Τετάρτη, Αυγούστου 23

Και τυπικά στο Γ' γκρουπ ο Ολυμπιακός – οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους


Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του Champions League μετά την «χρυσή» πρόκριση που εξασφάλισε επί της Ριέκα και στην κλήρωση της Πέμπτης θα βρίσκεται στο Γ' γκρουπ δυναμικότητας. Πώς διαμορφώνονται τα τέσσερα γκρουπ μετά τα ματς της Τρίτης.
Ήταν ούτως ή άλλως δεδομένο, ωστόσο από απόψε είναι και τυπικό. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League μετά την πρόκριση επί της Ριέκα, τον βρίσκει στο... αγαπημένο του γκρουπ δυναμικότητας, το τρίτο. Μέχρι τις ρεβάνς Τρίτης, η μοναδική «ελεύθερη» θέση στο Β' γκρουπ ήταν καπαρωμένη (σ.σ. λόγω ειδικής βαθμολογίας) από τη Σεβίλλη, η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της επί της Μπασάκσεχιρ. Έτσι, οι θέσεις των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας «έκλεισαν».
Σάββας: «Να περάσουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»
Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση αποκλεισμού των Ανδαλουσιάνων, ο Ολυμπιακός -τουλάχιστον φέτος- δεν θα μπορούσε να... τρυπώσει, αφού κατέχει την 4η θέση από τις ομάδες που βρίσκονται στο Γ' γκρουπ. Πιο πάνω βρίσκονται δύο ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους ομίλους, η Βασιλεία (3η) και η Τότεναμ (2η), οπότε οι Λονδρέζοι θα ήταν αυτοί που θα «ανέβαιναν» γκρουπ σε περίπτωση αποκλεισμού των Ισπανών. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, μετά την ολοκλήρωση των επαναληπτικών της Τρίτης ούτε η Τότεναμ θα ήταν αυτή που περνούσε στο Β' γκρουπ, αφού η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία του Γ' γκρουπ δυναμικότητας, η Νάπολι, προκρίθηκε επί της Νις και θα ήταν αυτή που εν τέλει θα «ανέβαινε» στο Β'. Όλα τα παραπάνω βέβαια, απλά για την... ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τα ματς της Τρίτης και τις προκρίσεις του Ολυμπιακού, της Σέλτικ, της Σεβίλλης, της Νάπολι και της Μάριμπορ, εν πολλοίς διαμορφώθηκαν τα τρία πρώτα γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League 2017-18 και πλέον την Τετάρτη ξεκαθαρίζουν ποιοι θα είναι οι «αδύναμοι» των ομίλων. Και βεβαίως, ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» από το Α', το Β' και το Δ' γκρουπ.
Μοναδική «εκκρεμότητα» -πλην Δ' γκρουπ- είναι η Λίβερπουλ στο Γ', η οποία έχει το τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης επί της Χόφενχαϊμ, με δεδομένο ότι έχει νικήσει 2-1 στη Γερμανία και δεν έχει χάσει ποτέ από γερμανική ομάδα στο «Άνφιλντ».
Ακολουθεί αναλυτικά το πώς διαμορφώνονται τα γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων μετά τους επαναληπτικούς της Τρίτης:
ΓΚΡΟΥΠ Α
ΓΚΡΟΥΠ Β
ΓΚΡΟΥΠ Γ
ΓΚΡΟΥΠ Δ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Νάπολι
Σέλτικ
Μπάγερν Μονάχου
Ατλέτικο Μ.
Τότεναμ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Γιουβέντους
Παρί Σεν Ζερμέν
Βασιλεία
Κοπεγχάγη ή Καραμπάχ
Μπενφίκα
Ντόρτμουντ
Ολυμπιακός
Σπόρτινγκ Λ. ή Στεάουα Β.
Τσέλσι
Σεβίλλη
Άντερλεχτ
ΑΠΟΕΛ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ
Φέγενορντ
Μονακό
Πόρτο
Ρόμα
Μάριμπορ
Σπαρτάκ Μόσχας
Μάντσεστερ Γιουν.
Μπεσίκτας
Λειψία
*** Με bold οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους, με italics αναφέρονται οι ομάδες με ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μετά τον πρώτο αγώνα.
Αναλυτικά, τα ματς της Τετάρτης (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα):
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Γιουνγκ Μπόις (0-1 η ΤΣΣΚΑ)
Κοπεγχάγη – Καραμπάχ (1-0 η Καραμπάχ)
Στεάουα Βουκουρεστίου – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (0-0)
Λίβερπουλ – Χόφενχαϊμ (1-2 η Λίβερπουλ)
Σλάβια Πράγας – ΑΠΟΕΛ (2-0 ο ΑΠΟΕΛ)
http://www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου