Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Η pregame της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2017-2018


Με τρία παιχνίδια και την 5η αγωνιστική του, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας.
Μια αγωνιστική με τους γηπεδούχους κυρίως να είναι τα φαβορί στα περισσότερα παιχνίδια και σίγουρα δεν αναμένονται σοβαρές εκπλήξεις.
Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και αήττητη μέχρι τώρα ομάδα της Ευγέρου αυτή την αγωνιστική έχει το δικό της ρεπό και όπως φαίνεται θα αποκτήσει ξανά συγκάτοικο, τον επίσης αήττητο Πυλαριακό, ο οποίος αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσει το εμπόδιο του Εθνοφρουρού.
Έτσι λοιπόν αυτή την αγωνιστική, ίσως να έχουμε έναν καλύτερο μπούσουλα στο μέλει γενέσθαι στη συνέχεια και σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα, αφού για υποβιβασμό δεν μιλάμε, μιας και σε αυτό το πρωτάθλημα τελειώνουν οι κατηγορίες για το τοπικό ποδόσφαιρο. 
Για εμάς βέβαια κακό, αφού χάνεται το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει, μετά τις ομάδες που "μάχονται" για την είσοδο τους στα playoffs και την άνοδο στη "μεγάλη" κατηγορία!!
Το Σάββατο το πρωί ο Οδυσσέας, φιλοξενεί στο Βαθύ τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δυο ομάδες να "καίγονται" για το τρίποντο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καραβόμυλο, ο Πυλαριακός αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα, απέναντι στον ελλειπή και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα Εθνοφρουρό.
Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής, επίσης στον Καραβόμυλο, σε ένα.... πονηρό παιχνίδι, η Έρυσσος φιλοξενεί τον ουραγό και χωρίς βαθμό μέχρι τώρα Ηρακλή Πρόννων, με τις δυο ομάδες να "καίγονται" για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η ομάδα του Π.Α.Ο. Εύγερος.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  16-12-2017   ώρα:  09:45
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθάκ. - Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Μαγουλάς Σπ.
Θωμάς Β.
2.
Σάββατο 16-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Πυλαριακός - Εθνοφρουρός
Κώτσης
Γιάννης
Ρηγοπούλου Δ.
Καλαφάτης Δ.
3.
Κυριακή  17-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Ηρακλής
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Κιόσης Κ.
Κώτσης Ι.
            
Σάββατο  16/12
Με το ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ Οδυσσέα Ιθάκης – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, το πρωί 09:45 στο Βαθύ,  ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου θα δώσει στις ομάδες περισσότερο άνεση για τη συνέχεια, αφού καμία δεν θέλει να μείνει πίσω στο κυνήγι των πρωτοπόρων, ιδιαίτερα όταν αυτή την αγωνιστική η ομάδα της κορυφής, η Εύγερος θα κάνει το ρεπό της.
Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, παίρνοντας εκτός από βαθμούς και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης, μετά το εύκολο πέρασμα τους από τις Κεραμειές και τον Εθνοφρουρό, θέλουν να κτίσουν το δικό τους σερί και να το φτάσουν στο 3Χ3.
Μέχρι τώρα στους τέσσερις αγώνες που έχουν δώσει έχουν, 2 νίκες,  δυο ήττες και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού και του αυριανού αντιπάλου τους με 6 βαθμούς.
Οι «πράσινοι» του Αργοστολιού προέρχονται από μια ήττα, που πιθανόν να ήταν και εκτός προγράμματος, την περασμένη αγωνιστική στην έδρα τους, από την Έρυσσο. 
Μια ήττα με την οποία συγχρόνως απώλεσαν και το αήττητο. 
Βρίσκονται στην 3η θέση με τους Ιθακήσιους και Ρυσσιάνους, έχοντας 6 βαθμούς με δυο νίκες και μια ήττα.

Ενδιαφέρον λοιπόν παιχνίδι στο Βαθύ με τους γηπεδούχους λόγω έδρας να έχουν ένα προβάδισμα.
            
Η 5η αγωνιστική θα συνεχιστεί το απόγευμα της ίδια ημέρας στον Καραβόμυλο με το παιχνίδι μεταξύ του γηπεδούχου Πυλαριακού και του Εθνοφρουρού.
Ένα παιχνίδι που έχει σαφώς φαβορί και αυτό είναι η ομάδα του Κ. Βιτωράτου.
Οι γηπεδούχοι, που μαζί με την Εύγερο διατηρούν το αήττητο μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, αναμένεται να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και να επιστρέψουν στην κορυφή, ισόβαθμοι της Ευγέρου που κάνει το ρεπό της αυτή την αγωνιστική.
Μέχρι τώρα και στα τρία παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί, έχουν 2 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους του Εθνοφρουρού, το ερώτημα είναι αν και αυτή την αγωνιστική κατέβουν με εννιά και με ποιους, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα δεν έχουν καμία τύχη και απλά θα παλέψουν για το τιμητικό αποτέλεσμα.
Μετά από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της ιστορίας τους, βρίσκονται ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα με ισάριθμες ήττες και φυσικά «0» βαθμούς.
Έτσι οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου φαίνεται να προσθέτουν ένα ακόμη τρίποντο και να ξαναφιγουράρουν στην κορυφή και πάλι, έστω και σαν συγκάτοικοι των Φαρακλάδων.
            
Κυριακή  10/12
Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 17/12 στο ίδιο γήπεδο, με τον αγώνα ανάμεσα στην θριαμβεύτρια της προηγούμενης αγωνιστικής Έρυσσο και τον ουραγό Ηρακλή Πρόννων.
Η ομάδα της βόρειας Κεφαλονιάς, φέτος δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης και σιγά – σιγά βγάζει και ποιότητα σαν ομάδα με αποτέλεσμα η παρουσία της στην τελική 4αδα, κάθε άλλο πλέον να φαντάζει σαν όνειρο, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, που ήταν η εύκολη λεία των αντιπάλων της.
Προέρχεται από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του αήττητου μέχρι τότε Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ενώ με δυο νίκες, δύο ήττες και 6 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα!
Η ενίσχυση από τη μία και από την άλλη η παρουσία του Γκ. Ρέτσι στο τιμόνι της, έδωσε αυτό που έλειπε μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μια διαφορετική, προς το καλύτερο ομάδα!
Οι φιλοξενούμενοι του Ηρακλή από την άλλη, με μια από τις χειρότερες πορείες στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα, βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με ισάριθμες ήττες στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει.
Τα συγκεκριμένο παιχνίδι «καίει» και τις δυο ομάδες μιας και η νίκη για τους γηπεδούχους ανοίγει τον δρόμο της 4αδας περισσότερο από ποτέ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ίσως αποτελεί την τελευταία τους ευκαιρία για να προλάβουν την είσοδο τους σε αυτή.
Τεράστιο λοιπόν βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, το οποίο περιμένουμε αμφίρροπο ως προς την εξέλιξη του.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών.
Ν.
Ι.
Η.
Γκολ
Βαθμ.
1.
Π.Α.Ο. Εύγερος
4
3
1
0
10 - 2
10
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
3
2
1
0
9 - 3
7
3.
Α.Ο. Ερύσσου
4
2
0
2
15 - 9
6
4.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
3
2
0
1
7 - 4
6
5.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
3
2
0
1
11 - 2
6
6.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
4
0
0
4
1 - 12
0
7.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
3
0
0
3
2 -23
0
        
Η επόμενη (6η) Αγωνιστική
(13-14/1/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Ερύσσου
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
3.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
Ρεπό:Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου