Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

"Χ" στον Άγιο Αντώνη... Παλληξουριακός - Αχαϊκή 0-0


Νέα ισοπαλία για τον Παλληξουριακό, μετά από αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής στο Λεωνίδιο, σήμερα το απόγευμα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, αναδείχθηκε ισόπαλος της Αχαϊκής χωρίς σκορ (0-0).
Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ καλό, είχε ένταση, πάθος, ρυθμό και πολλές φάσεις.
Στην επανάληψη έγινε μέτριο, κυριάρχησε η δύναμη και η μπάλα παίχθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου, αφού καμία ομάδα δεν ρισκάρισε να ανοιχτεί. Το θέαμα έλειψε όπως και οι καλές στιγμές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.
Πάντως και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» τη νίκη και το τρίποντο, αφού οι μεν φιλοξενούμενοι είχαν δυο δοκάρια, ενώ οι γηπεδούχοι ένα στο 90+4’!
Πρέπει να τονίσουμε το πάθος και την αποφασιστικότητα των «ερυθρόλευκων» που έπαιζαν με πάρα πολλές ελλείψεις αλλά και το πολύ καλό στήσιμο τους από τον Σπύρο Παπαδάτο, που φάνηκε πολύ διαβασμένος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παλεύει για τη σωτηρία του!
Φάσεις και γκολ
Όπως προαναφέραμε οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολλές, χωρίς ωστόσο να δούμε κάποιο γκολ από την μία ή την άλλη ομάδα για να καταλήξουμε σε αυτό το τελικό 0-0.
Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία να προηγηθούν μετά την εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά του Yanakov και το σουτ που αναγκάζει τον πολύ καλό σήμερα Σκαμαντζούρα να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Μετά από 2’ μια καταπληκτική κάθετη του ίδιου ποδοσφαιριστή, βγάζει τον Munguli σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως το πλασέ του θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Η απάντηση του Παλληξουριακού στο 10’ με ένα κόρνερ του Μπράτι, την μπάλα να μην απομακρύνεται από τους αμυντικούς και το νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Δρακόπουλου.
Παραλίγο στο 15’ τα «καναρίνια» να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Αποστολόπουλος θα κλέψει την μπάλα από τον Μπράτι στην περιοχή και αριστερά, όμως θα κάνει πολύ κακό σουτ και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο ίδιος θα σουτάρει εκτός περιοχής με καλές προϋποθέσεις, όμως η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό αλλάζει πορεία και καταλήγει κόρνερ.
Ο Αραβαντινός στο 22’ θα κερδίσει τις κόντρες, έξω από την περιοχή, θα σουτάρει και η μπάλα θα περάσει άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Ένα δυνατό σουτ του Yanakov στο 28’, μετά την σέντρα του Στεφανόπουλου από αριστερά, θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα της Κάτω Αχαγιάς στο 30’, όταν ο Yanakov θα αστοχήσει από πολύ κοντά στο σουτ που επιχειρεί.
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι αφού στο 33’ και μετά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σκαμαντζούρα.
Ο Αραβαντινός για τους γηπεδούχους θα φύγει στην κόντρα και θα μπει περιοχή, όμως εκεί πιεζόμενος θα χάσει λίγο το κοντρόλ και ο Δρακόπουλος «καθαρίζει» τη φάση.
Σειρά του Μπράτι να απειλήσει στο 36’, όταν βλέπει τον Δρακόπουλο εκτός θέσης, κάνει το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Αχαϊκής θα απογειωθεί και θα πετάξει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Στο 42’ ο Munguli απέναντι από τον Σκαμαντζούρα κάνει το πλασέ, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων την βρίσκει όσο χρειάζεται για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.
Με αυτό το στείρο 0-0 οι ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λίγες μιας και θέση στον αγωνιστικό χώρο θα πάρει σε αυτό το διάστημα η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών εκατέρωθεν.
Ωστόσο στο 46’ ο Κόμητας θα βγει στην αντεπίθεση από δεξιά θα μπει στην περιοχή, αλλά το συρτό διαγώνιο σουτ που θα πιάσει θα στείλει την μπάλα σύριζα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Δρακόπουλου.
Ο εξαιρετικός Σκαμαντζούρας στο 53’ θα σώσει την εστία του με διπλή επέμβαση στα συνεχόμενα σουτ των Στεφανόπουλου - Μητρόπουλου.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 89’ για να δούμε μια καλή φάση στο παιχνίδι και συγκεκριμένα το δεύτερο δοκάρι στο σημερινό παιχνίδι για τους Αχαιούς, μετά το κόρνερ από αριστερά του Αποστολόπουλου και την μπάλα να παίρνει μια παράξενη όσο και επικίνδυνη πορεία και να σταματάει στο απέναντι δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 90+3’, ο Αντωνάτος θα «κλέψει» την μπάλα μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Στεφανόπουλο, όμως το διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Αχαϊκής.
Και φτάνουμε στο 90+4’ όπου το οριζόντιο δοκάρι σώνει την Αχαϊκή από το «έμφραγμα» και το 1-0, στο δυνατό σουτ του Κόμητα από τα όρια της περιοχής, μετά την ατομική του ενέργεια από δεξιά, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Αντωνάτος δεν προλαβαίνει να απειλήσει.
Διαιτητής ο κ. Γ. Καλογεράκος από τη Ζάκυνθο με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Αντωνόπουλο και Βασ. Θεοδωρόπουλο  από την Κόρινθο. Όλοι ήταν άριστοι!
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Αραβαντινός, Ζάβαλης (75’ Αντωνάτος), Ζερβός, Αρμάντο (84’ Μαυροειδής), Λυκούδης, Κόμητας, Βαλεντής Αγγ. (62’ Μπαλάσκας), Μπράτι (75’ Καμινάρης), Αντωνάτος Ηλ., Χασάι.
Αχαϊκή:(Αλ. Γαβριλόπουλος), Δρακόπουλος, Γερασιμόπουλος, Στεφανόπουλος, Πατάπης, Παπαδόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μητρόπουλος (72’ Iliev), Αποστολόπουλος, Munguli (46’ Ντάζος), Σταυρόπουλος, Yanakov (60’ λ.τ. Μωραίτης). 
Αργότερα θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου