Σάββατο, Ιουνίου 24

Έκαψαν και φέτος τον "Κούτσουνα" όπως προστάζει το έθιμο τα Φωκάτα (Μεγάλο φωτορεπορτάζ)

Με στόχο την διατήρηση της λαϊκής μας κληρονομιάς και των εθίμων του τόπου μας, για ακόμη μια χρονιά, ο Αθλητικός Όμιλος Φωκάτων διοργάνωσε την γιορτή του Άη Γιάννη του Λαμπαδάρη.
Περιττό να πούμε ότι και φέτος στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Φωκάτων είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, από τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση.
Η επιτυχία και πάλι δεν μας εξέπληξε, μιας και το Δ.Σ., ο δραστήριος πρόεδρος Νίκος Φωκάς και όπως πάντα οι νοικοκυρές, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όλα πήγαν όπως ήθελαν. Τέλεια!
Τα χορευτικά του Συλλόγου με τις δασκάλες τους, Μαρία Αυγουστάτου και Βούλα Βώρρου, έδωσαν ρεσιτάλ και παρουσίασαν ένα μέρος από τη εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα Φωκάτα και στο πολιτιστικό τους τμήμα.
Μετά τη θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου, στήθηκε το καθιερωμένο γλέντι, προσφορά του Συλλόγου, που περιελάμβανε φαγητά, σαλάτες, κρασί και αναψυκτικά.
Στη συνέχεια είχαμε την καύση του «κούτσουνα» και ο κόσμος «πήδησε» τη φωτιά, για να επιφέρει την κάθαρση και τύχη, όπως προστάζει το έθιμο.
Το παρόν στην γιορτή έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας
Στο τέλος την παράσταση και πάλι «έκλεψε» ο Νίκος Φωκάς χορεύοντας το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο και τον κόσμο να τον αποθεώνει!
Να συγχαρούμε τον εξαίρετο Σύλλογο της Λακήθρας, τους ανθρώπους της Διοίκησης, τις νοικοκυρές, αλλά πολύ περισσότερο τον δραστήριο πρόεδρο Νίκο Φωκά, που εκτός των γηπέδων, διαπρέπει και στον πολιτισμό. Ήταν μια τέλεια γιορτή με τη δική του σφραγίδα!
Τα μέλη του χορευτικού τμήματος της ομάδας, έκαναν έκπληξη στην δασκάλα τους κ. Βούλα Βώρρου που είχε σήμερα τα γενέθλια της, προσφέροντας της μια τούρτα και όλοι μαζί, της τραγούδησαν " Να ζήσεις Ρούλα και χρόνια πολλά......".
Φωτορεπορτάζ από την γιορτή








































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου