Παρασκευή, Απριλίου 7

Η Pregame της 18ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι των Φαρακλάτων



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 8-9/4, η κανονική διάρκεια του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας. 
Ξεχωρίζει το μοναδικό παιχνίδι  που παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό μονόπλευρο, μεταξύ Διλινάτων - Παγκεφαλληνιακού, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Παλληξουριακός φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν, με ελάχιστο το βαθμολογικό τους ενδιαφέρον, και αυτό όπως προαναφέραμε στα Φαρακλάτα και μόνο από την πλευρά των γηπεδούχων.
Η πρωτιά δίκαια ανήκει ήδη, από την προηγούμενη αγωνιστική στον Παλληξουριακό με το απόλυτο μάλιστα πλεονέκτημα και το +4 να την συνοδεύει, ο Οδυσσέας Ιθάκης, όπως αναμενόταν υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία και ο Παγκεφαλληνιακός οριστικά τερματίζει 4ος πηγαίνοντας στα playoffs χωρίς βαθμούς.
Μοναδική εκκρεμότητα η 2η προνομιούχος θέση. Για αυτή θα παλέψουν τα Διλινάτα που θέλουν μόνο νίκη από τον Παγκέ. Σε μια τέτοια περίπτωση τερματίζουν 2α και με τους +2 βαθμούς που τους δίνει η σειρά. Με άλλο αποτέλεσμα η Εικοσιμία, που αναμένεται να πάρει το τρίποντο στις Κεραμειές, από τον Οδυσσέα, θα είναι αυτή που θα καταταγεί στην 2η θέση, με την ομάδα του "μεγάλου χωριού" στην 3η και τον +1 βαθμό.
Διλινάτα ή Εικοσιμία; Υπομονή μέχρι την Κυριακή!
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 8/4 στις 11:00 το πρωί, σε Κεραμειές - Άγιο Αντώνη και θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 9/4 ώρα 3:30 το απόγευμα, με τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος, σε Φαρακλάτα-Κεραμειές με το ντέρμπι Διλινάτων - Παγκέ να ξεχωρίζει.
Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι μας περιμένει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στις Κεραμειές η Εικοσιμία φιλοξενεί, τον ήδη υποβιβασμένο στην Β' κατηγορία και αδιάφορο βαθμολογικά Οδυσσέα Ιθάκης και θέλει νίκη, προκειμένου με ένα στραβοπάτημα των Διλινάτων, να πάρει την 2η θέση της τελικής κατάταξης.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:15, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Παλληξουριακός, θα αντιμετωπίσει την Πρόοδο Ιθάκης με στόχο τη νίκη για να κλείσει θετικά τη σειρά στην έδρα του.
Η 18η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 9/4 το απόγευμα, στις 3:30 μ.μ., με τους υπόλοιπους δυο αγώνες του προγράμματος. 
Στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, στο μοναδικό ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, τα Διλινάτα αντιμετωπίζουν τον Παγκεφαλληνιακό, σε ένα παιχνίδι που "καίγονται" για τη νίκη. Μια νίκη που θα τους δώσει την 2η θέση της τελικής κατάταξης και το +2 για τα playoffs, ανεξάρτητα το τι θα έχει συμβεί στο παιχνίδι των Κεραμειών το πρωί του Σαββάτου. 
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές, σε ένα μάλλον αδιάφορο ή με ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι, τα Φωκάτα θα φιλοξενήσουν τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Το μικρό και κυρίως ενδιαφέρον γοήτρου που υπάρχει, είναι από την πλευρά των γηπεδούχων και συγκεκριμένα η νίκη, που θα δώσει στην ομάδα της Λακήθρας την 5η θέση της τελικής κατάταξης, αφήνοντας στην 6η την κυπελλούχο Σάμη. Μια θέση που, αν τελικά καταλάβει, θα είναι η καλύτερη στη ιστορία της και τα τέσσερα χρόνια παρουσίας τους, στην Α' κατηγορία!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Α.Ο. Σάμης.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 8-4-2017   ώρα:  11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Θανάσης
Στάθης
Χρηστάτος Σπ. Καραίσκος Απ.
2.
Σάββατο 1-4-2017   ώρα:  11:15
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Κιόσης
Κώστας
Κώτσης Ι.
Βασιλόπουλος Δ.
3.
Κυριακή 9-4-2017   ώρα:  15:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Παγκεφαλληνιακός
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Θανάσης Ε.

4.
Κυριακή  9-4-2016   ώρα:  15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Εθνικός Κεφαλονιάς
Μαγουλάς
Σπύρος
Κιόσης Κ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος ή η 18η αγωνιστική, το Σαββατοκύριακο 8-9/4/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  8-4-2017
Η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής, της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ανοίγει το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, όπου στις Κεραμειές η Εικοσιμία, φιλοξενεί τον ήδη υποβιβασμένο στην Β' κατηγορία και αδιάφορο βαθμολογικά Οδυσσέα Ιθάκης.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θέλει νίκη, προκειμένου με ένα στραβοπάτημα των Διλινάτων, την επόμενη ημέρα με αντίπαλο τον δυνατό Παγκεφαλληνιακό, να καταλάβει την 2η θέση της τελικής κατάταξης.
Σίγουρα το αγωνιστικό του ενδιαφέρον δεν είναι και πολύ μεγάλο, αφού ο Οδυσσέας μετά τον υποβιβασμό του στην Β’ κατηγορία, ύστερα από τρεις συνεχείς παρουσίες κοντά στους «μεγάλους» του τοπικού ποδοσφαίρου, θα κατέβει στις Κεραμειές με την κακή ψυχολογία να βαραίνει τις προσπάθειες των παικτών του.
Από την άλλη η δυνατή και πολύ ποιοτική ομάδα της Εικοσιμίας, εκτός του ότι θα παίξει απαραίτητα για τους τρεις βαθμούς, με την ελπίδα ο Πάγκε να κόψει βαθμούς από τα Διλινάτα, θέλει και μια νίκη που θα την στείλει στα playoffs με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Οι γηπεδούχοι είχαν το ρεπό τους την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ οι φιλοξενούμενοι με μια άσχημη, εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Κεφαλονιάς, υπέγραψαν την «καταδίκη» τους, με τον μαθηματικά πλέον υποβιβασμό τους.
Φαβορί φυσικά είναι οι «κυανόλευκοι» και το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα καλό, ανοικτό και με πολλά γκολ παιχνίδι.
Ο Δ. Ζησιμάτος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Π. Στεφανάτο.
Οι γηπεδούχοι, στα 15 μέχρι τώρα παιχνίδια τους, έχουν 10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες, 32 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια μέχρι στιγμής παιχνίδια, έχουν μόλις 2 βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες και μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς, και όπως προαναφέραμε ήδη βρίσκονται στη Β’ κατηγορία.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από την Ιθάκη νικηφόρα με σκορ 4-1.
    
Λίγη ώρα αργότερα στο Ληξούρι, στον Άγιο Αντώνη και συγκεκριμένα στις 11:15, σε ένα παντελώς βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Παλληξουριακός, υποδέχεται την Πρόοδο Ιθάκης.
Στο φινάλε της κανονικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι», μετά την απώλεια του κυπέλλου και την «γλυκιά» ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο, ψάχνουν την ολική επαναφορά στις νίκες, έτσι ώστε να ανέβει η ψυχολογία και να πάνε με καλύτερη δυνατή στα playoffs για να διατηρήσουν ότι κέρδισαν μετά από 18 αγωνιστικές.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, σε μια χρονιά που κύρια τους ενδιέφερε η ανανέωση και η είσοδος νέων και πολλά υποσχόμενων παιδιών στην ομάδα, μπορεί να μην έβγαζαν μάτια, όμως σε κάθε παιχνίδι προσπαθούσαν για το καλύτερο ανεξάρτητα από έδρα και αντίπαλο και σίγουρα δεν μπορεί αυτή η χρονιά να χαρακτηρισθεί αποτυχημένη. 
Ίσα-ίσα θα λέγαμε ανοίγει νέους ορίζοντες στους «κοκκινόμαυρους» της Ιθάκης και στον πετυχημένο προπονητή τους Β. Πρεβεζιάνο, που τόλμησε τα παραπάνω και δικαιώθηκε.
Οι πρωτοπόροι σε αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα το φαβορί και με μια καλή παρουσία της Ιθακήσιας ομάδας, στο φετινό της φινάλε στο πρωτάθλημα, αναμένουμε να δούμε ένα καλό παιχνίδι και τις ομάδες χωρίς σκοπιμότητες να προσφέρουν θέαμα και πολλά γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» στους μέχρι τώρα 15 αγώνες που έχουν δώσει, έχουν 11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα, 36 βαθμούς και τερματίζουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια ακριβώς παιχνίδια, έχουν 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 10 ήττες, 13 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση και στην οποία θα τερματίσουν.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από την Ιθάκη με μια εύκολη νίκη και σκορ 5-0. 
Κυριακή  9-4-2017
    
Η αγωνιστική μεταφέρεται την Κυριακή το απόγευμα, όπου στις 3:30 στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, στο μοναδικό παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα Διλινάτα αντιμετωπίζουν στο ντέρμπι της αγωνιστικής, τον αδιάφορο βαθμολογικά Παγκεφαλληνιακό και «καίγονται για τη νίκη και το τρίποντο. Μάλιστα θα γνωρίζουν και το αποτέλεσμα των Κεραμειών, μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως είναι γνωστό διεξάγεται μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 8/4.
Ένα τρίποντο που θα τους χαρίσει την 2η θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, δίνοντας τους παράλληλα και το βαθμολογικό bonus των +2 βαθμών.
Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μένει στην 3η θέση.
Σίγουρα, από την άλλη πλευρά ο ιστορικός Παγκεφαλληνιακός, που θα τερματίσει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα 4ος, θα παίξει για την ιστορία του, αν και βαθμολογικά αδιάφορος, επιδιώκοντας μια νίκη που θα του δώσει καλή ψυχολογία και πεποίθηση για τα playoffs, τα οποία θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς και με μειονέκτημα έναντι των άλλων τριών ομάδων.
Περιμένουμε ένα δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι, με το άγχος στην πλευρά των γηπεδούχων, κάτι που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι.
Άλλωστε και οι δυο είναι από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος και θέλουν στο φινάλε να το αποδείξουν! 
Οι γηπεδούχοι, στα 15 μέχρι τώρα παιχνίδια τους, έχουν 10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες, 33 βαθμούς και βρίσκονται στην 2η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια μέχρι στιγμής παιχνίδια, έχουν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες, 29 βαθμούς και βρίσκονται, όπως αναφέρουμε παραπάνω στην 4η θέση, στην οποία ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα τερματίσουν.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει νικηφόρα από τις Κεραμειές με σκορ 1-0.
    
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές, σε ένα μάλλον αδιάφορο ή αν θέλετε με ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι, τα Φωκάτα θα φιλοξενήσουν τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Το μικρό και κυρίως ενδιαφέρον γοήτρου που υπάρχει, είναι από την πλευρά των γηπεδούχων και συγκεκριμένα η νίκη, που θα δώσει στην ομάδα της Λακήθρας την 5η τιμητική θέση της τελικής κατάταξης, αφήνοντας στην 6η την κυπελλούχο Σάμη. Μια θέση που, αν τελικά καταλάβει, θα είναι η καλύτερη στη ιστορία της, στα τέσσερα χρόνια παρουσίας της, στην Α' κατηγορία!
Η ομάδα του Δ. Γαρμπή, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή χρονιά, πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αντικειμενικά πρέπει να χαρακτηριστεί η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
Από την άλλη και ο Εθνικός με μεγάλη προσπάθεια και οπωσδήποτε δίκαια, κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στην κατηγορία, ενώ θα μπορούσε να είχε και κάποιους άλλους ακόμη βαθμούς, αν ήταν πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του  σε κάποια σημεία.
Όπως και να έχει μια παραμονή στην παρθενική εμφάνιση των «κυανόλευκων», είναι σίγουρα επιτυχία και με βάση αυτό, την επόμενη αγωνιστική θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το νέο πρωτάθλημα τουλάχιστον με λιγότερο άγχος.
Οι γηπεδούχοι, στα 15 μέχρι τώρα παιχνίδια τους, έχουν 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 7 ήττες, 18 βαθμούς και βρίσκονται στην 6η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια μέχρι στιγμής παιχνίδια, έχουν 1 νίκη, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες, 8 βαθμούς και βρίσκονται, στην 8η θέση.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στον Άγιο Αντώνη με σκορ 1-1.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
36
15
11
3
1
48 - 05
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
33
15
10
3
2
36 - 17
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
32
15
10
2
3
25 - 15
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
29
15
9
2
4
27 - 08
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
20
16
5
5
6
26 - 27
6.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
18
15
5
3
7
18 - 21
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
13
15
4
1
10
15 - 34
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
08
15
1
5
9
17 - 38
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
02
15
0
2
13
11 - 58
        
Η επόμενη αγωνιστική
1η playoffs
Θα ορισθούν τα παιχνίδια 
μετά από κλήρωση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου