπικού κυπέλλου επικρατώντας του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 1-0.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει, δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα την πρωτιά στην κανονική του διάρκεια.
Οι γηπεδούχοι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και όπου απαιτείται παίρνουν και αποτελέσματα. Προέρχονται μάλιστα από μια σημαντική νίκη επί της Προόδου στο Βαθύ και είναι ευνόητο ότι η ψυχολογία τους βρίσκεται στα ύψη.
Οι φιλοξενούμενοι ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντική θα είναι μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Μια νίκη που ουσιαστικά τους δίνει και την πρωτιά.
Είναι η τρίτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυο ομάδες, αφού εκτός από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, έχουν ξανασυναντηθεί και στο τοπικό κύπελλο σε διπλά παιχνίδια. Και στις τρεις περιπτώσεις οι Ληξουριώτες ήταν οι νικητές και η επικράτηση τους σχετικά εύκολη.
Αναμένουμε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες και γιατί όχι να μην δούμε και αρκετά τέρματα.
Βέβαια φαβορί υπάρχει και είναι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.
Τα Φωκάτα μέχρι τώρα και σε 13 αγώνες που έχουν δώσει, έχουν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες, 17 βαθμούς και βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός με τα ίδια παιχνίδια έχει 11 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 34 βαθμούς.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη στον Άγιο Αντώνη με σκορ 3-0.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
34
13
11
1
1
46 - 03
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
31
14
10
1
3
24 - 14
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
29
13
9
2
2
33 - 15
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
23
13
7
2
4
22 - 08
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
19
14
5
4
5
22 - 21
6.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
17
13
5
2
6
17 - 19
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
10
13
3
1
9
09 - 29
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
07
14
1
4
9
15 - 36
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
13
0
1
12
09 - 52
        
Η επόμενη (17η) αγωνιστική
(Σ/Κ 1-2/4/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - A.O. ΦΩΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου