Τετάρτη, Απριλίου 5

Ήττα αποκλεισμός για την Σάμη από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο


Πάλεψε όσο μπορούσε, άλλωστε ποτέ δεν ήταν το φαβορί. Μπορεί η ήττα να είναι βαριά, μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια, όμως κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτά τα παιδιά ότι δεν προσπάθησαν, όσο ήταν δυνατό.
Ας κρατήσουν λοιπόν τις εμπειρίες που αποκόμισαν από έναν σπουδαίο αντίπαλο, στην τελευταία φετινή παράσταση στο «σπίτι» τους, μπροστά στο δικό τους κόσμο, που με τη σειρά του βοήθησε, αναγνωρίζοντας την δυσκολία της προσπάθειας τους και την ποιότητα του αντιπάλου. Στο τέλος το χειροκρότημα τους το επιβεβαίωσε, σε μια χρονιά που θα μείνει για πάντα στην μνήμη των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων, των φίλων και στην ιστορία της ομάδας, με την κατάκτηση του τοπικού κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια ζωής!
Φυσικά και αναφερόμαστε στη Σάμη, τον σημερινό της ιστορικό αγώνα, απέναντι στον κυπελλούχο και σίγουρο πρωταθλητή Ηλείας, Πανηλειακό και τελικά την ήττα-αποκλεισμό της, με σκορ 5-0! 
Οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν ποιοτικά καλύτεροι, με «μπαρουτοκαπνισμένους» σε μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαιριστές, πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχαν την κατοχή και έφτασαν τελικά σε μια εύκολη νίκη - πρόκριση!
Στον επόμενο γύρο οι κυπελλούχοι Ηλείας θα αντιμετωπίσουν τον Α.Ο. Κατασταρίου από την Ζάκυνθο, ο οποίος επικράτησε την ίδια ώρα στο εθνικό Στάδιο του νησιού, του Κεραυνού Αγ. Βασιλείου της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με σκορ 2-0.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 13’, όταν Ι. Αμούργης – Κ. Νικολοβιένης θα συνεργαστούν, ο πρώτος από αριστερά, θέλει να βρει και πάλι τον συμπαίκτη του στην περιοχή, ωστόσο ο Θεοδωρακόπουλος θα βγει και θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα με γροθιές, λίγο πριν την κεφαλιά του επιθετικού της Σάμης.
Η απάντηση θα είναι άμεση για τους «ερυθρόλευκους» του Πύργου, αφού στο επόμενο λεπτό ο Κ. Μωραίτης θα σώσει την εστία του, στο τετ α τετ του με τον Σωτηρόπουλο στην κάθετη πάσα του Μπελεκτσή.
Η φάση αυτή ήταν προάγγελος του 0-1, αφού στο 15’ ο Μπεκλετσής, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα μαρκαριστεί δυνατά από τον Περιβολάρη και ο Κέκελος θα υποδείξει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος, που ευστοχεί και δίνει το προβάδισμα τον Πανηλειακό 0-1.
Η Σάμη μετά το γκολ έδειχνε αιφνιδιασμένη, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι έμπειροι αντίπαλοι της και στο 17’ θα πετύχουν το 0-2 με ατομική ενέργεια του Στούπη από αριστερά και με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ στην απέναντι γωνία, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κ. Μωραίτη.
Οι φιλοξενούμενοι πλέον ήταν το «αφεντικό» του αγώνα και απηλλαγμένοι από το άγχος, στο 25’ θα τριπλασιάσουν τα τέρματα τους.
Ο Χατζηστάμος από αριστερά στην περιοχή θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ, που αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Κ. Μωραίτη, ο οποίος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Νιφορόπουλο και ο αμαρκάριστος Παναγιωτόπουλος, με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3, παρά την προσπάθεια του Κ. Βιτωράτου να απομακρύνει την μπάλα.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Κ. Μωραίτη στο 31’, στο σουτ του Νιφορόπουλο, λίγο έξω από την περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ και την ωραία κομπίνα-πάσα του Βλαχόπουλου.
Ο Σωτηρόπουλος στο 41’ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-4, με διπλή προσπάθεια και ισάριθμα σουτ μέσα από την περιοχή και ενώ στο πρώτο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε και πάλι μεγάλη απόκρουση, χωρίς ωστόσο οι αμυντικοί του βρεθούν εκεί που θα έπρεπε και να απομακρύνουν.
Έτσι με το σκορ στο 4-0 για την ομάδα του Σπ. Αντωνόπουλου θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και την πρόκριση να έχει ήδη «κλειδώσει» για τον Πανηλειακό.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα και περισσότερο το διάστημα αυτό ήταν διαδικαστικό, με αποτέλεσμα να μην έχουμε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
Στο 55’ ο Νιφορόπουλος θα.... αλλάξει γήπεδο, από δεξιά στα αριστερά, για τον Παναγόπουλο, με τον τελευταίο να κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ στην απέναντι γωνία του Κ. Μωραίτη, ο οποίος θα απογειωθεί και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, καταγράφοντας, ο κορυφαίος της Σάμης, μία ακόμη σπουδαία απόκρουση στο παιχνίδι.
Ο Σωτηρόπουλος στο 57’ θα φύγει από αριστερά και θα πασάρει παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι, ο νεουσελθών στο παιχνίδι Βουρβουτζής, εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με εύκολο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0 των φιλοξενούμενων!
Από εκεί και μετά, η μπάλα «κόλλησε» στο κέντρο και η μοναδική φάση μέχρι το 90’ θα είναι μια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 71’, με μια σέντρα-σουτ από δεξιά του Αντ. Σακελαρίου, που θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Έτσι με το τελικό σκορ στο 0-5, ο κυπελλούχος Ηλείας Πανηλειακός, θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και την Σάμη να ολοκληρώνει την χρονιά με μια αναμενόμενη ήττα, αλλά και μια μεγάλη επιτυχία όπως ήταν η κατάκτηση του τοπικού κυπέλλου και μάλιστα πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια ιστορίας.
Διαιτητής:Π. Κέκελος
Βοηθοί:Γ. Κακατσίδης – Κ. Σούζα (Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας)
Παρατηρητής:Γ. Καραντινός (Ε.Π.Σ. Κεφ/νιάς-Ιθάκης)
Οι συνθέσεις
Σάμη: (Β. Μιχαλάτος), Μωραΐτης Κ., Μινέτος (56' Παπαδημάτος), Νικολοβιένης Θ. (60' Μιχαλάτος Ε.), Καππάτος, Βιτωράτος, Μωραΐτης Ν., Αμούργης Τ. (26’ λ.τ. Μιχαλίτσης Μ.), Νικολοβιένης Κ., Καλλιβωκάς, Περιβολάρης, Αμούργης Γ.
Πανηλειακός: (Σπ. Αντωνόπουλος), Θεοδωρακόπουλος, Παπαπέτρου (61’ Σακελαρίου Αντ.), Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Στούπης (46’ Παναγόπουλος), Σκοζάι, Χατζηστάμος (46’ Βαρβουτζής), Μπεγλεκτσής, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ
05
2.
Π.Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ
0 – 2
3.
Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2 – 0

Μικρά από το παιχνίδι
*Πολύς ο κόσμος στον Καραβόμυλο, που χειροκρότησε στο τέλος τις δυο ομάδες και ιδιαίτερα την δική του, την Σάμη, επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό team, σε μια ιστορική χρονιά με την κατάκτηση του τοπικού κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια ζωής της!
**Πολύ καλή και η διαιτησία του Π. Κέκελου και των βοηθών του Γ. Κακατσίδης – Κ. Σούζα, από την Αιτωλοακαρνανία. Σίγουρα πρέπει να παίρνουν κάποια μαθήματα και οι δικοί μας, που δυστυχώς δεν διακρίναμε και πολλούς στον Καραβόμυλο. 
Ούτε με φωτογράφους, ούτε με δημοσιγράφους ασχολήθηκαν, παρά μόνο στο παιχνίδι τους!
***Φυσιολογική η ποιοτική διαφορά των δυο ομάδων, αφού οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου είναι οι κυπελλούχοι της Ε.Π.Σ. Ηλείας, ενώ είναι το μεγάλο φαβορί, μέσω διαδικασίας μπαράζ, για το νταμπλ και την κατάκτηση του πρωταθλητή της ίδιας Ένωσης! Άλλωστε τα πρωταθλήματα των δυο Ενώσεων απέχουν παρασάγγας μεταξύ τους!
****Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία της Σάμης ήταν οι άνθρωποι του Πανηλειακού και στο τέλος ευχαρίστησαν για το γεγονός, τον πρόεδρο της ομάδας κ. Νίκο Ρασσιά.
*****Στη Σάμη διακρίναμε και τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμή, με την γραμματέα της Ένωσης κα Χρ. Κοσμάτου που ήταν υπεύθυνη της οικονομικής επιστασίας.
*****Παρόν στον Καραβόμυλο και ο π. Παίσιος, που ήθελε να δει από κοντά τις προσπάθειες των "παιδιών" του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου