Κυριακή, Απριλίου 30

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παλληξουριακό που επικράτησε της Εικοσιμίας με σκορ 3-1


Σε ένα καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας, ο Παλληξουριακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι απέναντι από την Εικοσιμία με σκορ 3-1 και διατήρησε την βαθμολογική διαφορά των 4 βαθμών από τον δεύτερο Παγκεφαλληνιακό.
Ήταν ένα  δυνατό ντέρμπι και τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι στο α’ ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες, αλλά και τα δυο γκολ.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι με το εις βάρος του 2-0 ανέβηκαν επιθετικά, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι περισσότερο τους ενδιέφερε να κρατήσουν αυτό το σκορ και λιγότερο να βγουν στην επίθεση. Βασίστηκαν στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα τους και στο τέλος μάλιστα ήταν αυτοί που πανηγύρισαν ακόμη ένα τέρμα για το τελικό 3-1.
Να σημειώσουμε ότι είχαν και δυο δοκάρια, ένα στο πρώτο και ένα στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα, πετυχαίνοντας το 1-0.
Συγκεκριμένα ο Κόμητας, ύστερα από ωραία ενέργεια από αριστερά, θα γυρίσει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή και εκεί ο Μπαλάσκας δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να πλασάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 15’ Λυκούδης-Ν. Μαυροειδής, από αριστερά και πλάγια έξω από την περιοχή, αλλάζουν την μπάλα στο φάουλ που έχουν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο πρώτος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή και τον Αραβαντινό απέναντι από τον Κουστουμπάρδη. Όμως ο τελευταίος θα σώσει την εστία του, στο πλασέ του παίκτη του Παλληξουριακού, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 26’, όταν ο Κόμητας με ωραία κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Μπαλάσκα που χάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί και να απομακρύνουν την μπάλα.
Η σειρά του Λυκούδη στο 30’ να απειλήσει τον Κουστουμπάρδη με ένα μακρινό συρτό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 39’ οι «ερυθρόλευκοι» θα σταθούν άτυχοι αφού το πλασέ του Πολλάκη, μέσα από την περιοχή, στην σέντρα από δεξιά του Αραβαντινού, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Οι γηπεδούχοι στο 45+1’ θα πετύχουν ένα γκολ «ξυραφιά» στις φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων και θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια με τη διαφορά στα δυο τέρματα!
Οι Ν. Μαυροειδής – Λυκούδης σε μια φάση ίδια με αυτή του 15’, αλλά αυτή την φορά από δεξιά, ο δεύτερος και πάλι θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή, οι αμυντικοί της Εικοσιμίας θα αδρανήσουν, η μπάλα δεν απομακρύνεται, για να καταλήξει και πάλι στον μέσο των γηπεδούχων, που με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής δεν αφήνει κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Κουστουμπάρδη και θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του.
Αυτό ήταν και το σκορ για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές με σκοπό αρχικά να μειώσουν και στη συνέχεια να κυνηγήσουν τουλάχιστον την ισοφάριση. Φάσεις δεν υπήρχαν ωστόσο από τις δυο ομάδες, ώσπου στο 70’ οι «κυανόλευκοι» θα μειώσουν το σκορ σε 2-1 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι, μιας και στο σημείο αυτό πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γ. Μινέτος, από τους κορυφαίους της Εικοσιμίας, θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή για τον Αλ. Πολλάτο, ο επιθετικός της Εικοσιμίας θα γλιστρήσει και φαίνεται ότι θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, όμως σηκώθηκε πολύ γρήγορα, κάτι που αιφνιδίασε τους αμυντικούς των γηπεδούχων και με πλασέ στέλνει την μπάλα στην κενή εστία, αφού ο Μαρκαντωνάτος είχε βγει.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 76’, όταν ο Αντωνάτος με περίτεχνη ενέργεια στα όρια της περιοχής, θα ξεφύγει του προσωπικού του αντιπάλου, αλλά περισσότερο θα... ψάξει το πέναλτι και λιγότερο να σουτάρει. Έτσι όταν αποφασίζει να το κάνει είναι αργά, αφού θα μαρκαριστεί και η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών των γηπεδούχων.
Νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 90+1’, ύστερα από μακρινό σουτ του Κόμητα.
Τελικά οι γηπεδούχοι στο 90+1’ θα «κλειδώσουν» μια σημαντική νίκη, αφού ο Πολλάκης θα κάνει ένα μακρινό σουτ, ο Κουστουμπάρδης δεν κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του για το τελικό 3-1!
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου διατήρησε την διαφορά των 4 βαθμών από τον δεύτερο Παγκεφαλληνιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Κυριακή, εκτός έδρας στις Κεραμειές.
Από την άλλη η Εικοσιμία, φυσιολογικά χάνει κάθε ελπίδα διεκδίκησης της 1ης θέσης και της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αφού έμεινε ήδη 8 βαθμούς πίσω από τον σημερινό της αντίπαλο!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Κώτση Ι..
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπύρος Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας (88’ Συριάτος), Ζάβαλης, Πολλάκης, Ν. Μαυροειδής, Μουρελάτος, Καμινάρης (52’ Μπράτι), Αραβαντινός (72’ Αντωνάτος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Δήμου (56’ Γερασιμάτος), Καππάτος, Βαλεντής, Μινέτος Ι. (70’ λ.τ. Αντωνάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Καπλάνης (40’ Χρηστάτος). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου