Κυριακή, Οκτωβρίου 8

Μουντιάλ 2018: Κύπρος-Ελλάδα 1-2

Εθνική Ανδρών

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Εθνική Ανδρών κατάφερε με γκολ από τον Κώστα Μήτρογλου και τον Αλέξανδρο Τζιώλη να γυρίσει τον αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και να περάσει στην δεύτερη θέση του ομίλου της για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.
Η Εθνική ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Μανωλά (κεφαλιά μόλις άουτ στο 8ο λεπτό) αλλά η Κύπρος αυτή που πήρε προβάδισμα στο 18ο λεπτό, όταν ο Σωτηρίου από πάσα του Κυριάκου βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας και απέναντι στον Καρνέζη, τον οποίο νίκησε με δεύτερο πλασέ, αφού στο πρώτο ο Ορέστης είχε σταματήσει τη μπάλα.
Η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση και μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω. Αρχικά από λάθος του Λαΐφη, ο Μάνταλος πέρασε τη μπάλα στον Μήτρογλου, αυτός με απίθανη υποδοχή ντρίμπλα άδειασε τον Κατελάρη και με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε. Ο Τζιώλης ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει η Εθνική το τρίποντο, στο 26ο λεπτό με κεφαλιά από θαυμάσια εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.
Η Εθνική εκτός των δύο γκολ έχασε και άλλες τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει και να πετύχει ευρύτερη σε έκταση νίκη. Στο 32ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία των Μήτρογλου, Μάνταλου, στο 48ο λεπτό με τον Τοροσίδη που έπιασε μόνος αμαρκάριστος μπροστά στην κυπριακή εστία (κόρνερ Φορτούνη) κεφαλιά και την έστειλε άουτ. 
Στο 51' με τον Μήτρογλου που έκανε αδύναμο πλασέ μπροστά στον Παναγή, στο 57΄ με τον Μάνταλο που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κύπριου τερματοφύλακα.
Στο 59' πάλι με τον Μήτρογλου που πλάσαρε άουτ μετά από λάθος του Αντωνιάδη, αλλά και στο 92' με τον Μάνταλο που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή.
Ο Ισπανός διαιτητής Ουνδιάνο Μαγιένκο παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Λαμπάν, Τοροσίδη, Δώνη, Μανωλά, Σάμαρη (οι δύο τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής με το Γιβραλτάρ).
Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60' Αλεξάνδρου), Αρτυματάς, Λαμπάν, Κυριάκου, Κάστανος (79' Οικονομίδης), Μαργκάσα (85' Μυτίδης),  Σωτηρίου.
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (69' Ρέτσος), Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης (75' Δώνης), Σταφυλίδης, Μάνταλος, Μήτρογλου (89' Σάμαρης).
http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου