Σάββατο, Απριλίου 22

Νίκη ανόδου των Ομαλών 2-1 τον Ηρακλή που... έσπασε τα δοκάρια (Εικόνες)



Νίκη ανόδου στην Α’ κατηγορία, πέτυχαν σήμερα το πρωί στις Κεραμειές τα Ομαλά, που επικράτησαν του Ηρακλή Πρόννων με σκορ 2-1.
Μια (επ)άνοδο που ήρθε για την ομάδα του Αγίου, μετά από τρία χρόνια!!
Στο πρώτο 45λεπτο τα Ομαλά μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πατούσαν καλύτερα και κυκλοφορούσαν μπάλα, ενώ ήταν αρκετά παραγωγικοί, αφού στις τρεις πρώτες καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ, πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο, με αποτέλεσμα να πάρουν και το πάνω χέρι στο παιχνίδι.
Στο ίδιο διάστημα ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικός απέναντι στην εστία του Παπαστεργίου.
Πάντως θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο 31’ και να μπουν ξανά στο παιχνίδι όταν Παπαστεργίου και οριζόντιο δοκάρι σώζουν τους γηπεδούχους από το 2-1!
Στην επανάληψη η εικόνα ήταν διαφορετική, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι, όμως μέχρι εκεί μιας και αυτό το 2-1 παρέμεινε σαν τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας τους μια πίκρα από την ατυχία τους στα τρία δοκάρια, αλλά και τον μη καταλογισμό, όπως υποστηρίζουν, ενός πέναλτι υπέρ τους.
Παρά την ήττα του ο Ηρακλής φέτος πάλεψε, άσχετα αν δεν κατάφερε την άνοδο, παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα και σίγουρα έχει βάλει τα θεμέλια για μια νέα προσπάθεια την επόμενη χρονιά!
Φάσεις και γκολ
Με την συμπλήρωση 11’ και στην πρώτη καλή φάση στον αγώνα, οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα.
Ο Χρ. Τσακαρισιάνος με ωραία κάθετη πάσα θα βρει τον Ψυμούλη στα όρια της περιοχής και ο τελευταίος με ωραίο τεχνικό σουτ στην αριστερή γωνία του Κρητικού θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Ηρακλή και το 1-0 για την ομάδα του.
Στο 13’ ο Ψυμούλης θα περάσει ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή και αριστερά στον Καραντινό – Νεόφυτο, όμως το σουτ που επιχειρεί περνάει ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 17’ όμως, ο επιθετικός των Ομαλών θα σταθεί πιο τυχερός, αφού θα καταφέρει να χρισθεί σκόρερ πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Βαλεντής θα τον βρει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή και σε θέση βολής, αυτός με όμορφο πλασέ θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Κρητικό και θα την στείλει για δεύτερη φορά στα δίχτυα δίνοντας παράλληλα προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Μεγάλη απόκρουση του Παπαστεργίου στο 31’ ο οποίος και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, θα διώξει την μπάλα εντυπωσιακά στον κοντινό «κεραυνό» του Κ. Στάβερη, σώζοντας την ομάδα του «κάμπου» από το 2-1!
Στο 36’ ο Καραντινός–Νεόφυτος θα κάνει το σουτ (όχι ιδιαίτερα δυνατό) λίγο μέσα από την περιοχή, με τον Κρητικό να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να πετάει την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελεί από αριστερά ο Βαλεντής που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή και το α’ δοκάρι, εκεί ο Τζάκης αμαρκάριστος θα πιάσει μια δυνατή γυριστή κεφαλιά που θα την στείλει να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Έτσι με καθαρό προβάδισμα υπέρ των γηπεδούχων με δυο γκολ θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και όλοι περιμέναμε να δούμε ποια θα ήταν η αντίδραση του Ηρακλή στη συνέχεια.
Στο στο Β’ μέρος ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει αποφασισμένος για την μεγάλη ανατροπή. Ειδικά τα πρώτα 15’, ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους φιλοξενούμενους. Από το 60’ και μετά, τα Ομαλά ισορρόπησαν το παιχνίδι και ο Ηρακλής πλέον απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις.
Στο 55’ ήρθε η μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Σε σέντρα που επιχειρήθηκε από δεξιά, στην προσπάθεια του Νεόφυτου Λ. να προλάβει τον επιθετικό του Ηρακλή πριν σκοράρει, έστειλε με κεφαλιά ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας αυτογκόλ και το 2-1.
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι και πάλι, αφού στο 59’ ο Ηρακλής είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με στον Στάβερη Κυρ..
Στο 65’ ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Βαλεντή, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Τζάκης, αλλά η κεφάλια που πήρε, δεν του έκανε το χατίρι και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρητικού.
Στο 77’ θα έχουμε μια φανταστική απόκρουση του Παπαστεργίου μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάβερη Ν. που θα σώσει την ομάδα του από την ισοφάριση.
Στο 80’ τα Ομαλά θα χάσουν σημαντική ευκαιρία σε τετ α τετ του Βαλεντή με τον Κρητικό.
Στο 85’ ο Στάβερης Κυρ. με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα να εξοστρακιστεί για τρίτη φορά, στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του Αγίου.
Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, σε μια φάση που ο Λ. Νεόφυτος θα κάνει το τάκλιν και ο Κ. Στάβερης που ήταν κάτοχος της μπάλας θα βρεθεί στο χόρτο, με τον διαιτητή κ. Μενεγάτο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Από εκεί και μετά η ομάδα του Ηρακλή, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. 
Αποτέλεσμα ήταν με την λήξη του αγώνα, να ακολουθήσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών του Διονύση Βαλεντή, αφού σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για αυτούς και με αρκετούς τραυματισμούς, η ομάδα κατάφερε να πετύχει την επιστροφή της, στη "μεγάλη" κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος μετά από μια τριετία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Γ. Γασπαράτο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Δ. Βαλεντής), Παπαστεργίου, Σέρρας, Νεόφυτος Λ., Σίμο, Νεόφυτος Χ., Καραντινός-Νεόφυτος (90’ Μαζαράκης), Μινέτος, Τσακαρισιάνος Χρ., Βαλεντής, Τζάκης, Ψυμούλης (32’ λ.τ. Γαλιατσάτος).
Ηρακλής:(Σπ. Τζωρτζάτος), Κρητικός, Μηλιαρέσης, Δημητράτος, Μέργιανος (60’ Καχρίλας), Στάβερης Ν., Ρασσιάς Γ., Ραπάι, Πούλος, Γκαζάρ, Στάβερης Κ., Λυμπεράτος.
Εικόνες από το παιχνίδι









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου