Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Νικήτρια στο ντέρμπι των Κεραμειών η Εικοσιμία 1-0 τα Φωκάτα


Νικήτρια, για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι των Κερραμειών, και παίζοντας επιτέλους με "11", αναδείχθηκε η Εικοσμία, αφού με ένα γκολ στο 78’ το Αντ. Κορσιάνου επικράτησε των Φωκάτων 1-0.
Το παιχνίδι, με λίγες φάσεις και αρκετή δύναμη, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοια παιχνίδια ντέρμπι.
Από την αρχή φαινόταν ότι όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ θα ήταν και η νικήτρια και στο τέλος αυτό έγινε.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τα Φωκάτα στο πρώτο ημίχρονο να αγγίζουν δυο τουλάχιστον φορές το γκολ, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και οι ομάδες περισσότερο πρόσεχαν τα νώτα τους, χωρίς να παίρνουν ρίσκα στην επίθεση.
Η Εικοσιμία σε αυτό το διάστημα είχε τις ευκαιρίες, χωρίς να βγάζει μάτια, μάλλον το πίστεψε περισσότερο και τελικά δικαιώθηκε, αφού ήταν αυτή που πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο γκολ στο παιχνίδι, χαρίζοντας της την πρώτη φετινή της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Αντίθετα η ήττα αυτή για τους τυπικά γηπεδούχους των Φωκάτων, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και τους φέρνει πλέον τρεις βαθμούς κάτω από τους πρωτοπόρους Πρόννους.
Φάσεις και γκολ
Στο 20’ θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους τυπικά γηπεδούχους. Ο Τριανταφυλλίδης θα βγάλει μια πολύ επικίνδυνη σέντρα στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας, ο Αποστόλου προλαβαίνει την έξοδο του Σέσα, πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα αφού βρει στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Η επόμενη ευκαιρία και πάλι για τα Φωκάτα στο 43’, όταν ο Κ. Κουμαριώτης δεν απομακρύνει σωστά την μπάλα που φτάνει στον Τοζάι ο οποίος θα μπει στην περιοχή από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα καταλήξει στην αγκαλιά του Σέσα χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για την εστία του.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 44’ για την ομάδα του Διον. Γαρμπή. Συγκεκριμένα ο Αλεξάτος με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, αποφεύγει τον Σέσα και πασάρει στον Αποστόλου, σε μια φάση πάρε - βάλε, όμως ο Κ. Κουμαριώτης θα πέσει με αυτοθυσία στη γραμμή του τέρματος του και θα σώσει δύσκολα το πλασέ του επιθετικού των Φωκάτων, διατηρώντας το «0» της εστίας του.
Με αυτό το στείρο 0-0 οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το πρώτο μισό του παιχνιδιού.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν και πάλι ελάχιστες, όμως η Εικοσιμία θα είναι αυτή που θα πετύχει το γκολ που θα της δώσει την πρώτη της νίκη.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Αλ. Πολλάτος θα κερδίσει την μπάλα από τον Αδηλίνη, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο, όμως καθυστερεί στο πλασέ με αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και να απομακρύνουν την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 73’ μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπούσι, ο Αλ. Πολλάτος στο πρώτο δοκάρι δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και φτάνουμε στο 78’, χρονικό σημείο που η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θα ανοίξει το σκορ.
Ο Μπούσι από δεξιά θα βγάλει την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Αντ. Κορσιάνος με τακουνάκι θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, θα την στείλει με το σώμα στα δίχτυα, μέσα σε πανηγύρια, δείγμα της αγωνίας, αλλά και του πάθους για τη νίκη, που υπήρχε στην ομάδα του Δ. Ζησιμάτου.
Τέλος στο 85’ μετά από κάθετη πάσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αμυντικοί – Σέσα δεν συνεννοούνται, αλλά και ο Παπαδάτος αιφνιδιάζεται, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.
Να αναφέρουμε τη συμμετοχή του 38χρονου Λ. Κουμαριώτη, μετά από 7 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα, εξ’ αιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, σε μια στιγμή συγκίνησης για όλους μας!
Καλή επιστροφή Λάμπρο!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Στάθη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τανουσάι (75’ Παπαδάτος), Σελενίτσας, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Αποστόλου Τοζάι, Χρίστο (62’ Παγουλάτος), Αλεξάτος (63’ Γεροκωνσταντής), Αραβαντινός, Τριανταφυλλίδης.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Τσέτσα, Κουμαριώτης Κ. (77’ Βασιλάκης), Στεφανάτος, Καπλάνης, Φωκάς, Ζαμπαύτης, Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ., Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (90+1’ Κουμαριώτης Λ.), Σπυράτος.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου