Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Αγχωτική νίκη για τον Οδυσσέα 2-1 τον Ηρακλή στο Βαθύ


Σημαντική από βαθμολογικής άποψης, αλλά και  πολλά καρδιοχτύπια νίκη, πήρε σήμερα το πρωί στο Βαθύ ο Οδυσσέας Ιθάκης, όπου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, επικράτησε δύσκολα του Ηρακλή Πρόννων με σκορ 2-1!
Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω από Πυλαριακό – Εύγερο και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να δει ποια θα είναι η θέση της, μετά από 9 αγωνιστικές ή 8 δικούς του αγώνες.
Όπως αναμενόταν λοιπόν, η ομάδα του Σταυρού με αυτό το τρίποντο, ανεβαίνει βαθμολογικά και πλέον βλέπει κορυφή στη συνέχεια.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Βαθύ, ήταν καλό και τον Οδυσσέα να έχει την κυκλοφορία και περισσότερο την κατοχή της μπάλας.
Ο Ηρακλής δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του α’ γύρου, έπαιξε στα ίσια τον αντίπαλο του και σε ένα ανοικτό ποδόσφαιρο, χτύπησε στις αντεπιθέσεις και κυρίως στα στημένα.
Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ 0-1 με αποτέλεσμα να προσθέσει αγωνία στο παιχνίδι έως το τέλος.
Τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη,  με αποτέλεσμα το όνειρο για την 4αδα να τελειώνει κάπου εδώ.
Να σημειώσουμε ότι χάθηκαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι εκατέρωθεν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αξίζουν κάτι καλύτερο, από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ κατηγορίας.
Φάσεις και γκολ
Στο 13’ ο Σακελαρίου θα βρεθεί στο ύψος της περιοχής απέναντι από τον Μουράγι, θα κάνει την πάσα στον Στάβερη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ θα δώσει το προβάδισμα και το 0-1 στην ομάδα του.
Στο 27’ ο Σέλα, μετά την κάθετη πάσα από τον Κοσμά, θα βρεθεί στην περιοχή απέναντι από τον Κρητικό, που αποκρούει προσωρινά, η μπάλα παίρνει πορεία στη γραμμή και εκεί ο επιθετικός του Οδυσσέα θα γυρίσει από πολύ πλάγια και με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στο απέναντι «Γ» και στα δίχτυα του Ηρακλή, πετυχαίνοντας ένα πολύ δύσκολο, όσο και εντυπωσιακό γκολ για την ισοφάριση και το 1-1.
Αυτό είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι καιρικές συνθήκες λόγω της βροχής και του δυνατού αέρα δεν επέτρεπαν στις δυο ομάδες να παίξουν το παιχνίδι τους.
Έτσι στο 82’ Ο Κοσμάς και πάλι θα βρει κάθετα τον Λαμπρόπουλο, αυτός θα πλασάρει τον εξαιρετικό σήμερα, Κρητικό και αφού η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του, στη συνέχεια καθώς ήταν πεσμένος θα βρει επάνω του και θα καταλήξει στον Κοσμά, ο οποίος με πλασέ θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του 2-1.
Στο 87’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας πέναλτι στην ανατροπή του Σέλα, που όπως υποστηρίζουν ήταν εντός περιοχής και τον διαιτητή να έχει αντίθετη άποψη και να υποδεικνύει φάουλ εκτός.
Με τη λήξη του αγώνα παραλίγο έμφραγμα στο Βαθύ, όταν ο Ηρακλής θα βγει στην αντεπίθεση, με μια μπαλιά στην περιοχή των γηπεδούχων, εκεί ο Λαμπρόπουλος με πολύ δυσκολία, λόγω του αέρα θα κόψει με το κεφάλι, η μπάλα θα φύγει προς τα πίσω και ο Μουράγι τελευταία στιγμή θα την μπλοκάρει πολύ δύσκολα.
Έτσι οι γηπεδούχοι θα προσθέσουν έστω και δύσκολα με  πολύ αγωνία, τρεις ακόμη βαθμούς στη φετινή τους συγκομιδή και περιμένουν το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι για να μάθουν, αν αλλάξει ή όχι η θέση τους.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Καλαφάτη και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Βλησμάς, Προσαλέντης Γ. (60’ Μετσάνι), Κώτσης, Φατούρος, Βλασσόπουλος, Κοσμάς, Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος.
Ηρακλής Προν.:(Κ. Βανδώρος),Κρητικός, Μηλιαρέσης, Xhelaj, Δημητράτος, Ρασσιάς (85’ Πετράτος), Τότολος, Μέριανος, Καχρίλας, Στάβερης, Ζήσος (22’ Θεοδωράτος), Σακελαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου