Κυριακή, Ιανουαρίου 21

"Χ" το ντέρμπι των πρωτοπόρων.... Διλινάτα - Πρόννοι 1-1


Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο σημερινό ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας στις Κεραμειές, αφού Διλινάτα – Πρόννοι, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και κόλλησαν στο τελικό 1-1!
Το ντέρμπι ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς και τους πρωτοπόρους Πρόννους καλύτερους στο πρώτο 10λεπτο, όταν και προηγήθηκαν 0-1, στη συνέχεια παραδόξως, έπεσε ο ρυθμός τους με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν τα Διλινάτα, να πατούν καλύτερα πια στον αγωνιστικό χώρο και τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση μετά από 33’ στο παιχνίδι.
Σε ένα τόσο κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι κανείς δεν περίμενε να δει καλό θέαμα, αφού τακτικές, ρυθμός, ποιότητα δεν χωρούν εδώ και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια παιχνίδια την θέση τους παίρνουν το πάθος και η δύναμη.
Έτσι και εδώ μόνο καλό θέαμα δεν παρακολουθήσαμε και το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στη δύναμη με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές καλές φάσεις, ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί.
Σε γενικές γραμμές το ντέρμπι ήταν μέτριο στο πρώτο 45λεπτο και κακό στο δεύτερο, ενώ η ισοπαλία που μάλλον βολεύει τους φιλοξενούμενους ήταν δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Από μια στημένη φάση στο 11’ του ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα.
Ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί το φάουλ από πλάγια και αριστερά, η μπάλα θα πάρει μια επικίνδυνη τροχιά και παρά την προσπάθεια του Λ. Καλαφάτη θα καταλήξει, στο απέναντι «Γ» της εστίας του για το 0-1.
Στο 17’ θα απαντήσουν οι γηπεδούχοι με μια καλή αλλά χαμένη ευκαιρία. Ο Τούρλας εκτελεί το πλάγιο που φέρνει την μπάλα στην μικρή περιοχή και αριστερά, εκεί ο Διον. Τζωρτάτος θα κάνει την προβολή πιεζόμενος, όμως ο Παπαβασιλείου διώχνει στην δεξιά του γωνία.
Στο 33’ η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Οι Κλειτογιάννης – Βουκελάτος αλλάζουν ωραία στα όρια της περιοχής, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί έξυπνα στην περιοχή τον Διον. Τζωρτζάτο και αυτός εκμεταλλευόμενος και την αμυντική αδράνεια, με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Παπαβασιλείου και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Πριν το γκολ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ στον Παπαδημητρόπουλο για αυτό στη συνέχεια και μετά την επίτευξη του γκολ υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες.
Στο 41’ ο Μοντεσάντος με ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ από δεξιά, θα φέρει την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Διλινάτων, εκεί ο Κ. Παπαδημητρόπουλος θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Λ. Καλαφάτη.
Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο, ακριβώς με την ολοκλήρωση του, όταν ο Βουκελάτος θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και ο Παπαβασιλείου απομακρύνει δύσκολα την μπάλα στην αριστερή του γωνία.
Αυτό είναι και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε το θέαμα ήταν κακό, αφού ο «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Έτσι οι ομάδες δεν ρισκάρισαν και οι φάσεις που καταγράφηκαν ήταν μόλις δυο όλες και όλες, με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 1-1 ως τελικό σκορ.
Στο 59’ ο Βουκελάτος μετά από ωραία ενέργεια θα βρει στην περιοχή τον Ντεντλάλα, ο τελευταίος θα προχωρήσει και θα κάνει το σουτ, αλλά ο Παπαβασιλείου σώζει την ομάδα του αποκρούοντας με τα πόδια την μπάλα.
Η δεύτερη φάση που καταγράψαμε ήταν στο 64’ και συγκεκριμένα ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Κ. Στάβερη που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλαφάτη.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν έχουμε να καταγράψουμε κάτι από τον αγωνιστικό χώρο και το ντέρμπι, εκτός από ένα τραυματισμό του Μοντεσάντου στο 79’ και Κ. Στάβερη στις καθυστερήσεις. Μάλιστα έδειχναν να υποφέρουν και αντικαταστάθηκαν υποβασταζόμενοι!
Έτσι αυτό το δίκαιο 1-1 θα μείνει σαν τελικό αποτέλεσμα σε ένα ντέρμπι που οι δυο ομάδες δεν ήθελαν να χάσουν!
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Τζωρτζάτος Φ. (63’ Καλαφάτης Ελ.), Κλειτογιάννης, Τούρλας, Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Γ., Ντεντλάλα (89’ Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Χρ., Βουκελάτος (83’ Χριστόπουλος).
Πρόννοι:Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Αλ., Κουρκουμέλης Χρ., Παπαδημητρόπουλος, Κατσιλίδης (60' Μπάμπης), Κουρκουμέλης Σπ., Ζαρνακούπης, Τραυλός Αθ. (46' Στάβερης Κ.), Περαματζής (72’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Μοντεσάντος (79’ λ.Τ. Αναγνώστης).
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου