Κυριακή, Οκτωβρίου 8

Πως περνάει στα μπαράζ η Ελλάδα


Τι χρειάζεται η Εθνική μετά τη νίκη της στην Κύπρο και το «δώρο» του Βελγίου για να πλασαριστεί στα μπαράζ
Η Εθνική έκανε το καθήκον της στην Κύπρο και πήρε το τρίποντο που σε συνδυασμό με το «διπλό» του Βελγίου στη Βοσνία την επανέφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου της.
Είναι όμως αυτό αρκετό για την «γαλανόλευκη» προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Όχι, είναι η απάντηση.
Η Ελλάδα χρειάζεται να επικρατήσει και στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με το Γιβραλτάρ και να περιμένει συνδυασμούς αποτελεσμάτων από άλλα γκρουπ προκειμένου να μάθει εάν θα είναι στις καλύτερες δεύτερες των ομίλων.
Το βασικό ζητούμενο είναι αποφύγει να τερματίσει ως «χειρότερη» δεύτερη με τους 13 βαθμούς τους οποίους θα συγκεντρώσει έαν και εφόσον νικήσει το Γιβραλτάρ κάτι που θεωρούμε ως δεδομένο και λόγω της διαφοράς δυναμικότητας.
Από το γκρουπ με τους καλύτερους δεύτερους των ομίλων θυμίζουμε πως αφαιρούνται οι βαθμοί της κάθε ομάδας με τον τελευταίο. Στην προκειμένη περίπτωση το εξάποντο με το Γιβραλτάρ δεν μετράει κι από εκεί προκύπτουν οι 13 βαθμοί που είναι το ταβάνι της Εθνικής.
Οι ομάδες τις οποίες η «γαλανόλευκη» μπορεί να βάλει από κάτω με τους 13 βαθμούς και να πάρει μέρος στα μπαράζ βρίσκονται στα παρακάτω τρία γκρουπ:
-Στον τέταρτο όμιλο όπου Ουαλία και Ιρλανδία κοντράρονται τη Δευτέρα. Σε αυτό ματς η Ελλάδα χρειάζεται είτε ισοπαλία ως ιδανική περίπτωση είτε εναλλακτικά νίκη της Ιρλανδίας
-Στον πέμπτο όμιλο όπου η Σλοβενία αντιμετωπίζει την Σκωτία την Κυριακή (8/10) με το αποτέλεσμα που μας βολεύει να είναι είτε νίκη της Σλοβενίας είτε ισοπαλία
-Στον ένατο όμιλο με τους Ουκρανούς να υποδέχονται τους Κροάτες με την ισοπαλία να βγάζει νοκ άουτ και τους δύο και να «φτιάχνει» την Εθνική.
http://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου