Σάββατο, Μαΐου 6

Νίκη-τίτλου του Παλληξουριακού στις Κεραμειές 2-1 τον Παγκέ


Με τον αέρα του πρωταθλητή, ο Παλληξουριακός, πέρασε και από τις Κεραμειές, επικρατώντας στο μεγάλο ντέρμπι της σειράς, του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 2-1 και πλέον βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στην Γ’ Εθνική.
Το ντέρμπι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και τον Παλλληξουριακό, ιδιαίτερα στο τελευταίο μισάωρο καλύτερο.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το πάθος τους να απειλήσουν αρκετά τους φιλοξενούμενους και να προηγηθούν μάλιστα στο σκορ.
Στη συνέχεια φάνηκαν σαν να έχουν κουραστεί, γεγονός που στο τέλος εκμεταλλεύτηκε με την εμπειρία του, και τις επιτυχημένες αλλαγές του Σπ. Παπαδάτου, ο Παλληξουριακός και με τους συνήθεις ύποπτους Πολλάκη-Λυκούδη, κατάφερε να φύγει από τις Κεραμειές με το πιο σημαντικό διπλό της χρονιάς, αφού του δίνει πλέον αέρα 7 βαθμών από τον σημερινό του αντίπαλο και τον κάνει απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 8’ οι Κεραμειές θα πάρουν «φωτιά» μιας και ο Ντεντλέλα μετά την ωραία πάσα του Τούρλα, με σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων, αν και αρκετά καθυστερημένη, θα έρθει στο 29’, όταν το σουτ του Ν. Μαυροειδή έξω από την περιοχή, μετά την αλλαγή της μπάλας στο κόρνερ από δεξιά με τον Λυκούδη, θα αναγκάσει τον Σκαματζούρα σε πολύ δύσκολη απόκρουση.
Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, όταν ο Πολλάκης μετά από μαρκάρισμα του Παπαδημητρόπουλου θα βρεθεί στο χόρτο.
Μεγάλη ευκαιρία να πάει με δυο γκολ στα αποδυτήρια θα χάσει ο Παγκεφαλληνιακός στο 40’. Ο Τούρλας με ωραία πάσα θα βρει τον Ντεντλάλα, λίγο έξω από την περιοχή, μια ασυνεννοησία Χ. Μαυροειδή-Μαρκαντωνάτου θα φέρει τον επιθετικό των γηπεδούχων απέναντι με την κενή εστία και λίγο πλάγια. Όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ, από το απέναντι δοκάρι των «ερυθρόλευκων».
Με την ομάδα του Θ. Βουκελάτου μπροστά στο σκορ θα πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και για 15’ το παιχνίδι ήταν ανιαρό, χωρίς καλό θέαμα και με λίγες καλές στιγμές.
Από το σημείο αυτό και μετά, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος του 1-0, παίρνοντας τελικά μια σημαντική νίκη τίτλου.
Στο 48’ ο Ν. Μαυροειδής θέλει να αιφνιδιάσει από μακριά τον Σκαματζούρα, όμως το σουτ που θα κάνει θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με μια πολύ καλή ευκαιρία στο 51’, όταν μετά την εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά του Τούρλα και το δυνατό διαγώνιο σουτ που επιχειρεί να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Ο Καμινάρης στο 55’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή και εκεί ο Κόμητας δεν προλαβαίνει με προβολή να πετύχει την ισοφάριση.
Άτυχοι θα σταθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο 60’, όταν στην εναέρια προβολή του Πολλάκη από κοντά, μετά την σέντρα του Καμινάρη από δεξιά, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Σκαματζούρα και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
Νέα ευκαιρία για τον Παλληξουριακό, που πλέον πίεζε τον αντίπαλο του, θα χαθεί στο 71’, αφού ο Τούρλας με αυτοθυσία θα πέσει στα πόδια του Πολλάκη και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Μετά από 2’ (73’), οι φιλοξενούμενοι θα πανηγυρίσουν το 1-1. Ο Λυκούδης εκτελεί το φάουλ από μακριά, ο Πολλάκης στην αμυντική αδράνεια που ακολουθεί, δεν πιάνει την κεφαλιά, κάτι που ξεγέλασε τον Σκαματζούρα που θα δει την μπάλα, αφού πρώτα σκάσει στο χόρτο, στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του.
Ο Π. Τριανταφυλλίδης στο 75’ θα βγάλει την παράλληλη σέντρα από δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Ντεντλάλα, όμως ο τελευταίος δεν θα προλάβει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι στο 79’ ο έμπειρος Παλληξουριακός θα πετύχει την ανατροπή και το 1-2, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πολλάκη. Πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει λίγο πριν ο ίδιος από τον Μανωλάτο.
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα στον αγωνιστικό χώρο από παίκτες και πάγκο των φιλοξενούμενων.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ντέρμπι δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο και ο Παλληξουριακός μετά από αυτό το μεγάλο «2» βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο και την άνοδο του στην Γ’ Εθνική κατηγορία, όπου θα συμμετέχει την επόμενη περίοδο!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλος και Σπ. Χρηστάτος.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Παπαναστασάτος Κ. (86’ Μεγαδούκας), Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Χρ. (67’ λ.τ. Τριανταφυλλίδης Ε.), Νεστερένκο, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τριανταφυλλίδης Π. (76’ Μανωλάτος), Τούρλας, Βουκελάτος.
Παλληξουριακός:(Σπύρος Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας (67’ Μουρελάτος), Ζάβαλης (66’ Μπράτι), Πολλάκης, Ν. Μαυροειδής, Χ. Μαυροειδής (46’ Καμινάρης), Αραβαντινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου