Παρασκευή, Ιανουαρίου 12

Pregame 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Συνεχίζεται και πάλι το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου, θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια.
Τα τρία πρώτα το Σάββατο 13/1 πρωί και απόγευμα και το τελευταίο που ρίχνει την αυλαία του μισού του πρωταθλήματος, την Κυριακή 14/1 το απόγευμα.
Πολύ σημαντικά από βαθμολογικής άποψης, για τις οκτώ ομάδες είναι και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, άλλες αφορά για τη "μάχη" που δίνουν για την 4αδα ή το καλό πλασάρισμα και άλλες για την αποφυγή του... μοιραίου.
Αναμένεται ένα καυτό Σαββατοκύριακο με το ντέρμπι Διλινάτων - Εικοσιμίας στις Κεραμειές να κλέβει την παράσταση.
Οι πρωτοπόροι Πρόννοι είναι το φαβορί απέναντι στα Ομαλά, μένει όμως και να το αποδείξουν.
Τα Φωκάτα, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ψάχνουν το νέο come back, απέναντι στην επικίνδυνη Πρόοδο Ιθάκης.
Τέλος, ενδιαφέρον είναι και το παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό - Σάμη στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 13-1-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Θανάσης
Στάθης
Μαγουλάς Σπ. 
Κώτσης Ι.
2.
Σάββατο  13-1-2018   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός Κεφ. - Α.Ο. Σάμης
Κώτσης
Γιάννης
Αντωνιάδης Ν.
Καλογηράς Ι.
3.
Σάββατο 13-1-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Θανάσης Ε.
Καραίσκος Απ.
4.
Κυριακή 14-1-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Πρόννοι
Κώτσης
Γιάννης
Χατζηγεωργίου Ν.
Θανάσης Ε.
            
Σάββατο 13/1
Μετά από διακοπή ενός περίπου μήνα, το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας επαναρχίζει ανοίγοντας την αυλαία του το Σάββατο το πρωί, όπου στις 11:00 στο Δημοτικό Κεραμειών, τα Φωκάτα φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι μετά το πολύ δυνατό τους ξεκίνημα και το εκείνο σερί 3Χ3, στη συνέχεια είχαν ακριβώς αντίθετη πορεία με το ίδιο σερί, αλλά αυτή τη φορά αρνητικό!
Έτσι, από την κορυφή βρέθηκαν στην 4η θέση ισόβαθμοι με την Εικοσιμία.
Θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί κομβική σημασία για πολλούς λόγους, αφού μια 4η συνεχόμενη ήττα θα φέρει, εκτός από προβληματισμό, γκρίνια αλλά και απόσταση από τους πρωτοπόρους.
Από την άλλη, η Πρόοδος με μόλις τρεις βαθμούς συγκομιδή στις έξι πρώτες αγωνιστικές και χωρίς νίκη μέχρι τώρα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μόνο εξασφαλισμένη δεν έχει την παραμονή της στη «μεγάλη» κατηγορία.
Για αυτό στις Κεραμειές, θα προσπαθήσει να πετύχει το καλύτερο, ώστε να χτίσει και μια μικρή διαφορά απέναντι στα Ομαλά, αν τα τελευταία ηττηθούν από τους Πρόννους.
Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει φαβορί, όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο. Το περιμένουμε δυνατό και ενδιαφέρον.
            
Συνέχεια της 7ης αγωνιστικής το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 3, όπου σε ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι, στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, η έκπληξη θα μπορούσαμε να πούμε, του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τη Σάμη.
Οι γηπεδούχοι με καταπληκτικές εμφανίσεις, μετά ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις παίρνοντας σημαντικές νίκες. Νίκες που τους έχουν δώσει το δικαίωμα όχι μόνο να έχουν κάνει μεγάλα βήματα εξασφάλισης της κατηγορίας και το καλό πλασάρισμα, αλλά ρίχνουν και ματιές προς την τελική 4αδα.
Βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμοι της αντιπάλου τους Σάμης, έχοντας 2 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, άρχισαν να βρίσκουν την κατάλληλη «χημεία», κάτι που εξ' αρχής είχαμε τονίσει, και σιγά - σιγά να κερδίζουν πόντους στον βαθμολογικό πίνακα.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι "καίγονται" για τους τρεις βαθμούς, αφού εκτός του ότι θα απαλλαγούν από την συγκατοίκηση με τον αυριανό τους αντίπαλο, από την άλλη αν ευνοηθούν και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα μπορεί να πιάσουν ακόμη και θέση στην 4αδα.
Η ομάδα του Κ. Πίππου μετά από 6 παιχνίδια, εκτός από την 5η θέση, έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τους γηπεδούχους.
Προβλέπουμε ένα παιχνίδι ανοικτό, αμφίρροπο και τις δυο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
            
Την ίδια ώρα, στο Δημοτικό των Κεραμειών, σειρά έχει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε Εικοσιμία - Διλινάτα.
Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες «καίγονται» για το τρίποντο της νίκης. Ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι που θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να μεγαλώσουν το σερί τους, ώστε να μη χαθεί και άλλο πολύτιμο έδαφος στη  προσπάθεια τους για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Τον ίδιο όμως στόχο έχουν και οι φιλοξενούμενοι, αφού σε οποιαδήποτε απώλεια βαθμών και με δεδομένο ότι οι πρωτοπόροι Πρόννοι είναι φαβορί απέναντι στα Ομαλά, θα μείνουν αρκετά πίσω και η συνέχεια όσον αφορά την πρωτιά θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ και η βαθμολογική διαφορά από Εικοσιμία και Φωκάτα (αν νικήσουν και οι δεύτεροι) θα φτάσει σε απόσταση βολής.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό της 4 νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα και βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, δυο πίσω από τους Πρόννους.
Αντίθετα οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ έχουν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 3η θέση με 9 βαθμούς, ισόβαθμοι των Φωκάτων.
Όλα λοιπόν οδηγούν στο ότι θα παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο και δυνατό ντέρμπι, με το ανάλογο ενδιαφέρον, αλλά και την αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Φαβορί δεν μπορεί να υπάρχει, αφού και οι δυο ομάδες φαίνονται ικανές να πάρουν τη νίκη. Θα λέγαμε ότι το "Χ" ίσως ταιριάζει πιο πολύ σε αυτό το παιχνίδι.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου αναμένεται να έχει στην αποστολή και τους δυο νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της, Δημ. Πολλάτο και Ερ. Κούρτη.
            
Κυριακή 14/1
Συνέχεια την επόμενη ημέρα, Κυριακή 14/1 και με ένα παιχνίδι που ολοκληρώνει την 7η αγωνιστική, οι πρωτοπόροι Πρόννοι στην επιστροφή τους στη «μεγάλη» κατηγορία, όπως δείχνουν μέχρι τώρα, φιλοξενούνται στο ίδιο γήπεδο στις 3 το απόγευμα από τον ουραγό Α.Σ. Ομαλά.
Ένα παιχνίδι που θέλουν και οι δυο ομάδες για εντελώς βέβαια διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι για να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να... ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν στην κορυφή και παράλληλα, αν ευνοηθούν από κάποια αποτελέσματα να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο, βάζοντας παρακαταθήκη την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Άλλωστε όλοι το γνωρίζουν ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι αρκετά δύσκολος, μιας και τα τέσσερα ντέρμπι τα έχουν μακριά από τα Τζαννάτα και την έδρα τους. Έτσι σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης.
Σίγουρα οι πρωτοπόροι είναι το φαβορί, όμως τα Ομαλά θα παλέψουν σκληρά για το καλό αποτέλεσμα, που η κατάκτηση του κρίνεται ως μεγάλης σημασίας για αυτούς.
Οι γηπεδούχοι, χωρίς νίκη στα έξι παιχνίδια που έχουν μέχρι τώρα, με μόνο μια ισοπαλία και 1 μόνο βαθμό είναι κολλημένοι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους θα δυσκολέψει αρκετά, ιδιαίτερα αν χάσουν.
Από την άλλη, οι Πρόννοι στην επιστροφή τους μετά από αρκετά χρόνια στα μεγάλα «σαλόνια», πραγματοποιούν μια εντυπωσιακή πορεία.
Βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας 5 νίκες και 1 ήτα στο ενεργητικό τους.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι δυνατό, ανοικτό και ίσως να έχει και αρκετά γκολ με φαβορί την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη. Τα Ομαλά από την άλλη θα παλέψουν για την έκπληξη! 
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκόλ
Β
1.
Α.Ο. Πρόννοι
6
5
0
1
10 - 4
15
2.
Α.Ο. Διλινάτα
6
4
1
1
16 - 4
13
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
6
2
3
1
6 - 3
9
4.
Α.Ο. Φωκάτα
6
3
0
3
6 - 6
9
5.
Α.Ο. Σάμης
6
2
2
2
6 - 3
8
6.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
6
2
2
2
9 - 9
8
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
6
0
3
3
2 - 8
3
8.
Α.Σ. Ομαλά
6
0
1
5
3 - 21
1
            
Η επόμενη (8η) Αγωνιστική
(20-21/1/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Σάμης
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας
3.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Σ. Ομαλά
4.
Α.Σ. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόννοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου