Κυριακή, Μαΐου 14

Με κεκτημένη ταχύτητα πέρασε και από τις Κεραμειές ο πρωταθλητής Παλληξουριακός 4-1 την Εικοσιμία


Με κεκτημένη ταχύτητα πρωταθλητή, πέρασε από τις Κεραμειές και την Εικοσιμία ο Παληξουριακός, στην 5η στροφή των playoffs του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, διατηρώντας το αήττητο, αλλά και το απόλυτο σερί των 5Χ5!!
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στους «κυανόλευκους» της Λειβαθούς, αφού επικράτησε των αντιπάλων της με σκορ 4-1!
Οι «ερυθρόλευκοι», παρά το αδιάφορο της βαθμολογίας και την ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική, μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκαν σοβαροί, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, είχαν την κατοχή και ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προσθέτοντας ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό τους, δείχνοντας ακόμη περισσότερο ότι άξιζαν αυτόν τον τίτλο, που ήρθε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια!
Από την άλλη οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα χειρότερα της, πρροσπάθησαν, μόνο στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια ακόμη ήττα, την 4η στα 5 παιχνίδια μέχρι τώρα της σειράς! Μια εξέλιξη διόλου ευχάριστη για την ομάδα, που πριν από ένα χρόνο, έπαιζε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο στο νησί.
Τώρα, όσον αφορά αγωνιστικά το παιχνίδι, ήταν αρκετά καλό με τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο να κάνουν ότι θέλουν, έναν αντίπαλο που δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχαν 2 τέρματα και θα μπορούσαν, αν ήταν επιεικώς εύστοχοι, να έχουν πετύχει πολλά περισσότερα.
Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά καλύτερα και ισορρόπησαν τον αγώνα. Παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν κάτι καλύτερο από το τελικό 1-4!!
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους στο 4’. Ο Κόμητας θα παίξει παράλληλα την μπάλα στην περιοχή για τον Αραβαντινό, με τον τελευταίο απέναντι από την εστία να μην προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με την συμπλήρωση 10’ αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1 με κοντινό πλασέ του Μπαλάσκα, ύστερα από την  κάθετη του Πολλάκη στην περιοχή και την αδυναμία του Κουμαρριώτη να διώξει με τάκλιν την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα ο Πολλάκης με κοντινό πλασέ και αφού πρώτα θα αποφύγει τον Μακρή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, στην εξαιρετική κάθετη του Λυκούδη.
Ένα μακρινό φάουλ του Λυκούδη στο 17’ θα αναγκάσει τον Μακρή σε εντυπωσιακή απόκρουση και στη συνέχεια θα έχουμε υπόδειξη οφσάιντ σε επιθετικό των φιλοξενούμενων.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Σπ. Μαρκάτο στο 21’, όταν αμαρκάριστος απέναντι από τον Μακρή θα αστοχήσει, μετά από ωραία κάθετη του Μπράτι.
Ο τρελός ρυθμός του Παλληξουριακού δεν μπορούσε να σταματήσει από τους γηπεδούχους και οι ευκαιρίες συνεχιζόταν η μια μετά την άλλη.
Έτσι στο 26’, ο Πολλάκης από δεξιά, θα βρει τον Μπράτι περίπου στο σημείο του πέναλτι και την κεφαλιά του νεαρού ποδοσφαιριστή του Παλληξουριακού να φεύγει λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου στο 30’, με τον Αραβαντινό απέναντι στον Μακρή να στέλνει την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του τερματοφύλακα της ομάδας της Λειβαθούς και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Επιτέλους και μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 46’ ο Α. Κορσιάνος, θα κάνει ένα ωραίο τεχνικό σουτ, από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, μιας και θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννά.
Με το 2-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν πολύ ανεβασμένοι, από ότι στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα να έχουμε και καλύτερο θέαμα.
Στο 46’ μάλιστα θα απειλήσουν για την μείωση, όταν το δυνατό σουτ του Α. Κορσιάνου, εκτός περιοχής αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Γιαννά.
Νέα ευκαιρία στο 52’, ο  Αποστολάτος θα βρει στην περιοχή τον Βαλεντή, αυτός θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να φεύγει παράλληλα προς την εστία και τον Αλ. Πολλάτο, στο δεύτερο δοκάρι, να μην μπορεί με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 55’, με ένα γυριστό σουτ του Πολλάκη, από τα όρια της περιοχής, να φεύγει ελάχιστα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Μακρή.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 57’ θα μπει στην περιοχή από αριστερά θα σουτάρει και ο Γιαννάς διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 63’ ο Μπράτι θα πετύχει το 0-3 και ουσιαστικά θα «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του, με ένα δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής, που θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μακρή.
Στο 71’ η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θα χάσει την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αφού Γιαννάς θα νικήσει τον Σπ. Αποστολάτο σε εκτέλεση πέναλτι. Στην παράβαση υπέπεσε λίγο πριν ο Σπ. Μαρκάτος, σταματώντας την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή.
Και σαν να μην έφθανε αυτό στο 75’ θα πετύχουν και το 0-4 με ωραίο πλασέ του νεαρού Μουρελάτου, από την μικρή περιοχή και αριστερά στην σέντρα από δεξιά του Κόμητα στο β’ δοκάρι.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το τελικό σκορ στο 1-4 μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια. Συγκεκριμένα ο Αλ. Πολλάτος θα γυρίσει από αριστερά την μπάλα για τον Π. Κορσιάνο μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να στρώνει για τον αδελφό του Αντώνη, ο οποίος με ωραίο πλασέ θα την στείλει πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα το Γιαννά.
Μέχρι την ολοκλήρωση των 90’ δεν είχαμε κάτι άλλο στο παιχνίδι και έτσι οι πρωταθλητές πήραν μια σχετικά εύκολη νίκη, πετυχαίνοντας παράλληλα το εντυπωσιακό 5Χ5 στη σειρά!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Μακρής, Κουμαριώτης, Δήμου (24’ λ.τ. Καππάτος), Βαλεντής, Αποστολάτος, Κορσιάνος Α., Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (82’ Καμπανός), Χρηστάτος, Μανέντης (72’ Κορσιάνος Π.), Καπλάνης.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Γιαννάς, Ζερβός (43΄λ.τ. Μαρκάτος Σωκ.), Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας (72’ Μουρελάτος), Μαρκάτος Σπ., Πολλάκης, Ν. Μαυροειδής (78’ Αντωνάτος), Μπράτι, Αραβαντινός.
Θα ακολουθήσει αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου