Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Επιστροφή στις νίκες για τα Φωκάτα.... 2-0 την Πρόοδο που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα


Νίκη επιτέλους για τα Φωκάτα σήμερα το πρωί στις Κεραμειές. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επανήλθε στις επιτυχίες, αφού επικράτησε της Προόδου Ιθάκης με σκορ 2-0, καταλαμβάνοντας την 3η μετά την ήττα της Εικοσιμίας.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό πετυχαίνοντας ένα γκολ ψυχολογίας για τη συνέχεια και μέχρι περίπου το 35’ διατηρούσαν την πρωτοβουλία, είχαν την κατοχή και επισκεπτόταν αρκετές φορές την εστία του Κωστόπουλου.
Από το σημείο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και θα μπορούσαν στην χειρότερη περίπτωση να το έχουν κλείσει ισόπαλοι. Όμως ένα χαμένο πέναλτι και δυο εντυπωσιακές αποκρούσεις του Δημ. Μαρκαντωνάτου τους το στέρησαν.
Έτσι, με αυτό το σημαντικό 2-0, τα Φωκάτα και η Πρόοδος θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη, το θέαμα δεν ήταν καλό, αφού το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στο κέντρο με αποτέλεσμα να μην έχουμε φάσεις στις δυο εστίες, εκτός μιας δυο περιπτώσεων.
Οι γηπεδούχοι, με την ηρεμία που τους έδινε αυτό το 2-0 δεν φαινόταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν, προσέχοντας περισσότερο κέντρο, εκεί γινόταν όλες οι μάχες, και άμυνα τους, έφτασαν στη νίκη. Μια νίκη που τους φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την ήττα της Εικοσιμίας με τα Διλινάτα 1-2.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μπήκαν πιο δυνατά και ισορροπημένα, προσπαθώντας να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ, μιας και δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να σπάσουν το δυνατό «δίδυμο» της αμυντικής γραμμής των Φωκάτων και κάπως έτσι γράφτηκε το φινάλε υπέρ της ομάδας της Λακήθρας.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ και στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το υπέρ τους 1-0.
Συγκεκριμένα ο Αλεξάτος με ένα φάουλ, από δεξιά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή της Προόδου, εκεί ο Αδηλίνης θα πιάσει την κεφαλιά την οποία αποκρούει προσωρινά ο Κωστόπουλος και στην επαναφορά ο Παπαδάτος εύκολα με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του πολύ νωρίς.
Στο 12’ ο Κωστόπουλος με ωραία επέμβαση θα σώσει την εστία του στο κοντινό σουτ του Γκέκα, μέσα από την περιοχή, ενώ στην επαναφορά ο Τριανταφυλλίδης θα κάνει ένα πολύ άστοχο σουτ με την μπάλα να περνάει μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων.
Η Πρόοδος στο 17’ θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Πρεβεζιάνου. Μόνο που η μπάλα θα περάσει άουτ, ψηλά από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Μετά από 2’ θα έρθει και το 2-0 των γηπεδούχων, όταν ο Παπαδάτος θα φύγει στην κόντρα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή θα βρει παράλληλα στην περιοχή τον Γκέκα, ο τελευταίος αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και από κοντά με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Νέα ευκαιρία για να πετύχουν το 3-0 θα χάσουν οι «κυανόλευκοι» στο 21’ όταν στο φάουλ του Αραβαντινού από δεξιά, ο Αδηλίνης στο β’ δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κωστόπουλου. Στην συνέχεια η νέα κεφαλιά του Παπαδάτου καταλήγει άουτ.
Η ομάδα του Στ. Πόρτολου μετά το 30’ άρχισε να «ξυπνάει» μπροστά στο φάσμα της ήττας και ανέβηκε επιθετικά για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Κάτι που κατάφερε κατά το ήμισυ.
Συγκεκριμένα στο 33’ ο Παγουλάτος θα πέσει άτσαλα στην περιοχή πάνω στον Hyka με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Στάθης, σωστά να υποδείξει την παράβαση.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Hajdari και ο Μαρκαντωνάτος κρατάει ανέπαφη την εστία του, αφού αποκρούει την μπάλα διώχνοντας με τα πόδια το χτύπημα του νεαρού ποδοσφαιριστή της Προόδου, σε μια κομβική χρονική στιγμή, αφού στη συνέχεια όλα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αν είχε γίνει το 2-1.
Στη συνέχεια και στο 41’ πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα πει όχι στο κοντινό σουτ του Hyka, μετά την ωραία ενέργεια και πάσα από δεξιά του Πρεβεζιάνου, γράφοντας στο ενεργητικό του μια νέα σπουδαία επέμβαση.
Μάλιστα με την λήξη του πρώτο 45λέπτου θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση κρατώντας σε κομβικό σημείο το «0» στην εστία του.
Ο Πρεβεζιάνος με καλοκτυπημένο φάουλ από δεξιά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Αντ. Παπαδόπουλος θα σηκωθεί πολύ ψηλά και θα πιάσει την κεφαλιά, και ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τη μείωση το σκορ, ο τερματοφύλακας των Φωκάτων θα πεταχτεί πολύ ψηλά και με τα ακροδάχτυλα του θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επαναπαυμένοι σε αυτό το 2-0, έδειχναν ικανοποιημένοι και αυτό πλέον που τους ενδιέφερε ήταν να μη δεχθούν κάποιο γκολ που θα άλλαζε τις μέχρι εκείνη τη στιγμή ισορροπίες του αγώνα.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αν και είχαν ισορροπήσει και κάπως έτσι είχαμε αυτό το τελικό 2-0.
Στο 75’ ο Αλεξάτος, σε μια νέα αντεπίθεση θα προλάβει την έξοδο του Κωστόπουλου, θα «τσιμπήσει» την μπάλα, όμως ο Παπαδόπουλος που ωστόσο έχει επιστρέψει, θα προλάβει να καλύψει μπάλα και αντίπαλο με το σώμα του και θα την αφήσει να καταλήξει άουτ.
Η Πρόοδος σε όλο το β’ ημίχρονο θα απειλήσει μόνο μια εκτέλεση φάουλ στο 89’, από δεξιά και πλάγια στη μεγάλη περιοχή του Hyka, με την μπάλα να αποκρούεται με γροθιές από τον Μαρκαντωνάτο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Γ. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Παγουλάτος, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Αραβαντινός, Γιαννάτος (61’ Ντουκάι), Σαλαπάτας, Αλεξάτος, Γκέκας (68’ Malshi), Παπαδάτος (61’ Αποστόλου), Τριανταφυλλίδης.
Πρόοδος:(Στ. Πόρτολος), Κωστόπουλος, Σύτι, Τσιντήλας Τ., Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Hyka, Τσίγκος, Γρίβας, Δευτεραίος (83’ Αναστασόπουλος), Hajdari.
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου