Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Pregame 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017-2018



Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια.
Όλες οι ομάδες είτε κορυφής, είτε "ουράς" θα παλέψουν για μια νίκη που θα τις βάλει στους στόχους τους. Όλες θέλουν να πάνε στις γιορτές με χαμόγελα και να επιστρέψουν πάλι στην ενεργό δράση, μετά από έναν περίπου μήνα.
Μετά από πέντε αγώνες στην κορυφή φιγουράρουν οι Πρόννοι, που οδηγούν την κούρσα μόνοι τους πλέον στο υψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, ενώ καμία πλέον από τις οκτώ ομάδες δεν διατηρεί το αήττητο!
Έκπληξη (;) θα λέγαμε ότι είναι η φετινή πορεία του Εθνικού Κεφαλονιάς που έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με τα τελευταία του αποτελέσματα.
Τα Ομαλά, στην ουρά δείχνουν ότι θα.... παλέψουν σκληρά στη συνέχεια για την παραμονή τους παρά το αβέβαιο μέλλον τους. 
Όμως, όσο δεν μαζεύουν βαθμούς τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
Στην 6η αγωνιστική έχουμε και τρία δυνατά παιχνίδια όπου κάποιες ομάδες, ιδιαίτερα Σάμη και Φωκάτα, αν δεν θέλουν να μη μείνουν πίσω στο κυνήγι της 4αδας, πρέπει να ξεχάσουν την ήττα.
Η Σάμη αγωνίζεται στο Βαθύ απέναντι στην Πρόοδο και θέλει νίκη για να μείνει στο γκρουπ που διεκδικεί 4αδα.
Οι πρωτοπόροι Πρόννοι φιλοξενούν στα Τζαννάτα τα επικίνδυνα Φωκάτα, σε ένα παιχνίδι που "καίγονται" και οι δυο για το τρίποντο της νίκης.
Στο άλλο, πολύ σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής, τα Διλινάτα θέλουν τη νίκη στις Κεραμειές, απέναντι στον Εθνικό των εκπλήξεων!
Τέλος, ίσως το πιο εύκολο έργο να έχει αυτή την αγωνιστική η Εικοσιμία, η οποία φιλοξενείται τυπικά από τα Ομαλά, σε ένα παιχνίδι που θέλει νίκη. Νίκη που μπορεί να την ανεβάσει ακόμη και στην τρίτη θέση!
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 16-12-2017   ώρα:  12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Σάμης
Μαγουλάς
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Ι.
Θωμάς Β.
2.
Σάββατο  16-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Φωκάτα
Θανάσης
Στάθης
Καραίσκος Απ.
Κώτσης Ι.
3.
Σάββατο 16-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εθνικός
Κιόσης
Κώστας
Χρηστάτος Σπ.
Καλογηράς Ι.
4.
Κυριακή 17-12-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Εικοσιμίας
Χρηστάτος
Σπύρος
Καραίσκος Απ.
Θωμάς Β.
            
Σάββατο 16/12
Με τον αγώνα Προόδου Ιθάκης – Σάμης, το πρωί του Σαββάτου 16/12 στο Βαθύ και ώρα 12:00, ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, χωρίς νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ψάχνουν το «γιατρικό» που θα τους δώσει αυτή την επιτυχία.
Έχουν τρεις ισοπαλίες, δυο ήττες και 3 βαθμούς στο ενεργητικό τους, γεγονός που καθιστά αναγκαία την κατάκτηση βαθμού-ών στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι με μια μέτρια σχετικά, από άποψη συγκομιδής βαθμών παρουσία, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μέχρι στιγμής, μία νίκη, δυο ισοπαλίες, δυο ήττες και 5 βαθμούς. Και εδώ η ανάγκη μια νίκης είναι κομβικής σημασίας, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές της 4αδας.
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και έτσι το αναμένουμε, με τους γηπεδούχους να ποντάρουν, παρά τις όποιες απουσίες τους και στη δυνατή τους έδρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι οι φιλοξενούμενοι. Και οι δυο πάντως "καίγονται για τους βαθμούς"!
Γεγονός που ξεχωρίζει στο αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία ως αντιπάλων των Θιακών δυο δικών της παιδιών, του προπονητή Κ. Πίππου και του νεαρού μέσου Γ. Βλασσόπουλου.
Ούτε αυτή την αγωνιστική ο Στ. Πόρτολος, μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Δ. Αρταβάνη.
            
Η συνέχεια το απόγευμα, όπου στις 3 στα Τζαννάτα, οι πρωτοπόροι Πρόννοι φιλοξενούν στο ντέρμπι της ημέρας τα Φωκάτα και λίγο πριν από την διακοπή των Χριστουγέννων, θέλουν να κάνουν γιορτές σαν μοναχικοί πρωτοπόροι της Α’ κατηγορίας!
Οι γηπεδούχοι, μετά την εντός έδρας ήττα τους στην πρεμιέρα, διατηρούν ένα εντυπωσιακό σερί 4Χ4 νίκες και από την προηγούμενη αγωνιστική απολαμβάνουν μάλιστα και τη μοναξιά της κορυφής, όταν πέρυσι τέτοια εποχή πάλευαν στη Β’ κατηγορία να κερδίσουν θέση στην τελική 4αδα!!
Από την άλλη, τα Φωκάτα ξεκίνησαν εντυπωσιακά και με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έδειχναν ότι φέτος είναι για πολλά πράγματα.
Η συνέχεια όμως, δεν ήταν ανάλογη και από εκεί και πέρα μετρούν δυο ήττες στα τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στην τελική 4αδα, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει και μάλιστα, αν δεν συνέλθουν σύντομα ο κίνδυνος θα είναι μεγάλος. Τα αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν την αγωνία, ίσως και την απογοήτευση και κάτι τέτοιο μόνο καλό δε θα είναι για την ομάδα της Λακήθρας.
Με τα παραπάνω, σίγουρα το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ σημαντικό, κυρίως από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι και τις δυο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη και το τρίποντο.
Όλα συντελούν στο να παρακολουθήσουμε ένα αμφίρροπο ντέρμπι από όλες τις πλευρές και τους γηπεδούχους να θέλουν περισσότερο να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα και κυρίως το γήπεδο, το οποίο γνωρίζουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους.
            
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ομάδα του Εθνικού Κεφαλονιάς, φιλοξενείται από τα Διλινάτα σε ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να κερδίσουν για πολλούς λόγους.
Οι γηπεδούχοι, με μια αρκετά καλή παρουσία μέχρι τώρα, βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δυο βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Πρόννους. Έχουν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα μέχρι τώρα.
Να σημειώσουμε ότι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος με 2 τέρματα παθητικό και 12 ενεργητικό αντίστοιχα.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη με το δίκιο τους αναγνωρίζονται από όλους, ως η ευχάριστη μέχρι τώρα έκπληξη (;) του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε θέση (4η) 4αδας, έχοντας δυο νίκες, δυο ισοπαλίες, μόνο μια ήττα και οκτώ βαθμούς!
Μια ομάδα που εκτός από τον πολύ μικρό μ.ο. ηλικίας, παίζει και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα αυτά είναι απόρροια του καλοκαιρινού σχεδιασμού της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται σε αυτήν.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Ληξουριώτες θέλουν να βάλουν δύσκολα, μετά την Εικοσιμία – Φωκάτα και στους Διλινάδες, συνδυάζοντας βαθμούς και μια νέα καλή εμφάνιση.
Σίγουρα και εδώ είναι έναν δυνατό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη, ώστε να μη μείνουν περισσότερο πίσω από τους πρωτοπόρους, αλλά και περιμένοντας ένα καλό νέο από τα Τζαννάτα την ίδια ώρα, να κάνουν ένα βήμα ακόμη προς την κορυφή.
           
Κυριακή 17/12
Τέλος, η αγωνιστική μεταφέρεται και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17/12 και ώρα 3 το απόγευμα, όπου στις Κεραμειές τα Ομαλά, σε ένα δύσκολο παιχνίδι φιλοξενούν την Εικοσιμία που φαίνεται να βρίσκει ρυθμό.
Οι γηπεδούχοι με μόνο μια ισοπαλία στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, μετά την επάνοδο τους σε αυτή και σίγουρα, αν θέλουν να ελπίζουν στο όνειρο της παραμονής, θα χρειαστεί να αλλάξουν αγωνιστικά.... ταχύτητα και να αρχίζουν να μαζεύουν βαθμούς, μιας και πλέον φτάσαμε στο να έχουμε καλύψει το 1/3 του πρωταθλήματος και τα περιθώρια στενεύουν αρκετά.
Η Εικοσιμία σε μια από τις κακές παρουσίες της τα τελευταία χρόνια και για τους γνωστούς λόγους, είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα μέχρι που ήρθε η προηγούμενη αγωνιστική να πάρει μια σημαντική νίκη, τόσο από βαθμολογική, όσο και ψυχολογική άποψη και να αλλάζει τα δεδομένα.
Έτσι σε ένα παιχνίδι που είναι το φαβορί, θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία για το τρίποντο που θα δώσει και καλύτερο πλασάρισμα, ιδιαίτερα αν την ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.
Η ομάδα από τη Λειβαθώ βρίσκεται στην 5η θέση με 6 βαθμούς. Έχει μια νίκη, τρεις ισοπαλίες στο ενεργητικό της και μια ήττα παθητικό.
Είναι ένα παιχνίδι από αυτά που δείχνει να είναι το φαβορί, όμως αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στον αγωνιστικό χώρο. 
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκόλ
Β
1.
Α.Ο. Πρόννοι
5
4
0
1
9 - 4
12
2.
Α.Ο. Διλινάτα
5
3
1
1
12 - 2
10
3.
Α.Ο. Φωκάτα
5
3
0
2
6 - 5
9
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
5
2
2
1
7 - 5
8
5.
Α.Ο. Εικοσιμίας
5
1
3
1
2 - 3
6
6.
Α.Ο. Σάμης
5
1
2
2
5 - 3
5
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
5
0
3
2
2 - 7
3
8.
Α.Σ. Ομαλά
5
0
1
4
3 - 17
1
        
Η επόμενη (7η) Αγωνιστική
(13-14/1/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα
4.
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Πρόννοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου