Κυριακή, Απριλίου 30

Πρωταθλητής Β' κατηγορίας ο Α.Ο. Πρόννων 3-1 τα Ομαλά που τον ακολουθούν στη "μεγάλη" κατηγορία


Σε ένα πολύ καλό και ισορροπημένο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β’ κατηγορίας, οι Πρόννοι εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και πήραν μια νίκη τίτλου με σκορ 3-1 και πλέον έχουν έτοιμες τις «βαλίτσες» τους για την Α’ κατηγορία, στην οποία από την επόμενη περίοδο θα ανήκουν, μαζί με τους σημερινούς τους αντιπάλους τα Ομαλά.
Ιστορική λοιπόν η σημερινή μέρα για τις δυο ομάδες, αφού πανηγυρίζουν την επάνοδο τους στα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου, μετά από αρκετά χρόνια στη «μικρή» κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο με σκορ 1-1.
Στο δεύτερο, η εικόνα παρέμεινε η ίδια, μόνο που το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό και τους Πρόννους να ικανοποιούνται με αυτό το 1-1, που τους έδινε και τον τίτλο.
Μάλιστα στο τέλος θα εκμεταλλευθούν τα λάθη των αντιπάλων τους και θα πετύχουν άλλα δυο γκολ, τα οποία θα τους δώσουν τη νίκη με σκορ 3-1 και τα πανηγύρια στην πλευρά των γηπεδούχων.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ ο Αθ. Τραυλός θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή, όμως ο Αναγνώστης σχεδόν από τη μικρή περιοχή θα αστοχήσει.
Στο 5’ οι γηπεδούχοι θα εκμεταλλευθούν την αμυντική αδράνεια των Ομαλών, μετά την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη και με κοντινό πλασέ στο β’ δοκάρι του Αναγνώστη θα πάρουν το προβάδισμα με 1-0.
Ο Ε. Σπαθής στο 10’, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, θα βγάλει την σέντρα για τον Ζαπάντη, όμως η προβολή του τελευταίου δεν είναι καλή και η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 20’ με το δυνατό σουτ του Καραντινού-Νεόφυτου να στέλνει την μπάλα να φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία τους Καστή.
Ο Αθ. Τραυλός από καλή θέση στο 35’, μετά την σέντρα του Αναγνώστη από δεξιά, θα πιάσει το γυριστό σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα θα φύγει άουτ.
Και στο 44’ η ομάδα του Αγίου θα ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1. Ο Χρ. Τσακαρισιάνος, μετά από εκτέλεση φάουλ θα βγάλει τον Βαλεντή απέναντι από τον Καστή που θα πλασάρει για να διώξει με τα ακροδάχτυλα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, όμως στην επιστροφή της μπάλας ο επιθετικός των Ομαλών θα την στείλει εύκολα στα δίχτυα.
Με αυτό το 1-1 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λίγες. Στο 59’ μάλιστα ο Παπαστεργίου θα βρει ίσα-ίσα την μπάλα στο μακρινό φάουλ του Σπ.Κουρκουμέλη, η οποία αφού βρει στο οριζόντιο δοκάρι θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 65’ ο Αναγνώστης απέναντι από τον Παπαστεργίου στην περιοχή και πλάγια, μετά την πάσα του Ε. Σπαθή,  αστοχεί και στέλνει την μπάλα άουτ.
Έτσι φτάσαμε στο τέλος όπου τα λάθη των Ομαλών θα δώσουν ακόμη δυο γκολ στους φιλοξενούμενους.
Στο 85’ ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί ένα μακρινό φάουλ και ενώ φαίνεται ο Παπαστεργίου να ελέγχει την μπάλα, αυτή θα φύγει μέσα από τα χέρια του και θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-1 των γηπεδούχων. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες του Δημ. Κουρκουμέλη.
Και στο 88’ σε ένα μακρινό σουτ του Κ. Ζαπάντη, ο Παπαστεργίου που φαίνεται να γλιστράει (τραυματίστηκε σε αυτή την φάση) δεν κάνει καλή εκτίμηση και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του, με το 3-1 των γηπεδούχων είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Τέλος στο 90’ ο Καραντινός-Νεόφυτος θα βγει στην κόντρα και μόνος απέναντι από τον Καστή θα κάνει το μακρινό πλασέ, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
Με τη λήξη τους αγώνα τα πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο ήταν ατελείωτα για τους γηπεδούχους και τον τίτλο, αλλά και η χαρά πολύ μεγάλη, για τις δυο ομάδες, αφού κέρδισαν δίκαια την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, από την επόμενη περίοδο.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Καστής, Χιόνης, Μπεσλίκας, Τραυλός Σπ. (87’ Γουλιμής), Κουρκουμέλης Χρ. (87’ Ζήσος), Κατσιλίδης, Ζαπάντης, Σπαθής Ε. (65’ Μικελάτος), Αναγνλωστης (70’ Κουτροκόης), Τραυλός Αθ., Κουρκουμέλης Σπ..
Ομαλά:(Δ. Βαλεντής), Παπαστεργίου (87’ λ.τ. Τσακαρισιάνος Στ.), Γαλιατσάτος (78’ ZeQo), Νεόφυτος Λ., Τσουραμάνης, Νεόφυτος Χ., Κωτάτης, Μινέτος (75’ Σέρρας), Τσακαρισιάνος Χρ., Βαλεντής, Τζάκης, Καραντινός-Νεόφυτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου