Κυριακή, Νοεμβρίου 19

Ψυ«Χ»ρολουσία στο 90+4’ για την Καλαμάτα.... Ανάσα για τον καταπληκτικό Παλληξουριακό


Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, σήμερα το απόγευμα στον «Άγιο Αντώνη» στο Ληξούρι και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Παλληξουριακός κατάφερε με το πάθος και την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών του, που σε καμία περίπτωση, απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο, δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν στο 90+4’ ισοφαρίζοντας τελικά το σκορ σε 1-1!
Αυτό ίσως να ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου μέχρι τώρα.
Το γκολ αυτό μάλιστα, έβαζε ένα τέλος στο απαραβίαστο της εστίας της «Μαύρης Θύελλας» και του Γκόμεζ.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με πολλές μάχες στον αγωνιστικό χώρο και τους φιλοξενούμενους με το σκορ στο 0-1, να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» τη νίκη.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι του Σπ. Παπαδάτου, που έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό το "Χ", πάλεψαν με ψυχή και πολύ πάθος και κυνήγησαν το όνειρο μέχρι το τέλος, όπου και δικαιώθηκαν.
Ήταν το 90+4', όταν από το πόδι του Αλ. Λυκούδη, θα φύγει μια φωτοβολίδα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Γκόμεζ, να κάνει οτιδήποτε, μαζεύοντας για πρώτη φορά, την μπάλα από τα δίχτυα του μετά από σχεδόν 7 αγωνιστικές.
Στο πρώτο 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και έχασαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν το γκολ που έψαχναν από την αρχή. Στη συνέχεια και μετά το σημείο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής θα ισορροπήσουν το ματς. Όμως στο 45+1, η ομάδα του Ν. Ζαλίκα θα πάρει το προβάδισμα, αφού θα πετύχει 0-1.
Στην επανάληψη η Καλαμάτα και προς το τέλος έχασε δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να «καθαρίσει το παιχνίδι, κυρίως σε αντεπιθέσεις απέναντι σε μια φανταστική άμυνα που τα είχε δώσει όλα και φαινόταν κουρασμένη. Αυτό κόστισε εκτός των βαθμών και την παραβίαση της εστίας της, μιας και όπως προαναφέραμε οι γηπεδούχοι το πίστεψαν, πάλεψαν και τα κατάφεραν, έστω και στις καθυστερήσεις.
Συμμετοχή πρέπει να πούμε ότι είχε και ο κόσμος της ομάδας που και αυτή την φορά έδωσε δυναμικό παρόν στον "Άγιο Αντώνη" βοηθώντας τις προσπάθειες των παικτών της.
Φάσεις και γκολ
Η Καλαμάτα μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και μόλις στο 8’ θα χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία για το προβάδισμα.
Ο Καλογερόπουλος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, η μπάλα να φτάνει στον Ρουκάτο, αυτός θα την «κόψει» στο ύψος του πέναλτι για τον Γουερέ που θα σουτάρει πολύ άστοχα.
Ο Ρουκάτο στο 13’ θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Καμινιώτη, όμως το πλασέ στην κίνηση του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, από την δεξιά γωνία του Κουστουμπάρδη.
Στο 19’ ο Καμινιώτης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά για τον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Νικολόπουλο, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους να προηγηθούν, όταν στην αντεπίθεση, ο Κόμητας θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Πολλάκη, με το επιθετικό του Παλληξουριακού να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ και την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Γκόμεζ, που στάθηκε πολύ τυχερός σε αυτή την φάση.
Ο Τσουλάκος στο 37’, μετά το κόρνερ του Καμινιώτη θα πλασάρει χλιαρά από καλή θέση και ο Ζερβός θα σώσει, απομακρύνοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας του σε κόρνερ.
Σπουδαία απόκρουση στο 45’ για τον Κουστουμπάρδη στο πλασέ του Τσουλάκου, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κουρελά.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε με το «Χ» στα αποδυτήρια, ο Κανούντης με κεφαλιά, ύστερα από την σέντρα του Κουρελά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της "μαύρης Θύελλας".
Αυτό φυσικά ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου, αφού δεν υπήρξε κάτι άλλο στη συνέχεια.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’ οι γηπεδούχοι, θέλουν να απειλήσουν με ένα φάουλ, εκτός περιοχής του Λυκούδη, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο τείχος και στην επαναφορά, ο ίδιος δεν κάνει καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Ένας «κεραυνός», εκτός περιοχής του Ζαφειράτου στο 56’, μετά την πάσα του Ηλ. Αντωνάτου, θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα, άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Γκόμεζ.
Ένα σουτ του Αθανασόπουλου στο 64’ από καλή θέση δεν ανησυχεί τον Κουστουμπάρδη, αφού δεν έχει δύναμη και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού χωρίς δυσκολία.
Στο επόμενο λεπτό ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 0-2, όταν θα νικηθεί στο πλασέ που επιχειρεί, από τον Κουστουμπάρδη, που πέφτει στην δεξιά του γωνία και πετάει την μπάλα κόρνερ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «μελανόλευκους», όταν ο Γουέρε μόνος με τον Κουστουμπάρδη καθυστερεί στο πλασέ, με αποτέλεσμα να προλάβει και να σώσει ο Ζερβός.
Με ένα ακόμη στημένο θα προσπαθήσουν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι. Αυτή την φορά εκτελεστής είναι ο Μαυροειδής, όμως η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών, ενώ στην επαναφορά της την ίδια τύχη θα έχει και το νέο σουτ που επιχειρεί ο Λυκούδης.
Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, μετά την ωραία συνεργασία Γουέρε – Ρουκάτο και γύρισμα του τελευταίου, θα χάσει ο Αθανασόπουλος, ο οποίος καθυστερεί απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, που προλαβαίνει και μαζεύει την μπάλα.
Αλέξης Λυκούδης ο "λυτρωτής"
Ήδη είμαστε στο 4’ των καθυστερήσεων και ο Λυκούδης με εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, για πρώτη φορά φέτος, παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια του Γκόμεζ, όμως ήταν αδύνατο να σώσει το μέχρι εκείνη την στιγμή, απαραβίαστο της εστίας του και έτσι δέχεται το τελικό 1-1.
Μετά τη σέντρα από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Π. Κέκελος από την Αιτωλοακαρνανία θα σφυρίξει τη λήξη και αυτό το 1-1 πανηγυρίζεται έξαλλα από πλευράς Παλληξουριακού, ενώ οι φιλοξενούμενοι αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια, από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη!
Διαιτητής ο κ. Π. Κέκελος με βοηθούς τους κ.κ. Θ. Βαλλιάνο και Κ. Σούζα από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Κουστουμπάρδης, Αραβαντινός (68’ Χασάι), Κ. Αντωνάτος (66’ Μαυροειδής), Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Στ. Βαλεντής, Ηλ. Αντωνάτος (79’ Βαλεντής), Πολλάκης, Ζαφειράτος (66’ Μπράτι).
Καλαμάτα:(Ν. Ζαλίκας), Γκόμεζ, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Κανούντης, Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κουρέλας (68’ Τσατσόπουλος), Καμηνιώτης, Ρουκάτο (90’ Νινιός), Τσουλάκος (60’ Αθανασόπουλος), Γουέρε.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου