Πέμπτη, Αυγούστου 24

Ξεκίνησε ο ΑΣΚ! Μουίκης: «Τολμάμε να κοιτάμε ψηλά με δικά μας παιδιά και ποιοτικές μετρημένες μεταγραφές»


Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά  ξεκίνησε την προετοιμασία του για την συμμετοχή του για 3η συνεχόμενη σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και τολμάει να κοιτάει ψηλά με δικά του παιδιά και ποιοτικές μετρημένες μεταγραφές.
Το παρών στην πρώτη προπόνηση έδωσαν 14 από τους 23 παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα της Κεφαλονιάς και αυτοί ήταν οι: Βαλλιανάτος, Χατζής, Αγγελάτος, Κανούτας, Μητρόπουλος, Τσαπρούνης, Χουλιαράς, Γεμενετζής, Θεοδωράτος, Μουίκης, Γιαννάτος, Καββαδίας, Γκαβός, Μανίκας.

Δικαιολογημένα απόντες από την πρώτη προπόνηση ήταν οι Κώστας Ακτύπης και Θόδωρος Μπαχός, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην ομάδα τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, αλλά και οι Καραπέτσας, Καβαλλιεράτος, Φλωράτος, Τραυλός, Χρηστάτος, Βλασσόπουλος και Γαρυφαλίδης. 
Η «πρώτη» της ομάδας ξεκίνησε με την ομιλία του προπονητή της ομάδας Λεωνίδα Παπαδάτου και του Γενικού Διευθυντή Θανάση Μουίκη, οι οποίοι ευχήθηκαν στους παίκτες να έχουν «μία καλή χρονιά με υγεία».
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 21 Αυγούστου ξεκίνησε  το παιδικό αγωνιστικό τμήματα με προπονητή τον Πάνο Ματιάτο και την Τρίτη 22 Αυγούστου το εφηβικό αγωνιστικό τμήμα με προπονητή τον Μανώλη Δούλια.
Παρακάτω μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το ξεκίνημα της χρονιάς από τον Γενικό Διευθυντή του ΑΣΚ Θανάση Μουίκη.
-Ο ΑΣΚ ξεκινάει μία νέα προσπάθεια στις Ακαδημίες του και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, στην οποία βρίσκεται για 3η συνεχόμενη χρονιά. Ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν;
Ο Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ όπως έχει αποδείξει όλα τα χρόνια προσπαθεί να κρατά τον πήχη ψηλά και να γίνεται καλύτερος σε όλα τα επίπεδα κάτι που είναι πολύ δύσκολο για ένα μεγάλο σωματείο (240 παιδιά) έχοντας τόσα μέτωπα οργανωτικά και αγωνιστικά. Πιστεύουμε ότι με την πολύ καλή σειρά που έχουν πάρει όλα μας τα τμήματα χρόνια τώρα, θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα από τα καλύτερα σωματεία της ΕΣΚΑ-Η. Όσο για την αντρική ομάδα ο στόχος είναι όπως και πέρυσι τα πήγαμε καλύτερα έτσι και φέτος να πάμε ακόμα καλύτερα.
-Ο ΑΣΚ έδωσε και πάλι τα ηνία του προπονητή της ανδρικής ομάδας στον Λεωνίδα Παπαδάτο. Μιλήστε μας γι΄αυτή την επιλογή
Ο Λεωνίδας Παπαδάτος αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος προπονητής μπάσκετ στην Κεφαλονιά μέσα από τις συνεχόμενα ανανεωμένες γνώσεις του αλλά και μέσα από την πολυετή του εμπειρία σε υψηλά επίπεδα όλων των τμημάτων μας. Κάθε χρόνο ανάλογα με τις ώρες που μπορεί να αφιερώσει στα τμήματα υποδομής  αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες του συλλόγου επιλέγουμε το ποια τμήματα θα αναλάβει. Έτσι λοιπόν αυτή την χρονιά 2017-18 θα αναλάβει και πάλι και την Αντρική ομάδα.
-Πλέον η Α1 ΕΣΚΑ-Η θα έχει και δεύτερη ομάδα από την Κεφαλονιά, τον ΝΕΟΛ. Πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το νέο πρωτάθλημα και πως βλέπετε την πρόοδο που έχει γίνει με τις ομάδες της Κεφαλονιάς, την σταθερή παρουσία του ΑΣΚ και την φετινή άνοδο του ΝΕΟΛ στην Α1;
Είναι αλήθεια ότι ο ΝΕΟΛ επάξια μετά από χρόνια βρίσκεται και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία Α1 ΕΣΚΑ-Η και μάλιστα είναι ένα από τα φαβορί αφού έχει πραγματοποιήσει  και φέτος πολύ καλές μεταγραφές σε όλες τις θέσεις έχοντας στο σύνολο του 7 μεταγραφές.
Ο ανταγωνισμός είναι καλός και μάλιστα θα μπορέσουμε να δώσουμε πολλούς δυνατούς φιλικούς αγώνες κατά τα νεκρά χρονικά διαστήματα της χρονιάς.
-Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες περιόδους, ποιο ήταν αυτό το στοιχείο  που προσθέσατε στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι;
Το βασικά στοιχεία που προσθέσαμε σύμφωνα με την περσινή ομάδα είναι έναν καθαρόαιμο πλέι μέικερ, που πέρυσι η ομάδα στερήθηκε και ένα 4-5αρι που θα στηρίξει τους Βαλλιανάτο & Καλογεράτο.
-Μιλήστε μας λίγο για την σημαντική συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τον Προμηθέα Πατρών.
Ο Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στην προσπάθεια του να κρατήσει σε ψηλό επίπεδο τους προπονητές του και τους αθλητές του προσπαθεί να συνεργάζεται σε ουσιαστικές βάσεις και όχι απλά εντυπωσιασμού με ότι καλύτερο μπορεί να βρει σε Πάτρα και Αθήνα. Εκτός από τον Ολυμπιακό που τον χειμώνα θα υπάρξει ακόμα πιο έντονη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων υποδομής μας, ο Προμηθέας αλλά και ο Έσπερος ζητά και δοκιμάζει παίκτες μας με το ενδεχόμενο να τους εντάξει στο δυναμικό του με υποτροφία ή απλά δίνοντας τους μια θέση στις ομάδες τους! Ήδη συμφωνήσαμε με τον Έσπερο να δώσουμε δανικό με διετή υποσχετική μεταγραφή τον φοιτητή έφηβο Σπύρο Θεοδωράτο και αυτό γεμίζει εμάς και όλη του την οικογένεια με ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Τις προσεχείς ημέρες θα δοκιμαστούν και πάλι οι Καββαδίας και Μανίκας στον Προμηθέα Πατρών με σκοπό να πάρουν υποτροφία και πιθανά να μετακομίσουν στη Πάτρα! Είμαστε πραγματικά δίπλα τους κάνοντας ότι μπορούμε για αυτό και τους ευχόμαστε ότι το καλύτερο.
-Ο ΑΣΚ είναι ένας σύλλογος που δίνει μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και στελεχώνει με παίκτες από αυτές την ανδρική ομάδα. Πώς προέκυψε αυτό το επιτυχημένο «μοντέλο» που ακολουθεί ο σύλλογος και πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Ο σύλλογος μας ανέκαθεν ήξερε ότι για να υπάρξει εξέλιξη των παικτών αλλά και των αγωνιστικών του τμημάτων έπρεπε να έχει έναν συντονιστεί – υπεύθυνο όλων των τμημάτων (Λεωνίδα Παπαδάτο) που μαζί με τους έμπειρους και αξιόλογους προπονητές του συλλόγου (Πάνο  Ματιάτο, Μανώλη Δούλια, Γιάννη Βουργίδη, Γεράσιμο Μαρκάτο) κάθε χρόνο θα θέτουν τους στόχους των αγωνιστικών τμημάτων αλλά και την επιλογή των παικτών  εκείνων που πρέπει να αναβαθμίζονται με πολύ προσοχή μέσα από τα ανώτερα ηλικιακά αγωνιστικά τμήματα.
-Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στο ξεκίνημα αυτής της νέας μπασκετικής σεζόν; 
Το μήνυμα μας στους συντοπίτες μας είναι: Συμμετέχετε, στηρίξτε τα παιδιά μας και εν γένει την όλη προσπάθεια μας έμπρακτα με όποιον τρόπο μπορείτε. Δώστε τους και δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε μέσα από τον υγιή χώρο του αθλητισμού.
-Ποιά είναι τα νέα αποκτήματα της ομάδας και σε ποια σημεία του παιχνιδιού ενισχύθηκε ο ΑΣΚ  σε σχέση με την περσινή σεζόν
Ο Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ για την σεζόν 2017-18 έχοντας και πάλι αρχηγό τον Νικόλα Βαλλιανάτο κράτησε όλους τους Κεφαλονίτες παίκτες του εκτός από τον Σπύρο Θεοδωράτο ο οποίος λόγω σπουδών θα βρίσκεται στην Πάτρα όπου ο ΑΣΚ του έκλεισε συμβόλαιο υποσχετικής για 2 χρόνια με τον Έσπερο Πατρών κάτι που δείχνει την αξία του παίκτη και της ομάδας. Παράλληλα επιστρέφει μετά από σπουδές ο Κεφαλονίτης Σπύρος Φλωράτος ο οποίος θα προσπαθήσει να ενταχθεί και πάλι στον ΑΣΚ και στο υψηλό επίπεδο της Α1.
Παράλληλα προωθούνται οι έφηβοι Γιάννης  Μουίκης, Αλέξανδρος Τραυλός & Κωνσταντίνος Γιαννάτος όπως και οι παίδες Μανίκας, Καββαδίας & Γκαβός κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα!
Από τις περσινές μας μεταγραφές παραμένουν οι Κώστας Ακτύπης και Θοδωρής Μπαχός με τον Αντώνη Λιάκο να μένει ελεύθερος. Την θέση του Λιάκου πήρε ο παλιός παίκτης της ομάδας μας έμπειρος playmaker Μάκης Χατζής. Στη θέση του μικρού ηλικιακά Θεοδωράτου πήραμε τον ποιοτικό Γιάννη Χουλιαρά από τον Προφήτη Ηλία A2 ΕΣΚΑ-Η και στους ψηλούς ενισχυθήκαμε με την έλευση του Κώστα Τσαπρούνη παίκτης από την Γ΄Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου