Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Μεγάλη νίκη και πρωτιά για τα Διλινάτα..... 2-1 την Εικοσιμία στο ντέρμπι


Σε ένα πολύ μέτριο έως κακό παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Διλινάτα πέτυχαν μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη επί της γηπεδούχου Εικοσιμίας με σκορ 2-1 και πλέον η ομάδα από το «μεγάλο χωριό» στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, έστω και αν έχει έναν αγώνα περισσότερο.
Η εικόνα του παιχνιδιού είχε εκείνα τα στοιχεία του ντέρμπι, όπως  κακό το θέαμα, αργό ρυθμό, δύναμη, παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές φάσεις, πάθος και πολλά νεύρα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα γήπεδο, χωρίς ωστόσο να πιάνουν τη γνωστή τους απόδοση. Όμως πιο ουσιαστικά, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και κατάφεραν να το κλείσουν, προηγούμενοι στο σκορ 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θ. Βουκελάτος πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του, δίνοντας χώρο στην Εικοσιμία, που είχε μια ελαφρά μα εντελώς ανούσια υπεροχή σε αυτό το διάστημα και στόχο να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση με τους ταχείς κυνηγούς του Βουκελάτο - Ντεντλάλα, κάτι που πέτυχε, αφού θα δικαιωθεί από αυτήν του την επιλογή για να έρθει έτσι και το 0-2, βάζοντας ισχυρές βάσεις νίκης, όπως και αποδείχθηκε.
Οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να πετύχουν τη μείωση του σκορ σε 1-2, με ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Διλινάδες, για το αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή τέρματος του Λ. Καλαφάτη με τον ίδιο να το αρνείται.
Πάντως, ο βοηθός ήταν σε πολύ καλή θέση, τώρα αν πέρασε την γραμμή ή όχι η μπάλα είναι δύσκολο να πάρουμε θέση.
Σε γενικές γραμμές όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τα Διλινάτα με περισσότερο αγωνιστικό πάθος, ήταν η ομάδα που φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο, να θέλει περισσότερο τη νίκη που τελικά κατέκτησε κατά την προσωπική μας άποψη δίκαια.
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο μισάωρο αναλώθηκε κυρίως σε ανούσιο παιχνίδι κέντρου.
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, που άργησε πολύ και συγκεκριμένα στο 30’ παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ από τον Δημ. Τζωρτζάτο των φιλοξενούμενων, όταν στην σέντρα σουτ του Κούρτη από δεξιά στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα θα την στείλει λίγο πάνω από την εστία του Λ. Καλαφάτη.
Νέα καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 33’. Ο Αντ. Κορσιάνος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στο πρώτο δοκάρι στον Στεφανάτο, ο οποίος όμως δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Λ. Καλαφάτη.
Απάντηση των φιλοξενούμενων στο 37’, με τον Διον. Τζωρτζάτο να κατεβάζει την μπάλα στην περιοχή, μετά την σέντρα από αριστερά του Βουκελάτου, αλλά το πλασέ του αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Σέσα.
Στο επόμενο λεπτό ο Κλειτογιάννης θα εκτελέσει από δεξιά το κόρνερ και ο Νεστερένκο στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, με πλασέ θα πετύχει το 0-1.
Με τα Διλινάτα μπροστά στο σκορ 1-0, οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’, ύστερα από ωραία συνεργασία Κλειτογιάννη - Βουκελάτου από αριστερά, ο τελευταίος γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι για τον Ε. Καλαφάτη, ο οποίος σε κενή εστία δεν πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Μια ασυνεννοησία Φωκά - Στεφανάτου στο 62’, θα βγάλει τον Βουκελάτο σε θέση τετ α τετ με τον Σέσα με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής και να σώζει την εστία του από μια δεύτερη παραβίαση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν το παιχνίδι θα χαθεί στο 70’, με την κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα, από τον Παλληξουριακό, Δημ. Πολλάτου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, πάνω από την εστία των Διλινάτων.
Και αφού δεν τα κατάφεραν οι γηπεδούχοι στο επόμενο λεπτό τα Διλινάτα θα πετύχουν και το 0-2.
Ένα διώξιμο από την άμυνα του Κλειτογιάννη θα βρει τον Βουκελάτο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο οποίος αφού αποφύγει τον Σέσα, θα πλασάρει στην κενή εστία για το 0-2.
Στην επόμενη φάση και στο 72’, πάλι ο επιθετικός των Διλινάτων θα βγει στην κόντρα, θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Σέσα που πραγματοποιούσε έξοδο, όμως προλαβαίνει ο Στεφανάτος και απομακρύνει.
Και φτάσαμε στο 90+5’ για να κάνει σεφτέ στα γκολ η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, σε μια φάση που είχαμε έντονες διαμαρτυρίες και από τις δυο πλευρές!!
Συγκεκριμένα ο Αντ. Κορσιάνος θα δεχθεί ένα δυνατό μαρκάρισμα, λίγο έξω από την περιοχή των Διλινάτων από τον Λάσκαρη, η μπάλα φτάνει στο Π. Κορσιάνο ο οποίος με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ την στέλνει στα δίχτυα του Λ. Καλαφάτη. Όμως κακώς, κατά την άποψη μας, ο διαιτητής γύρισε την φάση πίσω χωρίς να αφήσει το πλεονέκτημα, καταλογίζοντας το φάουλ. (Εδώ οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων). Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο επιθετικός της Εικοσιμίας (Π. Κορσιάνος), ο οποίος θα στείλει την μπάλα στο κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού και στην συνέχεια αυτή να σκάει στο έδαφος. 
Τώρα αν έχει περάσει ή όχι τη γραμμή δεν είμαστε σε θέση να πούμε. Ο α’ βοηθός πάντως, είχε καλή οπτική γωνία και αμέσως υπέδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή δείχνοντας σέντρα. (Εδώ είχαμε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων).
Έτσι το τέρμα κατοχυρώθηκε και έγραψε το τελικό σκορ του αγώνα.
Με αυτή τη σπουδαία και δίκαιη νίκη τους τα Διλινάτα θα σκαρφαλώσουν στην κορυφή, ενώ η Εικοσιμία θα κατρακυλήσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Απ. Καραίσκος.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Βασιλάκης (46’ Πολλάτος Δημ.), Στεφανάτος, Φωκάς, Ζαμπαύτης (63’ Μαρκαντωνάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος Α., Πολλάτος Αλ. (83’ Κουμαριώτης), Χρηστάτος (79’ Κορσιάνος Π.), Κούρτη, Καπλάνης.
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Καλαφάτης Ε. (74’ Τζωρτζάτος Φωτ.), Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ. (87’ Λάσκαρης), Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Γ. (90+2’ Λουκάτος), Ντεντλάλα (89’ Χριστόπουλος), Τζωρτζάτος Χ., Βουκελάτος.
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου