Κυριακή, Ιανουαρίου 21

Ανατροπή πρωτιάς από τον Πυλαριακό σε ένα μεγάλο παιχνίδι 4-3 τον Οδυσσέα


Με ένα μεγάλο παιχνίδι, το ντέρμπι του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, σήμερα το πρωί στον Καραβόμυλο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Πυλαριακός με μια επική ανατροπή, η δεύτερη συνεχόμενη τελευταία και σκορ 4-3 απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης.
Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, μεταξύ δυο εκ των καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος, που στην κυριολεξία ενθουσίασε τους θεατές και τους κράτησε με αγωνία ως το τέλος, απολαμβάνοντας μάλιστα στη διάρκεια του και εφτά γκολ!!
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο 45λεπτο με σκορ 0-2 και όλα έδειχναν να έχουν την τύχη του αγώνα στα πόδια... τους. Όμως στο δεύτερο και σε μια μεγάλη ανατροπή, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και αφού αρχικά ισοφάρισαν, νωρίς το σκορ σε 2-2, στη συνέχεια κατάφεραν να προηγηθούν 4-2!, κατακτώντας ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια και παράλληλα διατήρησαν το αήττητο τους.
Ο Οδυσσέας που αιφνιδιάστηκε από αυτή την αντίδραση των γηπεδούχων, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+ στο τελικό 4-3.
Έτσι η ομάδα της Πυλάρου συνεχίζει αήττητη και με σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία, στην «μάχη» για άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Αντίθετα ο Οδυσσέας, που έδειξε κατά διαστήματα πολύ καλά στοιχεία, χρειάζεται να επανέλθει άμεσα στις νίκες, προσπαθώντας να βρεθεί ξανά κοντά στην κορυφή.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοσμάτου με τον τερματοφύλακα Καϊπάνο να αποκρούει σε κόρνερ.
Μόλις στο 3’ θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Κουτσουβέλης θα βρεθεί τετατετ, και πλασάροντας εύστοχα τον Καλιβωκά θα πετύχει το 0-1
Στο 20’ το σουτ του Σέλα, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν διαφορά δυο τερμάτων στο σκορ, αφού θα πετύχουν το 0-2.
Ο Κουτσουβέλης και πάλι θα βρεθεί τετατετ, θα πλασάρει, η μπάλα κάπου θα κοντράρει και θα «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του.
Τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου, στο 44’ με τον έμπειρο Ηλία Κοσμάτο να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον τερματοφύλακα Καϊπάνο να αποκρούει σε κόρνερ.
Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δεύτερου και με την πλάτη στον τοίχο, οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά με αποτέλεσμα να πετύχουν την  ολική ανατροπή.
Στο 47’ θα έχουμε το 1-2. Εκτελείται το κόρνερ από δεξιά, και ο νεαρός Γασπαρής με ωραία κεφαλιά μειώνει το σκορ και ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο 52’ μάλιστα θα έχουμε την ισοφάριση για τον Πυλαριακό. Ο Σταμούλης θα κάνει την σέντρα και ο Νικολοβιέννης θα πετύχει το 2-2.
Στο 65’ τετατετ στο Γιαννάτου-Καϊπάνου νικητής αναδεικνύεται  ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα.
68’ Γκολ και και η ανατροπή ολοκληρώνετε.
Ο Γιαννάτος θα είναι ο σκόρερ του 3-2 των «κυανέρυθρων», με κοντινό πλασέ μετά από σύγχυση στην άμυνα.
Στο 78’ θα έρθει το 4-2 που θα «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του Κ. Βιτωράτου και πάλι με το νεαρό Γιαννάτο, που παράλληλα διπλασιάζει τα τέρματα του, όταν θα αποφύγει και τον τερματοφύλακα Καϊπάνο και θα πλασάρει σε κενή εστία.
Γκολ στο 93’ για τον Οδυσσέα. Μετά την σέντρα από δεξιά, ο Ρενάτο θα κάνει την κεφάλια μειώνοντας σε 4-3, γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Χατζηγεωργίου και Π. Κομητόπουλο. 
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς, Γασπαρής (Σπαθής), Καππάτος, Ποταμιάνος, Φάντης (Πάπα), Κοσμάτος (89’ Παπαδόπουλος), Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Γρηγοράτος, Σταμούλης Π., Σταμούλης Ν..
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Καϊπάνος, Λεκατσάς (Κώτσης), Βλησμάς (Παππάς), Μετσάνι, Φατούρος, Ρενάτο, Κουτσουβέλης, Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος, Κοσμάς.

2 σχόλια:

  1. Το πρώτο γκολ δεν το εκτέλεσε ο νεαρός Άγγελος Γασπαρής αλλά ο Ηλίας Κοσμάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη.... Αυτόν αναφέρει το Φ.Α. και δυστυχώς αναγκαστήκαμε να το αλλάξουμε. Για αυτό οι αρχηγοί όταν υπογράφουν πρέπει να διαβάζουν αν είναι ακριβείς οι αναφορές και οι παρατηρήσεις των διαιτητών. Προσωπικά έχουμε βρει πολλά λάθη και τα έχουμε μεταφέρει στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή