Κυριακή, Ιανουαρίου 21

Νίκη 4αδας στο Ληξούρι για την Εικοσιμία... 3-0 τον Εθνικό


Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο, αρκετά καλό και ανοικτό στην επανάληψη, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, η Εικοσιμία πήρε σπουδαίο «2» στην προσπάθεια της για την είσοδο της στην τελική 4αδα, αφού επικράτησε του Εθνικού με σκορ 3-0!
Η Εικοσιμία σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη, πιο ουσιαστική, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο και πήρε μια δίκαιη και «χρυσή» νίκη για τη δύσκολη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Ο Κατσιβέλης μόλις στο 4’ μετά από ωραία ενέργεια στην περιοχή και δεξιά θα περάσει παράλληλη πάσα στην μικρή περιοχή για τον Λαλάι που δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Σέσα.
Ένα χλιαρό σουτ του Καπλάνη μέσα από την περιοχή και δεξιά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Αραβαντινό που μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 12’ μετά την ωραία συνεργασία Αντ. Κορσιάνου – Αλ. Πολλάτου, ο τελευταίος θα πιάσει το σουτ, όμως ο Αραβαντινός διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Πάλι ο Αλ. Πολλάτος στο 25’, μετά το μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Μπούσι, θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά και η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Το 35’ είναι μια σημαντική στιγμή στο παιχνίδι που πρέπει να αναφερθεί για το fairplay των γηπεδούχων, που ενώ έφευγαν στην κόντρα 2 προς 1 πέταξαν την μπάλα έξω προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία αντίπαλο ποδοσφαιριστή Κ. Κουμαριώτη. Μπράβο τους!
Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι του Γαβαλά στον Δημ. Πολλάτο, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».
Ο Κ. Χρηστάτος μέσα από την περιοχή, στην κάθετη του Αποστολάτου, θα πιάσει το σουτ, όμως ο Αραβαντινός διώχνει σε κόρνερ.
Με τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι και σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, η ομάδα της Λειβαθούς θα πετύχει το 0-1 με ωραία κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπούσι από αριστερά (κάτι σαν κόρνερ).
Με το 0-1 αυτό θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. Στην επανάληψη είχαμε πάρα πολλές φάσεις και την Εικοσιμία πιο ορεξάτη να παίρνει τελικά τη νίκη, πετυχαίνοντας δυο ακόμη τέρματα, ενώ είχε και δυο δοκάρια.
Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Αλ. Πολλάτος, μετά από εξαιρετική κάθετη του Αντ. Κορσιάνου, θα δει την μπάλα στο πλασέ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αραβαντινού.
Στο 51’ ένα σουτ του Κατσιβέλη μέσα από την περιοχή και αριστερά θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει ο Αντωνάτος στο 54’ για τους γηπεδούχους, όταν μόνος στη μικρή περιοχή με τον Σέσα, μετά την πάσα του Ρεμούντη θα στείλει ψηλά την μπάλα άουτ.
Ο Αποστολάτος στο 57’ επιχειρεί από τα όρια της περιοχής το δυνατό συρτό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Νέο δοκάρι για την Εικοσιμία στο 61’ ύστερα από το φάουλ του Μπούσι από αριστερά.
Στο 64’ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Εικοσιμίας ο Αναλυτής από πολύ κοντά θα νικηθεί από τον Σέσα που σώζει την ομάδα του από την ισοφάριση.
Ένα σουτ του Αντ. Κορσιάνου στο 65’ διώχνει δύσκολα με γροθιές ο Αραβαντινός.
Στο 70’ η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, μετά από μια καταπληκτική συνεργασία Δημ. Πολλάτου – Αντ. Κορσιάνου και σουτ του τελευταίου από τα όρια της περιοχής και αφού η μπάλα βρει στο δοκάρι, θα καταλήξει στα δίχτυα για το 0-2.
Στο 72’ ο Σέσα θα σώσει στην κοντινή προβολή του Κατσιβέλη.
Στο 80’ θα έχουμε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, όταν ακυρώνεται γκολ του Αναλυτή για οφσάιντ.
Ο Γιακουμάτος στο 84’ σουτάρει και ο Σέσα θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα.
Στο 86’ ο νεαρός Κούρτι θα βγάλει τον Δημ. Πολλάτο στην κόντρα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, με πλασέ στην έξοδο του Αραβαντινού, διαμορφώνοντας το 0-3 της ομάδας του.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 90’ από το νεαρό Κούρτι, που ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του, όταν θα κλέψει την μπάλα από τον Σιμωτά λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί περνάει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αραβαντινού που επιχειρούσε έξοδο.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ν. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός-Λιανός, Σιμωτάς Ι., Κατσιβέλης, Γαβαλάς (85’ Φαρακλός), Μαυροειδής, Μαρούλης (87’ Σινάι), Μπάμπης Σ., Αντωνάτος (58’ Συριάτος- 66’ λ.τ. Γιακουμάτος), Λαλάι, Ρεμούντης, Αναλυτής.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Κουμαριώτης, Στεφανάτος, Αποστολάτος, Κορσιάνος Α., Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (75’ Ζαμπαύτης), Χρηστάτος (68’ Φωκάς) Κούρτι, Καπλάνης (50’ λ.τ Βασιλάκης), Πολλάτος Δημ. (87’ Σπυρόπουλος).
Σε λίγο θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου