Κυριακή, Οκτωβρίου 8

Έγραψε ιστορία ο Παλληξουριακός.... 1-0 το Λεωνίδιο (Εικόνες)


Μεγάλη και ιστορική ήταν η σημερινή νίκη του Παλληξουριακού, επί του Λεωνιδίου στον «Άγιο Αντώνη» στο Ληξούρι, αφού είναι η πρώτη από ομάδα της Κεφαλονιάς στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου για περισσότερο από μια ώρα, ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, είχε καθολική υπεροχή, τον έλεγχο του αγώνα και με καλή κυκλοφορία μπάλας, δημιούργησε αρκετά δύσκολες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.
Το πρώτο 45λεπτο έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες  χωρίς γκολ. Αποτέλεσμα κόντρα στην ροή του παιχνιδιού!
Στην επανάληψη και στα πρώτα 15’ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο 45λεπτο, δηλαδή ένα τέρμα. Και τα κατάφεραν στο 61’ με τον Μάκη Πολλάκη να γράφει τη δική του ιστορία, να γίνεται αυτός ο πρώτος Κεφαλονίτης ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε αυτό το πρωτάθλημα και παράλληλα να απογειώσει τους 500 και πλέον φίλους της ομάδας του στην εξέδρα!
Μετά το 65’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν προκειμένου να έρθει η ισοφάριση, ανέβηκαν επιθετικά, αφού οι γηπεδούχοι έδωσαν γήπεδο, όμως σωστά στημένοι αμυντικά, κατάφεραν να πάρουν τελικά τους τρεις βαθμούς και να βλέπουν πιο αισιόδοξα τα πράγματα στη συνέχεια.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, το παιχνίδι άρχισε με 45λεπτη καθυστέρηση μιας και οι διαιτητές λόγω καθυστέρησης του πλοίου δεν μπόρεσαν να είναι την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα στον «Άγιο Αντώνη».
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Λούλουδας με μεγάλη μπαλιά θέλει να βρει τον Κόμητα στην περιοχή, ο επιθετικός των γηπεδούχων με μια κίνηση, κάτι σαν προσποίηση στην κεφαλιά, θα μπερδέψει τον Γιαννούδη που θα χρειαστεί διπλή επέμβαση για να σώσει την εστία του από το 1-0.
Μετά από 9’ αγώνα, ο Ζαφειράτος εκτελεί από αριστερά απ’ ευθείας το φάουλ, που είχε κερδίσει ο Πολλάκης, όμως η μπάλα φεύγει λίγο έξω από την εστία του Γιαννούδη.
Ένα δυνατό σουτ του Λυκούδη στο 25’, εκτός περιοχής δεν αιφνιδιάζει τον τερματοφύλακα του Λεωνιδίου, ο οποίος απομακρύνει με γροθιές, όμως η η μπάλα καταλήγει στον Λούλουδα που βγάζει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή για τον Κόμητα, με την κεφαλιά του τελευταίου να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Άτυχοι θα σταθούν στο 44’ οι «ερυθρόλευκοι», αφού το πλασέ του Πολλάκη, με εξουδετερωμένο τον Γιαννούδη, θα αποκρουστεί πάνω στην γραμμή από τον Κατσαρό, που με αυτό τον τρόπο στέλνει την ομάδα του ισόπαλη χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Οι γηπεδούχοι θα μπουν και στην επανάληψη δυνατά και στο 48’ θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Ηλ. Αντωνάτος θα κόψει την μπάλα στην περιοχή για τον Πολλάκη και τον τελευταίο να σουτάρει από καλή θέση, όμως ο Γιαννούδης διώχνει σε κόρνερ.
Ένα σουτ του Κόμητα στο 55’ θα στείλει την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων άουτ.
Στο 60’ ο Ζαφειράτος θα κερδίσει με πείσμα από δεξιά την μπάλα, θα γυρίσει την μπάλα στο β’ δοκάρι στον Πολλάκη και αυτός με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων και τους συμπαίκτες του, να τον «πνίγουν» στις αγκαλιές τους, μέσα σε τρελά πανηγύρια, εκτός του αγωνιστικού χώρου και στην εξέδρα.
Στο σημείο αυτό η ομάδα μας κατέβασε ταχύτητα, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, προκειμένου να κρατήσει αυτό το «χρυσό» 1-0 και έξυπνα στημένη αμυντικά να πάρει το πρώτο της τρίποντο.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι, που πλέον δεν είχαν να χάσουν τίποτε, με φουλ επίθεση,  άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.
Ένα σουτ του Καλφούζου στο 63’ θα περάσει πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 65’ ο Σκαμαντζούρας θα αποκρούσει θεαματικά το σουτ του Νανάι, μέσα από την περιοχή.
Στο 69’ και πάλι ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού θα αποκρούσει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κατσικαδά, στην σέντρα από δεξιά του Λάτση.
Στο 72’ ο Πολυδωράτος θα σώσει διώχνοντας την μπάλα πριν εκτελέσει ο Λάτσης, έπειτα από λάθος των αμυνομένων.
Τυχερός θα σταθεί στο 74’ ο Σκαμαντζούρας αφού θα δει με ανακούφιση την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του, στο δυνατό σουτ του Κατσαρού.
Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 των γηπεδούχων θα χαθεί στο 84’ όταν ο Κόμητας, μετά την πάσα του Πολλάκη, θα νικηθεί στο τετ α τετ τους, από τον Γιαννούδη και στην επαναφορά της μπάλας, ο Κ. Αραβαντινός δεν καταφέρνει να την σπρώξει στα δίχτυα, τελειώνοντας το ματς!
Με οργανωμένη άμυνα για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι κράτησαν αυτό το 1-0 και έφτασαν σε μια μεγάλη, όσο και ιστορική νίκη!
Διαιτητής ο κ. Νίκος Χρονάς με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Βασιλόπουλο (Αχαΐας) – Χρ. Λιάπη (Ηλείας).
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μαυροειδής (66' Ζάβαλης), Πολυδωράτος, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Αρμάντο (62' Βαλεντής Στ.), Αντωνάτος Η., Πολλάκης, Ζαφειράτος (88' Βαλεντής Α.), Αντωνάτος Κ. (75' Αραβαντινός Κ.)
Λεωνίδιο:(Γ. Νενεκούμης), Γιαννούδης, Λάτσης, Χείλαρης (78' Σπυρόπουλος), Κύριος (46' Βρετάκης), Μπούρας, Γιαννούσης, Κατσαρός, Καραγκούνης (57' Νανάι), Κατσικαδάς, Καλφούνζος (89' Δολιανίτης), Μπακάλης.
Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου