Παρασκευή, Δεκεμβρίου 8

Pregame 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017-2018



Συνεχίζεται αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, με τα τέσσερα παιχνίδια της ημέρας.
Μετά από τους τέσσερις πρώτους αγώνες του, βρίσκει στην κορυφή τρεις ομάδες. Τις καλύτερες μέχρι τώρα, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, αλλά και βάσει των αποτελεσμάτων τους.
Την προηγούμενη αγωνιστική "φωτιές" άναψε η νίκη του Εθνικού επί των, εκ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα και μέχρι τότε αήττητων Φωκάτων.
Σιγά-σιγά τα πράγματα αρχίζουν να διαφαίνονται τόσο στην κορυφή, όσο και την 4αδα και λίγο πολύ οι τρεις πρώτες ομάδες φαίνονται ικανές να μπουν στην 4αδα. 
Από εκεί και κάτω Σάμη Εθνικός και Εικοσιμία είναι από τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν θέση.
Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά κάτι αρχίζει να φαίνεται.
Στην 5η αγωνιστική έχουμε τουλάχιστον τρία ντέρμπι και κάποιες ομάδες στην κυριολεξία να καίγονται για βαθμούς.
Οι Πρόννοι δοκιμάζονται στο Βαθύ απέναντι στην Πρόοδο που θα έχει αρκετές απουσίες.
Τα Διλινάτα στη Σάμη σε έναν αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, 
θέλουν νίκη που θα τα κρατήσει στην κορυφή, όμως για τη Σάμη είναι πολύ κομβικό και αναμένουμε μεγάλη "μάχη".
Η Εικοσιμία και τα Φωκάτα παίζουν πολλά, στο μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι για την πορεία τους στη συνέχεια. Ιδιαίτερα για την πρώτη που έχει μείνει πολύ πίσω και θέλει μόνο νίκη.
Τέλος, στο Ληξούρι ο θριαμβευτής των Κεραμειών την προηγούμενη αγωνιστική, Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τα Ομαλά σε ένα παιχνίδι που είναι το φαβορί και θέλει μόνο νίκη. Μάλιστα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, αν τα καταφέρει, ανεβαίνει περισσότερο, εκτός από ψυχολογικά και βαθμολογικά. 
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 9-12-2017   ώρα:  11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Πρόννοι
Κώτσης
Γιάννης
Ν. Χατζηγεωργίου
Ρηγοπούλου Δ.
2.
Σάββατο  9-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτα
Θανάσης
Στάθης
Καραίσκος Απ.
Θωμάς Β.
3.
Κυριακή 10-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός – Α.Σ. Ομαλά
Χρηστάτος
Σπύρος
Αντωνιάδης Ν.
Κώτσης Γ.
4.
Κυριακή 10-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Μαγουλάς
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Ι.
Θανάσης Ε.
            
Σάββατο 2/12
Την Κυριακή το πρωί ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, όπου στις 11 το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος θα φιλοξενήσει τους δυνατούς Πρόννους σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι μετά τη «λευκή» ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στις Κεραμειές επί της Εικοσιμίας και με καλή ψυχολογία, παρά τις σημαντικές τους ελλείψεις, θα παραταχθούν στη δυνατή τους έδρας, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά για τη νίκη. Μια νίκη που αγνοεί στις 4 πρώτες αγωνιστικές και τείνει να αναδειχθεί η ομάδα των ισοπαλιών μαζί με την Εικοσιμία, που έχουν από τρεις μέχρι τώρα.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά την εντός έδρα ήττα τους στην πρεμιέρα από τα Διλινάτα, στη συνέχεια έχουν χτίσει ένα καλό σερί νικών, το οποίο φτάνει στο 3Χ3.
Έτσι, στο Βαθύ θα προσπαθήσουν, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και μια δυνατή έδρα να το συνεχίσουν, ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων να παραμείνουν στην κορυφή, κάνοντας παράλληλα ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση των στόχων τους, μετά την πρόσφατη επιστροφή τους, στα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου.
Ο Στ. Πόρτολος δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή των Δ. Αρταβάνη και Ο. Hyka που αντίκρισαν κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Εικοσιμία.
Σίγουρα περιμένουμε ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι. 
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τον κ.κ Ν. Χατζηγεωργίου και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
            
Την ίδια μέρα, αλλά το απόγευμα στις 3, στον Καραβόμυλο, σε ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής, η Σάμη φιλοξενεί τα πρωτοπόρα Διλινάτα, σε ένα παιχνίδι με πολύ έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, κυρίως για τους γηπεδούχους, που έχουν μείνει αρκετά πίσω.
Η ομάδα του Κ. Πίππου, με μια μέτρια σε συγκομιδή βαθμών παρουσία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, έχοντας μόνο μια νίκη, μία ισοπαλία και δυο ήττες, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 4 βαθμούς!
Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορεί να είναι και κομβικό μιας και με μια τρίτη ήττα θα μείνει αρκετά πίσω και σίγουρα θα δυσκολέψει την προσπάθεια της, για είσοδο της στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος.
Από την άλλη, αυτή του Θ. Βουκελάτου με τρεις νίκες και μια ήττα μέχρι τώρα, φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμη των Πρόννων – Φωκάτων και θα αγωνιστεί στον Καραβόμυλο για το «2», που θα την διατηρήσει τουλάχιστον στην πρώτη θέση και ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα γιατί όχι να μην αποκτήσει και την μοναξιά της!
Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που φαίνεται να εξελίσσεται σε δυνατό ντέρμπι και τις δυο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Β. Θωμά. 
            
Κυριακή 3/12
Συνέχεια της 5ης αγωνιστικής, την Κυριακή 10/12 και στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι ο Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τα Ομαλά.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, μετά τις δυο μεγάλες νίκες της στις Κεραμειές επί Εικοσιμίας για το τοπικό κύπελλο και Φωκάτων για το πρωτάθλημα, αλλά και την ισοπαλία στην Ιθάκη με την Πρόοδο, επιστρέφει στον Άγιο Αντώνη για να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της.
Αντίπαλος τα Ομαλά, ουραγοί της Α’ κατηγορίας, θέλουν τη νίκη και το τρίποντο που θα τους φέρει σε θέση διεκδίκηση παραμονής.
Οι Ληξουριώτες είναι το φαβορί και θέλουν να το αποδείξουν σεμνά και ταπεινά και στον αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα του Αγίου με ένα κακό ξεκίνημα, στην επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, αφού στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει, έχει καταφέρει να πάρει μόνο μια ισοπαλία, στην πρεμιέρα με την Πρόοδο Ιθάκης στις Κεραμειές!
Σίγουρα το έργο των «μελανόλευκων» του Σπ. Τζωρτζάτου αντικειμενικά είναι αρκετά δύσκολο, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα και ότι καταφέρουν να πάρουν από αυτό το παιχνίδι, φυσικά και θα είναι κέρδος σε μια προσπάθεια να σώσουν στη συνέχεια την «παρτίδα».
Θεωρούμε φαβορί την ομάδα του Ληξουριού, ενώ τα Ομαλά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και για αυτό χρειάζονται τον σεβασμό και την προσοχή των αντιπάλων τους, αφού παραμονεύει και η έκπληξη!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ι. Κώτση.
           
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές και στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική, το μεγάλο τοπικό ντέρμπι, μεταξύ Φωκάτων – Εικοσιμίας, παίζονται πολλά για την πορεία των δυο ομάδων στη συνέχεια.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, με μια πολύ καλή πορεία φέτος, ανεξάρτητα από την εντός έδρας ήττα τους, την προηγούμενη αγωνιστική από τον Εθνικό Κεφαλονιάς, παρουσιάζουν μια καλά συγκροτημένη ομάδα, που δείχνει ότι μπορεί να βρεθεί στην τελική 4αδα, αλλά και στη συνέχεια για κάτι καλύτερο.
Μέχρι τώρα και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικοι Διλινάτων – Πρόννων με 9 βαθμούς, έχοντας στο ενεργητικό τους 3 νίκες και μια ήττα.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με μια παρουσία που κανείς δεν θα περίμενε, από μια ομάδα που όλοι θαύμαζαν και συνεχίζουν να θαυμάζουν δεν πείθει.
Οι ατυχίες για την ομάδα της Λειβαθούς δεν έχουν τελειωμό, αφού στην κυριολεξία δεν της πάει τίποτα.... δεξιά, αλλά και η έλλειψη μικρού την αναγκάζουν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική να παίζει με πολλές απουσίες και με «δέκα» ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.
Μέχρι τώρα, μαζί με την Πρόοδο της Ιθάκης, δείχνουν οι ομάδες των ισοπαλιών, μιας και έχουν από 3. Έχει ακόμη μια ήττα και βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς!!!!
Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν γνωρίζουμε αν κατέβει με «11» ή «10».
Γενικά τώρα περιμένουμε να δούμε ένα αμφίρροπο, ποιοτικό και δυνατό ντέρμπι, με το νικητή δύσκολα να ξεχωρίζει. Επαναλαμβάνουμε ότι, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αποτελέσματος, θα παίξει, η παρουσία της ομάδας του Δημ. Ζησιμάτου, εφόσον αγωνιστεί με «11», αλλά και οι απουσίες.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλος και Ε. Θανάσης.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκόλ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
4
3
0
1
12 - 2
9
2.
Α.Ο. Φωκάτα
4
3
0
1
6 - 4
9
3.
Α.Ο. Πρόννοι
4
3
0
1
6 - 4
9
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
4
1
2
1
5 - 4
5
5.
Α.Ο. Σάμης
4
1
1
2
5 - 3
4
6.
Α.Ο. Εικοσιμίας
4
0
3
1
1 - 3
3
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
0
3
1
2 - 4
3
8.
Α.Σ. Ομαλά
4
0
1
3
2 - 15
1
        
Η επόμενη (6η) Αγωνιστική
(16-17/12/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης
2.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Φωκάτα
3.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Εικοσιμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου