Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

"Άβολη" ισοπαλία στις Κεραμειές... Εικοσιμία-Πρόννοι 1-1


Δεν ανέδειξε νικητή το σημερινό μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία, στις Κεραμειές, αφού Εικοσιμία – Πρόννοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δυο ομάδες, μιας και οι φιλοξενούμενοι μένουν 2 βαθμούς κάτω από την κορυφή και τα Διλινάτα, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν την 3η θέση, παράλληλα με το ότι επίσης τους πλησίασαν επικίνδυνα, Σάμη και Εθνικός στους 2 βαθμούς!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο στο πρώτο 45λεπτο και κάπως καλύτερο στο δεύτερο, με αρκετές δυνατές μονομαχίες και λίγες φάσεις.
Με τους γηπεδούχους μετά το 15λεπτο να πατάνε καλύτερα γήπεδο στο πρώτο και τους φιλοοξενούμενους στο δεύτερο, μετά το 1-0 της Εικοσιμίας.
Σε γενικές γραμμές αυτό το 1-1 και σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων χαρακτηρίζεται δίκαιο.
Φάσεις και γκολ
Στο 19’ ο Σ. Κουρκουμέλης θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής, η κόντρα θα ευνοήσει τον Στάβερη που θα κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή για να σώσει ο Σέσα με τα πόδια.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 26’ με τον Ζαρνακούπη στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Σέσα, μετά το μακρινό φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη, να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Ένα λάθος γύρισμα προς τα πίσω στο 31’, θα προλάβει ο Παπαβασιλείου και θα απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια προ του Αλ. Πολλάτου.
Στο 39’ ο Λογκόνης θα εκτελέσει ένα κόρνερ από αριστερά, με τον Φωκά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 43’ με τον Λογκόνη και πάλι να εκτελεί κόρνερ, αυτή την φορά από δεξιά, η μπάλα μετά την απόκρουση των αμυντικών θα φτάσει στον ίδιο, όπου με μια ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον Φωκά, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και αρκετά πλάγια, με τον τελευταίο να προτιμάει μια δυνατή σέντρα-σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει πλάγια παράλληλα με την εστία.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη το θέαμα θα είναι μάλλον υψηλότερο, είχε τα δυο γκολ και καλύτερη ποιότητα.
Στο 53’ οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0, όταν ο Λογκώνης εκτελεί το φάουλ με την μπάλα στην περιοχή του Παπαβασιλείου, εκεί ο Φωκάς θα εκμεταλλευτεί την αμυντική σύγχυση, θα γίνει κάτοχος της μπάλας και με κοντινό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα.
Εδώ υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ από τους φιλοξενούμενους.
Ο Μοντεσάντος στο 67’ θα φύγει στην κόντρα από αριστερά, μετά την πάσα του Ζαρνακούπη και μέσα από την περιοχή και πλάγια, θα πιάσει το σουτ με την μπάλα τελικά να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Σέσα.
Σπουδαία απόκρουση από τον Παπαβασιλείου στο 70’, όταν ο νεαρός Κούρτι με πολύ έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Καπλάνη στην περιοχή και τον τερματοφύλακα των Πρόννων να διώχνει εντυπωσιακά.
Στο επόμενο λεπτό ο Στάβερης θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως δεν έχει τύχη, αφού μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Σέσα.
Και φτάνουμε στο 80’ όταν η «χρυσή» αλλαγή του Δημ. Κουρκουμέλη, ο Δημ. Περαμαντζής θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1 της ομάδας του.
Συγκεκριμένα, ο Μοντεσάντος εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, ο Αθ. Τραυλός κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και φτάνει στον σκόρερ των Πρόννων, ο οποίος με κοντινό πλασέ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Άλλη φάση μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν υπήρξε, μιας και κανένας δεν ήθελε να ρισκάρει για το κάτι παραπάνω.
Έτσι με αυτό το άβολο «Χ» οι δυο ομάδες ολοκληρώνουν το σημερινό ντέρμπι.
Στο τέλος οι ποδοσφαιριστές των Πρόννων, αφιέρωσαν τη σημερινή ισοπαλία στον εορτάζοντα γιο του τερματοφύλακα της ομάδας Παπαβασιλείου, Βλάσση. Μάλιστα είχαν ετοιμάσει και μια φανέλα με την επιγραφή "Α.Ο. Πρόννων Χρόνια Πολλά". Μια ωραία στιγμή που δείχνει πόσο οικογενειακό κλίμα υπάρχει στους «κιτρινοπράσινους» των Πρόννων!!
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καλογηρά και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης (84’ Κορσιάνος Π.), Στεφανάτος, Πολλάτος Δημ., Φωκάς, Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ., Πολλάτος Αλ. (77’ Ζαμπαύτης), Κούρτι, Λογκόνης (61’ Μπούσι), Καπλάνης.
Πρόννοι:Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Αλ., Μπάμπης Γ., Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χρ., Κατσιλίδης (64’ λ.τ. Περμαντζής), Ζαρνακούπης (87’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Τραυλός Αθ., Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος, Στάβερης (89’ Αναγνώστης).
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου