Κυριακή, Απριλίου 9

Νίκη 2-1 στο τοπικό για τον Ηρακλή... και "φωτιά" στην Β' κατηγορία (Εικόνες-video)

Σε ένα μέτριο και κυρίως παιχνίδι κέντρου, στο τοπικό ντέρμπι των Τζαννάτων, ο Ηρακλής πήρε σημαντική νίκη από τους πρωτοπόρους Πρόννους με σκορ 2-1, βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα, αφού πλέον όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου.
Οι δυο ομάδες τις δυο τελευταίες αγωνιστικές έχουν βίο αντίθετο. Οι μεν πρωτοπόροι έχουν ισάριθμες ήττες ενώ ο Ηρακλής μια νίκη και μια ισοπαλία συν μια ακόμη νίκη την 2η. Έτσι παραμένουν αήττητοι τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα από την 1η και την ήττα από το σημερινό τους αντίπαλο.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις και τις ομάδες νευρικές να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Στο δεύτερο ήρθε γρήγορα η ισοφάριση από πλευράς Ηρακλή που παρά την ελαφρά υπεροχή των Πρόννων, τους μετέφερε τον εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να δεχθούν και το 1-2 στο τέλος που τους «πληγώνει» αρκετά.
Βέβαια, μπορεί να τα έχουν και με την τύχη τους, αφού δυο φορές τα δοκάρια στάθηκαν εμπόδιο στις επιθετικές τους προσπάθειες!
Φάσεις και γκολ
Στο 4’, οι τυπικά γηπεδούχοι Πρόννοι, θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με ένα σουτ του Αθ. Τραυλού, λίγο έξω από την περιοχή, να αποκρούεται από τον Κρητικό και στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής από ύψος περίπου του πέναλτι θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φάσεις έβγαιναν με το «τσιγκέλι» και στο 39’ οι φιλοξενούμενοι σε εκτέλεση φάουλ του Κ. Στάβερη, ο Καστής θα κάνει σπουδαία απόκρουση, πετώντας εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του.
Αυτές οι δυο φάσεις καταγράφηκαν ως οι πιο σημαντικές στα πρώτα 45’ του τοπικού.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής με το σκορ στο 0-1 ήταν λογικό ότι θα έμπαινε δυνατά για την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε, όταν στο 47’ θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1, μετά από την εκτέλεση ενός μακρινού φάουλ και κακή εκτίμηση του Καστή, η μπάλα θα σκάει στο χόρτο και στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ, που θα τους έβαζε και πάλι μπροστά, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες, ενώ είχαν και δυο δοκάρια.
Στο 73’ στο σουτ του Αθ. Τραυλού, θα πεταχτεί ο Κυρ. Κουρκουμέλης  και θα αλλάξει πορεία στην μπάλα, όμως είναι άτυχος αφού σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Ηρακλή.
Στο 80’ ο Λ. Σπαθής θα βγει στην κόντρα από αριστερά θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει με την μπάλα και αυτή τη φορά να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κρητικού και στην επαναφορά ο Αθ. Τραυλός να σουτάρει πάνω από την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων.
Και ενώ τα δοκάρια κρατούσαν ισόπαλο το αποτέλεσμα, στο 86’ ο Γκαζάρ που είχε περάσει αλλαγή, θα κάνει το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και θα την στείλει στα δίχτυα του Καστή, πετυχαίνοντας το 1-2 για την ομάδα του. Περιττό να πούμε τι επακολούθησε από τους πανηγυρισμούς των Ηρακλειδέων.
Ήταν ένα «χρυσό» γκολ που τους φέρνει πολύ κοντά στο στόχο!
Στον υπόλοιπο χρόνο που απέμενε συν τις καθυστερήσεις, οι Πρόννοι προσπάθησαν να πιέσουν για να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χαθεί μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν από σήμερα το ένα εισιτήριο που οδηγεί στην Α’ κατηγορία.
Ο Ηρακλής συνεχίζει να εντυπωσιάζει και δείχνει ικανός να το φτάσει εκεί που μπορεί και πρέπει!
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Καστής, Νικολετάτος, Χιόνης, Μπεσλίκας, Κουρκουμέλης Χρ., Κατσιλίδης (71’ Λιναρδάτος), Ζαπάντης, Σπαθής, Τραυλός Αθ., Μικελάτος (51’ Κουτροκόης), Τραυλός Σπ. (61’ Κουρκουμέλης Κυρ.).  
Ηρακλής:(Σπ. Τζωρτζάτος), Κρητικός, Μηλιαρέσης, Δημητράτος (82’ Καμπίτσης Γ.), Μέριανος, Στάβερης Ν., Ρασσιάς Γ. (52’ Γκαζάρ), Ραπάι, Πούλος, Σπαθής, Στάβερης Κ. (87’ Καχρίλας), Λυμπεράτος.
Παρακάτω δείτε video και φώτο με τον φακό του Γ. Γκιάφη τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση.
video

φώτο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου