Σάββατο, Απριλίου 8

Έκανε το καθήκον της η Εικοσιμία.... 5-1 τον Οδυσσέα και περιμένει


Με το παιχνίδι Εικοσιμίας – Οδυσσέα Ιθάκης στις 11 το πρωί στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Όπως αναμενόταν, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Λειβαθούς, με σκορ 5-1 και περιμένει μήπως ο Παγκέ αύριο, στο ντέρμπι με τα Διλινάτα, της κάνει ένα μικρό «δωράκι». Ένα δωράκι τουλάχιστον μιας ισοπαλίας, που θα της δώσει την 2η θέση της τελικής κατάταξης και θα την στείλει με τους +2 βαθμούς στα playoffs.
Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μέτριο, με τις ομάδες απαλλαγμένες από το άγχος, να παίζουν ένα παιχνίδι ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φάσεις και έξι όμορφα γκολ.
Αυτό ήταν και το τελευταίο του Οδυσσέα σε μια άσχημη χρονιά, που τον στέλνει στην Β’ κατηγορία μετά από τρεις συνεχείς παρουσίες στην Α’, ενώ οι γηπεδούχοι με καλή ψυχολογία, είτε σαν 2οι, είτε σαν 3οι, έτοιμοι να υπερασπιστούν τον περυσινό τίτλο τους, απέναντι σε Παλληξουριακό, Διλινάτα και Παγκεφαλληνιακό.
Σε γενικές γραμμές, άλλωστε κάτι τέτοιο μαρτυράει και το σκορ, η Εικοσιμία ήταν καλύτερη και η νίκη της δίκαιη και σχετικά εύκολη.
Το μόνο ενδιαφέρον του αγώνα, είχε το ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Πολλάκης ή Πολλάτος;
Έτσι λογικό ήταν ο Αλ. Πολλάτος να πετύχει 4 τέρματα, τα οποία όμως δεν του χάρισαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, αφού ο άλλος μεγάλος αντίπαλος του, κάπως έτσι, πέτυχε και αυτός τα ίδια και φαίνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ότι θα είναι ο φετινός «κανονιέρης» του πρωταθλήματος!
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους, όταν στο 13΄, ο Κορσιάνος θα βρει στα δεξιά τον Χρηστάτο, αυτός θα βγάλει την σέντρα, αλλά ο Βαλεντής δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα, παρά την προσπάθεια για προβολή στο β’ δοκάρι του Αλ. Πολλάτου, καταλήγει άουτ.
Στο 16’ ο Αλ. Πολλάτος, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και στην επαναφορά της, με κοντινό σουτ και ενώ η μπάλα βρίσκει σε σώμα και πάλι αμυντικού, καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά-καλά 2’ και ο ίδιος παίκτης θα πετύχει το 2-0, ύστερα από νέα και πάλι ατομική προσπάθεια και ψηλοκρεμστό πλασέ, με την μπάλα να ακουμπάει, στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Μουράγι.
Ο  Μουράγι στο 20’ θα απομακρύνει με γροθιές στο σουτ του Χρηστάτου.
Ο Καππάτος στο 22’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο Βαλεντής στο β’ δοκάρι αστοχεί στην κεφαλιά από κοντά.
Νέα σέντρα στο 28’, αυτή την φορά από αριστερά του Χρηστάτου, με τον Αλ. Πολλάτο ύστερα από κοντινή κεφαλιά να χάνει την ευκαιρία, αφού θα στείλει την μπάλα με πλασέ λίγο άουτ.
Ο Μακρής στο 33’ θα διορθώσει το λάθος του Μπούσι, ο οποίος θα τροφοδοτήσει μέσα στην περιοχή τον Ρενάτο, μιας και αποκρούει εντυπωσιακά με τα πόδια το δυνατό σουτ του Θιακού μέσου, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος θα σουτάρει εκ νέου, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων άουτ.
Ο Κορσιάνος στο 39’ μέσα στην περιοχή θα σουτάρει με το αριστερό, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και φτάνει στον αμαρκάριστο Βαλεντή που από πολύ κοντά με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 3-0 και ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη των γηπεδούχων!
Ο Μουράγι στο 40’ θα σώσει δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Βαλεντή μέσα από την περιοχή.
Ο Μουράγι και πάλι στο 42’, θα πει όχι με εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Αλ. Πολλάτο, ύστερα από την κάθετη του Μπούσι.
Με το σκορ στο 3-0 και το παιχνίδι να έχει κριθεί οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη το ενδιαφέρον θα είναι στα πόσα γκολ θα σταματήσει ο Αλ. Πολλάτος και λιγότερο να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Έτσι το θέαμα έπεσε, όπως και η ταχύτητα των γηπεδούχων, οι οποίοι κατέβασαν «στροφές» για να φτάσουμε τελικά σε αυτό το 5-1!
Στο 55’ ο επιθετικός της Εικοσιμίας, Αλ. Πολλάτος θα πετύχει το 4-0 για την ομάδα του και το δικό του χατ τρικ, με ωραίο πλασέ ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Κοκκόση.
Μια ακόμη σπουδαία απόκρουση από τον Μακρή, στις λίγες στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει, όταν στο 67’, απομακρύνει δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Cela, μέσα από την περιοχή και αριστερά.
Σε μια ίδια φάση, όπως και στο 4-0, με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 70’, θα γίνει το 5-0 και τον Αλ. Πολάτο, με ωραίο πλασέ και παρά την προσπάθεια του Μουράγι, να κάνει το δικό του «καρέ» στο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το γκολ της «τιμής», τελευταίο στην Α’ κατηγορία, στο 77’ όταν ο Cela σε μια από τις γνωστές του επελάσεις, θα φύγει από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και με παράλληλη πάσα πάρε-βάλε, θα δώσει την ευκαιρία στο Κουτσουβέλη με κοντινό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή για το 5-1.
Στο 82’ ο Λαμπρόπουλος σε μια επαφή του με τον Μακρή μέσα στην περιοχή θα βρεθεί στο χόρτο και οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι, με τον διαιτητή όμως πολύ κοντά, να δείχνει παίζεται.
Ο Μουράγι και πάλι θα σώσει στο 88’ το 6-1 στο σουτ από κοντά του Αλ. Πολλάτου, μετά την έξυπνη κάθετη του Κορσιάνου, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Τελευταία φάση του αγώνα στο 90’, με τον Κουμαριώτη στο β’ δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά, μετά το κόρνερ από δεξιά του Κορσιάνου, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Διαιτητής ο κ. Ε. Στάθης, με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ε. Μενεγάτος.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Μακρής, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Βαλεντής (58’ Τασιούλης), Καππάτος (58’ Μανέντης), Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος (58’ Καμπανός), Καπλάνη, Κοκκόσης.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Φατούρος, Λαμπρόπουλος, Κώτσης, Ρενάτο, Μετσάνι Α., Κουστουβέλης, Cela, Λιβάνης (46’ Προσαλέντης), Λεκατσάς, Παππάς (85’ Δενδρινός). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου