Δευτέρα, Οκτωβρίου 16

Ο απόηχος της 3ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική.... Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα ο Παλληξουριακός


Την 2η ήττα του και αυτή την φορά εκτός έδρας, θα λέγαμε με περίπου τον ίδιο τρόπο της Αμαλιάδας, για τον εκπρόσωπο του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου Παλληξουριακό. 
Η ομάδα του Ληξουριού ηττήθηκε στην Κάτω Αχαγιά από την Αχαϊκή με σκορ 3-1. Ένα αποτέλεσμα που την αδικεί μιας και δέχθηκε τα δυο από τα τρία γκολ από λάθη λόγω κυρίως απειρίας και το τρίτο στη λήξη την ώρα που πάλευε για το "Χ".
Ο Σπ. Παπαδάτος με έξυπνο στήσιμο σε μια δύσκολη έδρα και σωστές επιλογές στη συνέχεια, προσπάθησε να "κλέψει" κάτι από μια δυνατή ομάδα. Τώρα αν αυτό το κάτι δεν ήρθε, εξηγήσαμε τους λόγους παραπάνω.
Σημασία έχει ότι για ακόμη μια φορά, ο Παλληξουριακός κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο του και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.
Στη συνέχεια αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία, θεωρούμε ότι θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα.
Μια συνέχεια, όπως τονίσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, που φέρνει ένα δύσκολο παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα και ένα από τα φαβορί της φετινής κούρσας, τον Πανηλειακό και σε αυτό πρέπει όλοι να επικεντρωθούν.
Στα της αγωνιστικής, αίσθηση προκάλεσαν τα τρία "διπλά" από τον Παναρκαδικό επί του Λεωνιδίου στο Αρκαδικό ντέρμπι, του Αστέρα Βλαχιώτη στην Πύλο  και του Πανηλειακού στη Ζάκυνθο απέναντι στην τοπική ομάδα!
Έλειψε το "Χ" αυτή την αγωνιστική, αφού γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι μοιράστηκαν τις νίκες (από τρεις)!
Μεγάλο τρίποντο όμως για τον πρωτοπόρο και με το απόλυτο Αστέρα Αμαλιάδας, που πήρε το ντέρμπι του ομίλου, επικρατώντας δύσκολα στις καθυστερήσεις με ένα πέναλτι που έφερε αρκετές διαμαρτυρίες, από τους φιλοξενούμενους του Διαγόρα Βραχνείκων. 
Η "μαύρη Θύελλα" πήρε τους τρεις βαθμούς στην έδρα της απέναντι στην Βάρδα και ακολουθεί τον πρωτοπόρο Αστέρα στη 2η θέση.
Νίκη με ανατροπή και σκορ 2-1, διατήρησε το αήττητο και την 2η θέση (ισόβαθμος με την Καλαμάτα) ο Αστέρας Βλαχιώτη στην Πύλο με αντίπαλο τον τοπικό Τσικλητήρα.
Μέχρι στιγμής παρακολουθούμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με τον Αστέρα Αμαλιάδας να κάνει ένα "κλικ" παραπάνω από τους άλλους. Βέβαια είμαστε ακόμη στην αρχή και τα συμπεράσματα δεν πρέπει να είναι βιαστικά από κανένα.
     
Ας θυμηθούμε όλα τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:
Αχαϊκή - Παλληξουριακός 3-1
ΣΚΟΡΕΡ: 4' Κοκκίνης, 62' Σαμπανέι, 89' Σαμπανέι - 78' Λυκούδης
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Αχαίκή, που επικράτησε με 3-1 του Παλληξιυριακού, ο οποίος έμεινε στους 3 βαθμούς. Τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» πέτυχαν ο Κοκκίνης στο 4' και ο Σαμπανέι στο 62' και στο 89', ενώ σε 2-1 είχε μειώσει προσωρινά ο Λυκούδης στο 78'.
Οι συνθέσεις:
Αχαϊκή (Αλ. Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Γερασιμόπουλος (28′ λ.τ. Ντάζος), Στεφανόπουλος, Κοκκίνης, Αποστολόπουλος, Σωτηρόπουλος, Καραγιάννης, Κωνσταντινίδης (85′ Κριμπάς), Αλμπάνης (46′ Πατάπης), Σαμπανέι, Αντωνόπουλος (72′ Σταυρόπουλος).
Παλληξουριακός (Σ. Παπαδάτος): Σκαμαντζούρας, Ε. Βαλέντης (46' Αραβαντινός), Πολυδωράτος, Λούλουδας, Λυκούδης (85' Καμηνάρης), Κόμητας, Καράι, Κ. Αντωνάτος, Πολλάκης (72' Α. Βαλέντης), Ζαφειράτος (72' Ζερβός), Η. Αντωνάτος.
Διαιτητής: Κουφογιάννης (Φωκίδας)
      
Αστέρας Αμαλιάδας - Διαγόρας Βραχνέικων 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 90+2' Κέρι πεν.
Νίκη κορυφής πήρε ο Αστέρας Αμαλιάδας, που επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα Βραχνέικων και διατήρησε το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κέρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πίεσαν από το ξεκίνημα, ωστόσο, δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Στο 33' ο Μαρουκάκης έκανε από κοντά την κεφαλιά, αλλά νικήθηκε από τον Θωμά, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά και το φάουλ του Κυριάκου στο 60' και στην επαναφορά την κεφαλιά του Μπαρμπαρούση από κοντά. Η πίεση των «βυσσινί» απέδωσε καρπούς και στις καθυστερήσεις ο Κέρι νίκησε τον τερματοφύλακα του Διαγόρα από την άσπρη βούλα για το τελικό 1-0.
Οι συνθέσεις
Αστέρας Αμαλιάδας (Τίμος Καββακάς): Καβουσάκης, Μπουζούρας, Μπουτσικάκης, Κασάπης (37' Μπανούσης), Σταθάκης, Αρβανίτης, Ν'Γκουέμ (51' Κυριάκος), Ρόβας, Μαρουκάκης, Κέρι, Τόρες (46' Μπαρμπαρούσης)
Διαγόρας (Χρήστος Τσίκας): Θωμάς, Παναγόπουλος, Κωστής (80' Αθανασόπουλος), Πετρόπουλος, Ν.Τρίγκας, Α.Τρίγκας, Κυριαζόπουλος, Παπαδόπουλος (78' Τριανταφυλλόπουλος), Μιχαηλίδης (59' Μούτσα), Γεωργαντόπουλος, Λαμπρόπουλος
Διαιτητής: Κόλλιας (Αργολίδας)
      
Ζάκυνθος 1961 - Πανηλειακός 0-3
ΣΚΟΡΕΡ: 29' Σωτηρόπουλος, 45+1', 55' Κρεββατάς
«Διπλό» με σπουδαία εμφάνιση για τον Πανηλειακό στη Ζάκυνθο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από το ξεκίνημα και κατάφεραν στο 29' να ανοίξουν το σκορ με τον Σωτηρόπουλο να μπαίνει δυναμικά στην αντίπαλη περιοχή, να περνάει και τον Διαμαντή και να πλασάρει σωστά. Στο 35' οι Πυργιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία. με τον Κρεββατά να μην μπορεί να νικήσει τον Διαμαντή με διπλή προσπάθεια, καθώς έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Πανηλειακό που κατάφερε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματά του. Συγκεκριμένα, στο 45+1' ο Ντάνκουα έκανε το γύρισμα και ο Κρεββατάς πλάσαρε σωστά. Το τελικό 0-3 σημειώθηκε στο 55' όταν ο Σωτηρόπουλος έκανε την ασίστ στον Κρεβατά, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 
Οι συνθέσεις
AΠΣ Ζάκυνθος (Μ. Στεφανίδης): Διαμαντής, Μαρίνος, Τριανταφυλλίδης (83' Βυθούλκας), Παπαδόπουλος, Τσιριγώτης, Ν. Πέττας (72' Βλαδίκας), Βουτσίσεβιτς, Ντάσης (56' Κίτος), Μπεσού, Ρ. Πέττας, Τσουκαλάς (64' Κυριάζος)
Πανηλειακός (Γ. Κούτσης): Καπετανάκης, Λεβέντης, Νικολόπουλος, Κολόκας, Σούλης, Σέχου (88' Μπουρνέλης), Ντάνκουα (82' Σκοζάι), Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης (74' Γεωργακόπουλος), Σωτηρόπουλος (77' Χατζηστάμου)
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νιας)
      
Καλαμάτα - ΠΑΟ Βάρδας 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 22' Τσουλάκος, 67' Γουερέ
Σπουδαία νίκη για την Καλαμάτα με 2-0 επί του ΠΑΟ Βάρδας, καθώς παρέμεινε αήττητη (2-1-0), ενώ άφησε τους «πράσινους» στον έναν βαθμό. Το 1-0 έγινε στο 22', όταν έπειτα από σέντρα του Καλογερόπουλου και σύγχυση στην άμυνα, ο Τσουλάκος πλάσαρε σωστά, με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 54' ο ΠΑΟΒ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μελετίδη να φεύγει μόλις άουτ. Το 2-0 ήρθε στο 67', με τον Ρονκάτο να βρίσκει ωραία τον Γουερέ, ο οποίος νίκησε με πλασέ τον Καπούαγλη. Μάλιστα, στο 70' η «Μαύρη Θύελλα» έχασε πέναλτι, που κέρδισε ο Γουερέ, καθώς ο Ρονκάτο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι συνθέσεις
Καλαμάτα: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Τσεμπερίδης, Καμινιώτης (58' λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Κουρέλλας (89' Βασιλόπουλος), Γουερέ, Ρονκάτο (85' Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (80' Αθανασόπουλος)
ΠΑΟ Βάρδας: Καπούταγλης, Π. Πολίτης, Χούσα (76' Κουργιαλάς), Νικολόπουλος, Δημητρίου, Ανδριέλος, Γ. Πολίτης, Καρούτης, Μελετίδης, Κωνσταντινίδης, Μάζης (69' Καλογερόπουλος)
Διαιτητής: Ρούτσης (Κορινθίας)
      
Λεωνίδιο - Παναρκαδικός 0-3
ΣΚΟΡΕΡ: 7' Ν. Λυμπερόπουλος, 47' Νάτσης, 84' Γιουκούδης
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναρκαδικός, που επικράτησε εύκολα του Λεωνιδίου με 0-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ν. Λυμπερόπουλο, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Νάτσης διπλασίασε στο 47' τα τέρματα για την ομάδα του, για να έρθει ο Γιουκούδης στο 84' και να κάνει το τελικό 0-3.
Οι συνθέσεις
Λεωνίδιο (Νενεκούμης): Κ. Γιαννούσης, Δολιανίτης (Τσεμπελής), Βρεττάκης, Καττής (Λάλας), Μπούρας, Σ. Γιαννούσης, Κατσαρός, Καλφούντζος, Καραγκούνης (Σπυρόπουλος), Κατσικαδάς, Μπακάλης-Κέλλυ.
Παναρκαδικός (Αντωνόπουλος): Χότζιτς, Τσέκος, Μπούτας (Μπινιώρης), Μπαξεβάνος, Νάνος, Κυριακόπουλος, Νάτσης, Ν. Λυμπερόπουλος (Δ. Λυμπερόπουλος), Στρέμπας, Καδάς, Συρεγγέλας (Γκουγκούδης).
Διαιτητής: Λιάρος (Λακωνίας)
      
Τσικλητήρας Πύλ. - Αστέρας Βλαχιώτη 1-2 
ΣΚΟΡΕΡ: 35' Μπίζος - 79' Γεμιστός, 90' Μικελάτος πέναλτι
Νίκη με ανατροπή για τον Αστέρα Βλαχιώτη, που έφτασε στους επτά βαθμούς κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση, μαζί με την Καλαμάτα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 35' με την κεφαλιά του Μπίζου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσάτσου κι ενώ έδειχναν ότι μπορούν να κρατήσουν τη νίκη δέχτηκαν αρχικά την ισοφάριση στο 79' με σουτ του Γεμιστού και στο 88' κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαναρίτη από τον Μούσα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μικελάτος, που ευστόχησε για το τελικό 1-2.
Οι συνθέσεις:
Τσικλητήρας (Ν. Κακαλέτρης): Κόκκαλης, Μανιδάκης (65′ Κωστόπουλος), Μπίζος, Ακασού, Μούσα, Τσάτσος, Γεωργιόπουλος (82′ Μάραντος), Γιαννόπουλος, Οντσβόνγκ, Πύλιος, Αμπραχαμιάν.
Αστέρας Βλαχιώτη (Μ. Τσίρκοβιτς): Πάλιουρας, Τσουκαλάς, Κόντι, Μινέα (57′ Σαραντόπουλος), Μπριλάκης, Κολιάκος (25′ Μικελάτος), Σταμόγιαννος, Τάτσικας (38′ Σαρίδης), Γεμιστός, Βιγαφάνε (76′ Μαναρίτας), Χρήστου.
Διαιτητής: Καλογεράκος (Ζακύνθου)
http://www.liganews.gr
     
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Γκολ
Βαθ.
1.
Αστέρας Αμαλιάδας
3
7 - 1
9
2.
Αστέρας Βλαχιώτη
3
4 - 2
7
3.
Καλαμάτα
3
3 - 0
7
4.
Διαγόρας Βραχνέικων
3
5 - 2
6
5.
Πανηλειακός
3
4 - 1
5
6.
Ζάκυνθος
3
1 - 3
4
7.
Αχαϊκή
3
3 - 2
4
8.
Παναρκαδικός
3
4 - 5
3
9.
Α.Ο. Παλληξουριακός
3
3 - 7
3
10.
ΠΑΟ Βάρδας
3
0 - 3
1
11.
Τσικλητήρας Πύλου
3
1 - 4
1
12.
Λεωνίδιο
3
0 - 5
0
    
Η επόμενη 4η αγωνιστική
(22/10/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Αστέρας Αμαλιάδας – Τσικλητήρας Πύλου
2.
Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα
3.
Διαγορας Βραχνεϊκων – Λεωνίδιο
4.
Π.Α.Ο. Βάρδας – Ζάκυνθος
5.
Παναρκαδικός – Αχαϊκή
6.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Πανηλειακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου