Δευτέρα, Απριλίου 24

Tτα αποτελέσματα του 2ου ορεινού δρόμου "Μονοπάτι του ανέμου"


Την Κυριακή 23/4/2017 έλαβε χώρα το 2ο ορεινό trail  το Μονοπάτι του Ανέμου που ετών ο Σύλλογος «Αγκώνας», η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα, ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς, με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΚΕ.
Ο φετινός αγώνας υψηλής δυσκολίας καθώς προστέθηκε και λίαν απαιτητικό τμήμα 1 κμ στην γνωστή διαδρομή που πλέον ήταν 9 κμ, χαρακτηρίστηκε από την επιμελέστατη διάνοιξη του μονοπατιού και τον άρτιο καθαρισμό του, την πραγματικά άψογη σήμανση, τους πολυάριθμους, πραγματικά και εντυπωσιακά πολυάριθμους εθελοντές, τον πλουσιοπάροχο μπουφέ για τους αθλητές. 
Η κα Σοφρώνη Ζαφειράτου, 81 ετών  φέτος συνεχίζοντας την εξαίρετη προσπάθειά της, συμμετείχε για 2η φορά σε ένα εγχείρημα που θεωρείται πρόκληση ακόμη και για τους πλέον ικανούς δρομείς αποτελώντας σχεδόν το σήμα κατατεθέν του αγώνα.
Το τοπίο ηγεμονικά αλώβητο, αφύπνισε τους επισκέπτες και αφυπνίστηκε από την μυστηριακή λήθη του σε μία σχεδόν φευγαλέα επαφή με «τον κόσμο»,  στο πέρασμα των δρομέων.
Αθλητές από την Πάτρα, την Αθήνα, το Αγρίνιο εξήραν την διοργάνωση, σαγηνεύτηκαν από το μεγαλείο της φύσης, ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία των κατοίκων  και δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν και πάλι ομαδικά, δυναμικά πολύ περισσότεροι.
Συγχαρητήρια επίσης οφείλουν να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν υποστηρίζοντας το δρώμενο αναλαμβάνοντας σωρεία αρμοδιοτήτων με μεθοδικότητα και οργάνωση, μετέφεραν τους δρομείς στην αφετηρία, κατέγραφαν, υποστήριζαν την γραμματεία, επόπτευαν, καθάρισαν και μαγείρεψαν απίθανα φαγητά και γλυκά αλλά και στον πρόεδρο του χωριού τον κο Τουμασάτο για την όλη συνεισφορά του.
Μασκότ της ημέρας μας ο χαριτωμένος ξυλοπόδαρος που ψυχαγώγησε τους μικρούς μας φίλους αλλά και συνεισέφερε στην διαδικασία των απονομών.
Η συνεργασία, η ομαδικότητα, η προσφορά και η χαρά χρωμάτισαν έντονα, αποφασίστηκα, ανεξίτηλα  το χωριό του Αγκώνα τις 23/4/2017.
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους
·         Τον  Γιώργο Ποταμιάνο για την καθοδήγηση, την συνεργασία, την υποστήριξη σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και διεξαγωγής του αγώνα, η συμβολή του υπήρξε καθοριστική και επί παντός επιστητού και την ΕΟΔ (Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Λειβαθούς)
·         Την Ευγενία Μπεκατώρου, την Ελίνα Μεσσολωρά, την Ρεγγινούλα κουλουμπη, τον Ηλία Τουμασάτο για την άψογη οργάνωση της γραμματείας και την υπομονή τους.
·         Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και την αρχηγό αυτού κα Μαλαματή Τζόνου, το όποιο με αρκετά μέλη του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παραστεί εκεί συνεπέστατο και αξιόμαχο και να υποστηρίξει το εγχείρημα, όπως πάντα και πραγματικά ελπίζουμε να τους δοθεί ένας κατάλληλος χώρος ώστε μπορούν να στεγαστούν αξιοπρεπώς
·          Τον PETER LEE που συνέβαλλε καθοριστικά στην διαδικασία.
·         Την εταιρεία KEFALONIA LINES και ειδικά τον Βασιλαρά για την οικονομική διευκόλυνση που παρείχαν στους αθλητές εκτός νησιού και την πάγια στήριξή τους στον Σύλλογό μας καθώς και τα ΚΤΕΛ Αργοστολίου.
·         Την Κατερίνα Φωκά, την Κατερινούλα μας, για την εύγλωττη και λίαν συναισθηματική παρουσίαση του γεγονότος.
·         Όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα απλά μέλη τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγκώνας» όσο και του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς που συνέβαλλαν τόσο με την παρουσία τους όσο και στις επαφές, την οργανωτική μέριμνα, την προβολή και διαφήμιση του γεγονότος, στα διαδικαστικά κτλ της διοργάνωσης
·         Τους συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός (Αρκ-Ντόρις, Ορειβατικός Σύλλογος, Σύλλογοι Δρομέων Υγείας)
·         Την ΠΑΝΕΜ TOURS για την προθυμία και την αρωγή της.
·     Τις φοβερές και τρομερές μαγείρισσες του μπουφέ και το εστιατόριο Vista Mare για το δείπνο μετά τον αγώνα στους αθλητές εκτός νησιού.
·         Τους κατοίκους της ευρύτερης Θηναίας που πρόθυμα υποστήριξαν τους σταθμούς και διέθεσαν τα οχήματά τους για την μεταφορά των δρομέων και αγκάλιασαν θετικά την διοργάνωση.
·    Το ιερατικό συμβούλιο της εκκλησίας για την διευκόλυνση της διαδικασίας του αγώνα.
·         Τον Φούρνο του Καλούρη στα Βλαχάτα και ειδικά τον Διονύση Μεταξά για την έκτακτη συνεισφορά του στην κάλυψη εξόδων τελευταίας στιγμής.
·         Τον πρόεδρο του ορειβατικού συλλόγου κο Παναγή Αλεξανδράτο για την όλη υποστήριξή του οικονομικά και διαδικαστικά.
·         Τον Γεράσιμο Γιακουμάτο για την χορηγία του αλλά και όλη την οργανωτική υποστήριξή του.
·         Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλαν την προσπάθειά μας από την αρχή έως την ολοκλήρωσή τους και παραμένουν δίπλα μας σε ότι επιχειρούμε.
·         Τον τρομερό Γιάννη Πρασσίδη και την γλυκύτατη Γιάννα Κουλουμπή για την φωτογραφική κάλυψη, τα εκπληκτικά βίντεο τον χρόνο και τον κόπο που αφιέρωσαν για την προβολή του αγώνα με τα πλέον άρτια τεχνολογικά μέσα, άφθονη έμπνευση και φαντασία.
·         Την VILLA KATOI http://villakatoi.com/ για την δωρεάν φιλοξενία των αθλητών και την γραφιστική επιμέλεια του γεγονότος.
Τους Χορηγούς μας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που πρόθυμα στηρίζουν τέτοιες κοινωφελείς προσπάθειες και χωρίς την συνεισφορά τους δεν θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τον αγώνα και οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην αφίσα της διοργάνωσης.
Όλους τους δρομείς που συμμετείχαν και δοκιμάστηκαν και το κοινό που προσήλθε να παρακολουθήσει την προσπάθεια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουν να αποδοθούν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημήτριο που αγκάλιασε θετικά το εγχείρημα επιτρέποντας να λάβουν χώρα απονομές και εκδηλώσεις στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας του Αγκώνα.
Τα αποτελέσματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου