Κυριακή, Ιανουαρίου 28

Στους "4" τα Διλινάτα με δεύτερη νίκη 3-0 τον Οδυσσέα


Όπως αναμενόταν, τα Διλινάτα ήταν η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στα ημιτελικά και στους «4» της διοργάνωσης, μετά τη δεύτερη νίκη τους 3-0 σήμερα το πρωί στις Κεραμειές επί του Οδυσσέα Ιθάκης.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε το έλεγχο και την κυκλοφορία μπάλας, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, αν και προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά αυτό το 3-0.
Σε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά το παιχνίδι, ήταν μέτριο και η νίκη των γηπεδούχων δίκαιη.
Έτσι τα Διλινάτα συνεχίζουν στον επόμενο γύρο, ενώ ο Οδυσσέας πλέον πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και την άμεση επάνοδο του στη «μεγάλη»!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ ο νεαρός Δημ. Αναλυτής θα κάνει το σουτ, αλλά όχι ιδιαίτερα δυνατό, από τα όρια της περιοχής και ο Μουράγι θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων στο 8’, όταν και πάλι ο Μουράγι, μετά την εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Κλειτογιάννη θα βρει όσο χρειάζεται την μπάλα για να καταλήξει στη συνέχεια ψηλά στο απέναντι δοκάρι της εστίας του και να σώζει από ένα δεύτερο γκολ.
Νέα εκτέλεση φάουλ από την ίδια θέση και τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο επόμενο λεπτό και τον Μουράγι για ακόμη μια φορά να λέει "όχι", πετώντας την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Στο 11’ όμως, ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα νικηθεί στο τετ α τετ του με τον Papa, αφού το πλασέ του τελευταίου μετά την καταπληκτική πάσα του Δημ. Αναλυτή, θα καταλήξει στα δίχτυα του για να γίνει έτσι το 1-0.
Στην φάση αυτή υπήρχαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ, όμως ο Papa φαίνεται να βγαίνει από πίσω.
Νέες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους στο 18’ όταν ο Π. Κουτσουβέλης θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα κάνει το δυνατό σουτ που θα διώξει σε κόρνερ ο Καλαφάτης, όμως την ίδια στιγμή βρίσκεται στο χόρτο από την μονομαχία του με αμυντικό των γηπεδούχων.
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 31’ θα βρει μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Ντεντλάλα, αυτός θα κάνει το πλασέ στην κίνηση και στην έξοδο του Μουράγι, μόνο που η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας και θα καταλήξει άουτ.
Πάλι ο Διον. Τζωρτζάτος στο 33’ , θέλει να βρει τον Papa, όμως ο Μουράγι θα βγει και θα απομακρύνει με τα πόδια. Στην επαναφορά της μπάλας ο Λάσκαρης θα πιάσει ένα κακό και άστοχο σουτ που την στέλνει άουτ.
Στο 37’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Papa θα δεχθεί μέσα σε 1’ δυο κίτρινες κάρτες και θα αποβληθεί. Πρώτα γιατί δεν φορούσε επικαλαμίδες και δεύτερη αμέσως μετά γιατί εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή κ. Σπ. Μαγουλά, ως όφειλε.
Χωρίς κάποια άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν κάπως βελτιωμένοι, όμως και πάλι δεν έβρισκαν τρόπους να φανούν απειλητικοί για την εστία του Λ. Καλαφάτη, με αποτέλεσμα να δεχθούν ακόμη δυο τέρματα και τελικά να αποχαιρετήσουν τον θεσμό.
Στο 63’ ο Κλειτογιάννης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και φέρνει την μπάλα στην μικρή περιοχή. Εκεί ο Ντεντλάλα θα νικήσει τους αμυντικούς του Οδυσσέα στον αέρα και με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του.
Ο Π. Κουτσουβέλης στο 66’ θα κάνει την κούρσα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή, ο Λ. Καλαφάτης θα βγει και θα του κλείσει το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα η σέντρα σουτ που επιχειρεί, από πολύ πλάγια θα στείλει την μπάλα άουτ.
Πολύ καλή ευκαιρία θα χαθεί στο 71’ από τον Ντεντλάλα, όταν μέσα από την περιοχή και δεξιά, απέναντι από τον Μουράγι θα κάνει το σουτ που θα στείλει την μπάλα άουτ, ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον Ε. Καλαφάτη που ήταν αμαρκάριστος.
Ένα πολύ δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη στο 80’ θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων.
Τέλος στο 88’ ο Ντεντλάλα αυτή την φορά θα πασάρει από αριστερά μέσα στην περιοχή στον Ν. Κοσμάτο, που δεν αστοχεί στο πλασέ του και γράφει το τελικό 3-0.
Έτσι με δυο νίκες η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα περάσει στον επόμενο γύρο και στους «4» του θεσμού, ενώ η ομάδα του Σταυρού αποχαιρετά την διοργάνωση του κυπέλλου και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της σε αυτήν του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, ώστε να κερδίσει την επάνοδο της στη «μεγάλη»!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Ι. Καλογηρά και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Λάσκαρης, Κλειτογιάννης, Αναλυτής Θ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον. (81’ Λουκάτος), Τζωρτζάτος Φ. (62’ Καλαφάτης Ελ.),  Ντεντλάλα, Τζωρτζάτος Χρ. (77’ Κοσμάτος), Papa, Αναλυτής Δημ. (57’ Τζωρτζάτος Γερ.)
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Βλασσόπουλος, Βλησμάς, Φατούρος, Κοσμάς, Κουτσουβέλης, Σέλα, Λαμπρόπουλος, Κώτσης, Προσαλέντης Γ. (60’ Μετσάνι Α.).
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου