Παρασκευή, Νοεμβρίου 3

Λάβετε θέσεις…. Πρεμιέρα αύριο Σάββατο 4/11 στο 38ο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας


Τα ψέματα, οι δοκιμές, τα φιλικά, το κύπελλο τελείωσαν και ήρθε η ώρα της δράσης, της αγωνίας του πρωταθλητισμού, της παραμονής ή της καλής παρουσίας των ομάδων, στο 38ο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας 2017-2018 και πλέον ο κάθε…. κατεργάρης στον πάγκο του.
Οι οκτώ (8) ομάδες που συμμετέχουν, σε ένα από τα μικρότερα, αν όχι το μικρότερο σε διάρκεια και αγώνες, πρωταθλήματα πανελλήνια, ανοίγει την αυλαία του.
Παρ' όλα αυτά ξεκινούν με τα δικά τους όνειρα και φιλοδοξίες.
Οι περισσότερες από τις ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά και έχουν βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη.
Τουλάχιστον, με τα σημερινά δεδομένα, οι πέντε από αυτές φαίνεται ότι θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για την είσοδο τους στα playoff του πρωταθλήματος και στη συνέχεια για την κατάκτηση του.
Οι υπόλοιπες τρεις, τη δική τους επίσης για την αποφυγή του υποβιβασμού στη «μικρή» κατηγορία! 
Στα αρνητικά της σεζόν, η αποχώρηση της ιστορικότερης ομάδας της Κεφαλονιάς από το πρωτάθλημα, του Παγκεφαλληνιακού, αλλά και όπως πριν λίγο καιρό ξαναγράψαμε, η τραγική κατάσταση των γηπέδων μας.
Τι να πρωτοπείς για όλα αυτά και σε ποιους να ρίξεις ευθύνες. Στους αρμοδίους; Πέρα…. βρέχει, στην διοργανώτρια, στους παράγοντες; Και μην αναρωτιέστε γιατί στους τελευταίους. Είχαν κατά την προσωπική μας άποψη την ευκαιρία να γίνουν «ήρωες» και δεν την εκμεταλλεύθηκαν. Τον δρόμο τους τον είχε δείξει ο «Παγκέ»…. 
Ναι λοιπόν, ας το έκλειναν το.... μαγαζί. Ήρωες θα γινόταν και θα έβλεπες σε πόσο θα άρχιζαν να παίρνουν μπρος οι… μπουλντόζες. Για πόσο θα «πρασίνιζαν» τα γήπεδα!!! 
Όμως χάθηκε η ευκαιρία και ήταν καλή. Ήταν μοναδική. 
Μακάρι τουλάχιστον να μας αποζημιώσει το θέαμα και να παρακολουθήσουμε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό πρωτάθλημα. Δύσκολο βέβαια με τέτοια δεδομένα. Αλλά δεν βαριέσαι μια ευχή είναι αυτή. Που ξέρεις μπορεί να πιάσει!!!!
Άλλωστε από ευχές και θα θα θα θα… άλλο τίποτε. Μπας και κοστίζει;
Καλή σεζόν λοιπόν, καλή επιτυχία στις ομάδες και κυρίως χωρίς τραυματισμούς οι πρωταγωνιστές!!!
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 4-11-2017   ώρα:  11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά – Πρόοδος Ιθάκης
Χρηστάτος
Σπύρος
Σούλα Ε.
Χατζηγεωργίου Ν.
2.
Σάββατο 4-11-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Φωκάτα
Κώτσης
Γιάννης
Θωμάς Β. 
Καπογιαννόπουλος Ι.
3.
Σάββατο 4-11-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Εθνικός 
Κιόσης
Κώστας
Αντωνιάδης Ν.
Καραίσκος Απ.
4.
Σάββατο  4-11-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτα
Θανάσης
Στάθης
Μαγουλάς Σπ.
Καλογηράς Ι.
            
Σάββατο 28/10
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Πρόοδος
Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανοίγει η αυλαία του φετινού 38ου πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας ή αν θέλετε η 1η του αγωνιστική.
Τα Ομαλά στις 11 το πρωί του Σαββάτου στις Κεραμειές, φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης, με τις δυο ομάδες να επιθυμούν διακαώς να ξεκινήσουν με το δεξί.
Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, η μεν πρώτη από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, η δε δεύτερη στο τοπικό από τον Οδυσσέα Ιθάκης, έχουν ρίξει πλέον όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, με στόχο να εξασφαλίσουν όσο γίνεται νωρίτερα την παραμονή τους στην κατηγορία και παράλληλα να συνεχίσουν την προσπάθεια τους χωρίς άγχος μέχρι το τέλος.
Προβλέπουμε μια δυνατή και αμφίρροπη μονομαχία και τις δυο ομάδες ικανές για την κατάκτηση της νίκης και του πρώτου τρίποντου της νέας περιόδου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Ν. Χατζηγεωργίου.
            
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Φωκάτα
Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται το απόγευμα της ίδιας μέρας, με ένα δυνατό παιχνίδι στις 3 το απόγευμα στον Καραβόμυλο, μεταξύ της περυσινής κυπελλούχου Σάμης και του Α.Ο. Φωκάτων.
Οι δυο ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες και με τον πήχη ψηλά για τη νέα περίοδο, γεγονός που μας κάνει να περιμένουμε δυνατές μονομαχίες και αρκετή αγωνία.
Οι γηπεδούχοι στους δυο αγώνες που έδωσαν για την 1η σειρά του τοπικού κυπέλλου, πήραν με αρκετή δυσκολία την πρόκριση για τους «8» με αντίπαλο την Εύγερο της Β’ κατηγορίας και συγκεκριμένα ύστερα από δυο ισοπαλίες (0-0 και 1-1).
Οι φιλοξενούμενοι αποκλείστηκαν από την Εικοσιμία αφού, στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 και στο δεύτερο ηττήθηκαν με 0-4!
Με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, πρόκειται για το ένα από τα δυο ντέρμπι της αγωνιστικής, που μάλλον δύσκολα θα αναδείξει το νικητή.
Θεωρούμε ότι και οι δυο ομάδες μπορούν.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ι Καπογιαννόπουλο.
            
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλόνιάς
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές η Εικοσιμία με πολλά προβλήματα απουσιών θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Κεφαλονιάς σε ένα τηρουμένων των αναλογιών ενδιαφέρον παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι, μετά την ανατροπή των εις βάρος τους δεδομένων στο τοπικό κύπελλο και τη μεγάλη τους πρόκριση επί των Φωκάτων, βρίσκονται με την ψυχολογία στα ύψη, αγωνίζονται στην έδρα τους και προπάντων θέλουν να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους και στο πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι  στο πρώτο επίσημο φετινό τους παιχνίδι, μιας και στο κύπελλο είχαν περάσει χωρίς αγώνα, θέλουν να πάρουν κάτι από αυτό, εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς, αλλά και το άγχος της πρεμιέρας.
Και εδώ περιμένουμε ένα δυνατό και ποιοτικό μάτς, αφού οι δυο παραπάνω ομάδες φημίζονται για το επιθετικό τους παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Απ. Καραίσκο.
            
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτα
Τέλος, στα Τζαννάτα την ίδια ώρα, έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα λέγαμε το ντέρμπι της ημέρας, με τους νεοφώτιστους Πρόννους στην επιστροφή τους στη «μεγάλη» κατηγορία, να θέλουν δικό τους το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, απέναντι στα Διλινάτα.
Οι γηπεδούχοι, πολύ ενισχυμένοι φέτος, με έμπειρες και ποιοτικές μονάδες, έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και πολύ περισσότερο γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα τους προσπάθεια.
Όμως και οι φιλοξενούμενοι, με νέο προπονητή και πολλά επίσης νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους, έχουν σαν στόχο την κατάκτηση και των δυο τροπαίων και μια πιθανή νίκη θα τους βάλει για τα καλά στο σωστό δρόμο.
Όπως έδειξαν και στους αγώνες τους, για το τοπικό κύπελλο, όπου πέρασαν εύκολα στα προημιτελικά με δυο νίκες επί του Ηρακλή (10-0 -/3-0), θα είναι ένα από τα φαβορί για την είσοδο τους στην τελική 4αδα και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος στη συνέχεια.
Και η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη δεν διαφέρει σε στόχους. Πέρασε στους «8» του τοπικού κυπέλλου με μια νίκη (3-1) και μια ισοπαλία (1-1)  επί του Πυλαριακού, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και ποιότητα που την κάνουν και αυτή φαβορί για την 4αδα.
Με αυτά και αυτά προβλέπετε ένα δυνατό παιχνίδι, γιατί όχι και θεαματικό, μιας και οι δυο ομάδες διαθέτουν πλούσιο σε εμπειρία και ποιότητα ρόστερ.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καλογηρά.
            
Η επόμενη (2η) Αγωνιστική
(11-12/11/2017
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Σ. Ομαλά
3.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς – Α.Ο. Πρόννοι
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου