Κυριακή, Ιανουαρίου 14

'Άστραψε" και βρόντηξε ο Αστέρας Αμαλιάδας στον Άγιο Αντώνη 4-0 τον Παλληξουριακό


Άλλη μια ήττα σήμερα το απόγευμα, η 5η συνεχόμενη και η 9η συνολικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, για τον εκπρόσωπο του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου Παλληξουριακό, αφού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ηττήθηκε από τον πολύ δυνατό και ένα εκ των φαβορί για την πρωτιά ston 5ο όμιλο, Αστέρα Αμαλιάδας.

Η ομάδα του Αστέρα σαφώς ανώτερη και πιο ποιοτική, αν και μπήκε κάπως εκνευρισμένη στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια με το γκολ του Κέρι να δίνει ηρεμία, θα αναλάβει την πρωτοβουλία και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο θα πάρει μια σχετικά εύκολη, όσο και σημαντική νίκη, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με την ισοπαλία του συνώνυμου της Βλαχιώτη στον Πύργο με τον Πανηλειακό και θα μειώσει την διαφορά στους -2 βαθμούς.
Οι «βυσσινί» του Σούλη Παπαδόπουλου έδειξαν στοιχεία πολύ καλής ομάδας και ίσως να ήταν η καλύτερη που έχει περάσει μέχρι τώρα από τον Άγιο Αντώνη.
Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί όμως η ποιοτική διαφορά των δυο ομάδων δεν το επέτρεψε. Έτσι το τελικό 0-4 κρίνεται δίκαιο και θα λέγαμε φυσιολογικό.
Πλέον οι ελπίδες για παραμονή αρχίζουν να εξανεμίζονται και στη συνέχεια θα χρειαστούν ένα θαύμα για να συμβεί μια τέτοια πιθανότητα!
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Κέρι με ένα πολύ δυνατό τεχνικό σουτ, έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία, παρά την προσπάθεια του Σκαμαντζούρα, και στα δίχτυα για το 0-1.
Στο επόμενο λεπτό ένα δυνατό σουτ του Τόρες, λίγο έξω από την περιοχή, μετά το γύρισμα του Κέρι από δεξιά,θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Ο Παπαδόπουλος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο Κέρι θα πιάσει μια κεφαλιά και η μπάλα μπλοκάρεται από τον Σκαμαντζούρα.
Και στο 31’ οι «βυσσινί» θα πετύχουν και το 0-2. Ο Μαρουκάκης θα περάσει μια καταπληκτική κάθετη πάσα στην περιοχή και στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, για τον Μπουντόπουλο με τον τελευταίο να πλασάρει εύκολα, στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα και παράλληλα ο ίδιος να ανοίγει «λογαριασμό» τερμάτων στη νέα του ομάδα.
Η υπεροχή ήταν εμφανής για την ομάδα της Αμαλιάδας και οι ευκαιρίες αρκετές.
Στο 33’ ο Μπουντόπουλος από αριστερά θα περάσει ωραία συρτή πάσα στον Κέρι, όμως το σουτ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Άτυχος θα σταθεί στο 38’ ο Μπουντόπουλος, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων, τελευταίος αποδέκτης της μπάλας θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα σταματάει στο δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Στη μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη των γηπεδούχων στην εστία του Τσάμη στο 39’, ο Μπράτι θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Λυκούδη, όμως το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών των φιλοξενούμενων.
Αυτό ήταν και το σκορ για το πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, παρότι οι γηπεδούχοι φάνηκαν περισσότερο βελτιωμένοι, εν τούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν το παιχνίδι, δημιουργούσαν ευκαιρίες και πετύχαιναν τα γκολ.
Στο 53’ ο Μαρουκάκης θα γυρίσει στην περιοχή και δεξιά για τον Κυριάκο και αυτός με ένα διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Σκαμαντζούρα θα πετύχει το 0-3.
Ο Τόρες στο 66’ θα "χορέψει" από δεξιά την άμυνα των γηπεδούχων, θα μπει περιοχή και με ωραίο σουτ θα είναι ο σκόρερ του 0-4 της ομάδας του.
Στο 76’ ο Χασάι με λάθος γύρισμα προς τα πίσω, θα φέρει τον Μπαρμπαρούση απέναντι από τον Σκαμαντζούρα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σώζει την εστία του αποκρούοντας με τα πόδια.
Μεγάλη απόκρουση και πάλι από τον Σκαμαντζούρα στο 79’, αφού στο πλασέ του Ρόβα θα πετάξει με δυσκολία την μπάλα κόρνερ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι ένα μακρινό σουτ του Λυκούδη στο 87’ που όμως δεν ανησυχεί τον Τσάμη μιας και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
Έτσι ο Αστέρας με αυτή του τη νίκη μείωσε την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη στους -2 και αισιοδοξεί ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια.
Αντίθετα η ομάδα της Κεφαλονιάς δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.
Να αναφέρουμε τη μεγάλη και πάλι παρουσία των φίλων της ομάδας του Ληξουριού.
Διαιτητής ο κ. Ν. Μακρυπόδης με βοηθούς τους κ.κ. Κακαφώνη και Γκοτσόπουλο από την Αχαία. 
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Αραβαντινός (68’ Καππάτος), Ζερβός, Πολυδωράτος, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Βαλεντής Στ. (46’ Αρμάντο), Πολλάκης (62’ Βαλεντής Αγγ.), Μπράτι (46’ Αντωνάτος Ηλ.), Χασάι.
Αστέρας Αμ.:(Σ. Παπαδόπουλος), Τσάμης, Μπουτντόπουλος (61’ Μπαρμπαρούσης), Παπαδόπουλος, Ρόβας (88’ Μπουτσικάκης), Παγώνης, Αλμπέρτο, Κυριάκος, Μπανούσης, Μαρουκάκης (77’ Κοσνέτσι), Κέρι, Τόρες (84’ Αντωνόπουλος).
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου