Σάββατο, Απριλίου 8

Συνεχίζει η αντεπίθεση της ανόδου από τα Ομαλά.... 4-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και είχε ρυθμό, με την μπάλα να παίζει πάνω – κάτω.
Στην αρχή ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα μπει  πιο δυνατά, πιέζοντας αρκετά την ομάδα του "κάμπου", δημιουργώντας και μια-δυο μικροευκαιρίες για γκολ.
Όλα αυτά όμως μέχρι το 20λεπτο.
Εκεί, τα Ομαλά θα κερδίσουν ένα φάουλ, δεξιά όπως επιτίθενται και περίπου ένα μέτρο κάτω από το κέντρο του γηπέδου.
Το εκτέλεσε με πολύ δύναμη ο Τσακαρισιανος προς το τέρμα. Εκεί ο Κατερέλος έκανε λάθος υπολογισμό, η μπάλα αναπήδησε μπροστά του και έτσι έγινε το 1-0, για τους τυπικά γηπεδούχους, αλλάζοντας στην ουσία τις ισορροπίες και όπως αποδέχθηκε και όλη την εικόνα του παιχνιδιού.
Στη συνέχεια τα Ομαλά ήταν πιο ουσιαστικά, έκαναν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν γκολ και κάπου εκεί το παιχνίδι και οι τρεις βαθμοί κατέληξαν φυσιολογικά σε αυτά.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν ένα φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο εκτελεί ο Πίρρα, όμως θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.
Στο 13’ τα Ομαλά θα ανοίξουν το σκορ κάπως ανέλπιστα, μετά από ένα μακρινό φάουλ, λίγο πίσω από την σέντρα,  του Χρ. Τσακαρισιάνου με τον Κατερέλο να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0.
Στο 15’ το σουτ του Η. Μινέτου, εκτός περιοχής περνάει λίγο άουτ.
Καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» να φέρουν το ματς στα ίσια στο 27’, με την κεφαλιά του Περαματζή, μετά την σέντρα του Πίρρα από δεξιά, να αποκρούεται από τον Παπαστεργίου στη δεξιά του γωνία.
Ένας λάθος του Καλογηράτου στο 35’, θα δώσει την ευκαιρία στον Βαλεντή να πλασάρει απέναντι στον Κατερέλο, μόνο που η μπάλα θα περάσει αρκετά άουτ.
Ο Τσακαρισάνος στο 37’ θα βρει τον Βαλεντή απέναντι και πάλι από τον Κατερέλο, με τον νεαρό επιθετικό των Ομαλών να κάνει το πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα των «πράσινων», όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο 44’ η ομάδα του Αγίου θα πετύχει και το 2-0 με τον Ψιμούλη μόνο στην περιοχή, απέναντι από τον Κατερέλο να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά την ωραία παράλληλη πάσα του Τζάκη.
Με αυτό το σκορ θα συμπληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και στο 49’, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα χάσουν καλή ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αφού ο Παπαδάκης μέσα από την περιοχή θα σουτάρει άστοχα άουτ, μετά την σέντρα του Πίρρα από δεξιά.
Νέα ευκαιρία στο 76’ και ατυχία για την ομάδα του Τ. Φωή, όταν στο φάουλ του Βοροκλινιώτη, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου.
Στο 78’ ο Βαλεντής θα βγει στην κόντρα απέναντι από τον Κατερέλο, με τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να σώζει σε αυτό το τετ α τετ.
Ο Τζάκης στο 82’ θα βρει με έξυπνη κάθετη πάσα τον Βαλεντή, απέναντι στον Κατερέλο. Αυτή την φορά ο νεαρός επιθετικός των Ομαλών θα ευστοχήσει στο πλασέ, πετυχαίνοντας το 3-0 της ομάδας του και ουσιαστικά δίνει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλό.
Τέλος στο 89’ θα αλλάξουν για λίγο οι ρόλοι των δυο παραπάνω ποδοσφαιριστών για να γίνει το τελικό 4-0.
Συγκεκριμένα ο Βαλεντής εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Τζάκης με ωραία κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι τα Ομαλά με αυτή την σπουδαία νίκη, φτάνουν πολύ κοντά στο όνειρο της ανόδου και πλέον κρατούν στα δικά τους χέρια την τύχη τους.
Ο Π.Α.Ο. με αυτή την ήττα χάνει σημαντικό έδαφος για τη συνέχεια δυσκολεύοντας την κατάσταση.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Δ. Βαλεντής), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ. (Zέκιο), Σίμο, Νεόφυτος Χ., Κωτάτης (Μαζαράκης), Μινέτος, Τσακαρισιάνος Χρ., Βαλεντής, Τζάκης, Ψυμούλης (Σέρρας).
ΠΑ.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Μπάμπης Γ., Λουλάι (17’ Λυμπερόπουλος), Απέργης, Καλογηράτος, Κράλης, Περαματζής, Βοροκλινιώτης, Πίρρα (Σπαθής), Μπάμπης Σ., Παπαδάκης (Παγουλάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου