Κυριακή, Οκτωβρίου 29

Την πρόκριση η Σάμη 1-1 με την Εύγερο που άφησε πολλές υποσχέσεις


Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, με όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως λίγα γκολ και φάσεις, διαμαρτυρίες, κίτρινες κάρτες, δυνατό παιχνίδι και πάθος, Εύγερος και Σάμη αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που μετά το πρώτο παιχνίδι στον Καραβόμυλο, δίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο στην ομάδα του Κ. Πίππου.
Το είχαμε πει από την pregame ότι οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να το πάρει και αποδείχθηκε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, μιας και δεν είδαμε τη διαφορά μιας κατηγορίας ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Η Εύγερος στη συμμετοχή της αυτή, κέρδισε αρκετά και πολύ περισσότερο εμπειρίες, έστω και αν δεν επετεύχθη ο στόχος της πρόκρισης. Είχε πολύ καλή παρουσία, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, και την υπεροχή μετά το 60' και προηγήθηκε αρκετά νωρίς στο ματς με ένα καταπληκτικό γκολ του «γερόλυκου» Μάκη Κανάκη.
Η Σάμη, φέτος με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της και νέο προπονητή στον πάγκο της, θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Και αν το καταφέρει νωρίς, σίγουρα θα είναι στα φαβορί για την 4αδα!
Φάσεις και γκολ
Στο 15’ ο Νικολοβιένης θα βρει ψηλοκρεμαστά τον Αμούργη στην περιοχή, όμως το πλασέ στην κίνηση του επιθετικού της Σάμης καταλήγει λίγο άουτ, πάνω από την εστία του Πετεινάτου.
Με τη συμπλήρωση 15’ αγώνα, οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα. Ύστερα από ένα γέμισμα από το κέντρο, ο Περιβολάρης δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης και δεν απομακρύνει, όπως θα ήθελε την μπάλα με το κεφάλι, κάτι που θα εκμεταλλευτεί ο έμπειρος Κανάκης και με ένα εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Φλαμιάτου για το 1-0 της ομάδας του.
Η Σάμη με την πλάτη πλέον στον τοίχο, θα ανέβει επιθετικά και στο 26’ στην σέντρα, από δεξιά του Αράπογλου, ο Ι. Αμούργης εκμεταλλεύεται το κακό αμυντικό διώξιμο και με ωραίο τελείωμα θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις των πρώτων 45’.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Παπαθεοδωρόπουλος θέλει να αιφνιδιάσει τον Πετεινάτο με ένα ψηλοκρεμαστό μακρινό πλασέ, κάτι που δεν καταφέρνει αφού ο νεαρός τερματοφύλακας της Ευγέρου, διώχνει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία να προηγηθούν, θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 60’. Κόρνερ από δεξιά, πρώτα η κεφαλιά του Ι. Αμούργη αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Στρακάτο, στην επαναφορά ο Νικολοβιένης πλασάρει στην εστία και ο Ψάλτης απομακρύνει επίσης πάνω από τη γραμμή το πλασέ του μέσου της Σάμης και σώζει την ομάδα του από το 1-2.
Από το σημείο αυτό και μετά η Εύγερος ανέβηκε επιθετικά, άλλωστε δεν είχε να χάσει κάτι και πίεσε για το 2-1 και μαζί την πρόκριση.
Έτσι μετά από δυο λεπτά ο Ποιμενίδης από δεξιά, θα βγάλει ωραία σέντρα στην περιοχή για τον Κανάκη που πασάρει με το κεφάλι στον Παππά, ο οποίος με μια δεύτερη κεφαλιά, στέλνει την μπάλα προς την γωνία του Φλαμιάτου, που θα πέσει και με τα πόδια και θα σώσει την εστία του, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 65’ η ομάδα του Κ. Πίππου θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου στη μικρή περιοχή Ν. Μωραίτη θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από την εστία του Πετεινάτου.
Τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 75’ με τον Κανάκη έτοιμο, απέναντι από τον Φλαμιάτο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τον Βλασσόπουλο, σαν από μηχανής θεός, να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει με αυτοθυσία την μπάλα κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Θανάση δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο με αποτέλεσμα αυτό το τελικό 1-1 να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Κ. Πίππου και στην Εύγερο να αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά για την πολύ καλή της παρουσία στη σειρά. Μια παρουσία που την χρήζει φαβορί στη «μικρή» κατηγορία και πικρή για τον αποκλεισμό της!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Χρ. (46’ Ποιμενίδης), Μανωλάτος, Ψάλτης, Κατσιγιώργης, Στρακάτος, Χρυσανθακόπουλος, Κανάκης, Παπαναστασάτος Β., Παππάς (75’ Μπατιστάτος).
Σάμη:(Κ. Πίππος), Φλαμιάτος, Φωτόπουλος, Καβαλλιεράτος, Βιτωράτος, Αράπογλου (78’ Παπαδημάτος), Μωραίτης, Παπαθεοδωρόπουλος, Νικολοβιένης, Βλασσόπουλος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (90+3’ Βελισσαράτος).
Ακολουθεί σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου