Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Η "μάχη" των Κεραμειών έβγαλε νικητή τον Α.Ο. Διλινάτα... και μια φάση που θα συζητηθεί


Στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ο Α.Ο. Διλινάτων ήταν ο μεγάλος νικητής με σκορ 2-1 και ανατροπή.
Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, ιδιαίτερα όμως στο τελευταίο 20λεπτο τα είχε όλα και κράτησε την αγωνία μας μέχρι το τελευταίο δευτερόπλεπτο.
Ήταν ένα παιχνίδι, χωρίς σπουδαίο θέαμα στη μεγαλύτερη του διάρκεια, όμως τα στοιχεία που προαναφέραμε το έκανε να σπάνε καρδιές.
Στο πρώτο μισάωρο τα Φωκάτα, είχαν μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν τις μεγάλες ευκαιρίες, αντίθετα με τα Διλινάτα που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα. Όμως έπεσαν σήμερα πάνω σε έναν καταπληκτικό Δημ. Μαρκαντωνάτο. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και διατηρούσε την εστία του ανέπαφη.
Μετά το πρώτο μισάωρο η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, άρχισε να ισορροπεί και να πατάει καλύτερα.
Στο 45’ μάλιστα θα χάσει μεγάλες ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ, αλλά όπως προαναφέραμε, έπεσε πάνω σε έναν Μαρκαντωνάτο που έπιανε τα άπιαστα!
Έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και μέχρι το 70’ ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν στο σκορ, ενώ δεν μέτρησε γκολ στο 54’, που έφερε πολλές διαμαρτυρίες, όταν σε σουτ του Παπαδάτου οι γηπεδούχοι ζητάνε, ότι η μπάλα πέρασε τα τρύπια δίχτυα της εστίας του Καλαφάτη, ενώ βοηθός και διαιτητής δείχνουν άουτ.
Είναι μια φάση που σίγουρα θα συζητηθεί, ενώ οι γνώμες διίστανται αν ήταν γκολ ή άουτ!
Από το σημείο αυτό και μετά, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα από το 61’ οι φιλοξενούμενοι και μπροστά στο φάσμα μιας ήττας θα ρισκάρουν, θα ανέβουν και θα πιέσουν ψηλά, ο Θ. Βουκελάτος θα περάσει στον αγώνα τον Θ. Τούρλα και στο τελευταίο 10λεπτο, θα πετύχουν την ανατροπή και το τελικό 1-2!
Μια ανατροπή που θα δώσει τελικά τη νίκη και τους 3 βαθμούς στην ομάδα του «μεγάλου χωριού» για να συνεχίσει στην κορυφή.
Τα Φωκάτα από την άλλη μένουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με μεγάλο παράπονο για τη φάση του 54’. Φάση στην οποία αν η μπάλα είχε περάσει από τα τρύπια δίχτυα, έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, ακόμη και να διαμαρτύρονται.
Φάσεις και Γκολ
Μόλις στο 9’ τα Διλινάτα θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Ντεντλάλα, μετά την κάθετη του Κλειτογιάννη, απέναντι από τον Μαρακαντωνάτο, που πραγματοποιούσε έξοδο, θα πλασάρει ψηλά άουτ.
Στο 11’ ο Λουλάι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Καλαφάτη, χωρίς να βρεθεί ένα πόδι να την σπρώξει στα δίχτυα και φεύγει πλάγια.
Ο Βουκελάτος στο 28’ ύστερα από μια αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή για να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα ο Μαρκαντωνάτος.
Ο Αραβαντινός στο 36’ εκτελεί το μακρινό φάουλ από αριστερά, η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα θα πάρει μια παράξενη τροχιά και θα καταλήξει  άουτ, λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων.
Στο 38’ θα έχουμε την πρώτη μεγάλη απόκρουση του Μαρκαντωνάτου στο κοντινό ανάποδο «ψαλίδι» του Βουκελάτου, όταν θα απογειωθεί και θα πετάξει πολύ δύσκολα την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Στο 45’ θα έχουμε την φάση του αγώνα και τον εκπληκτικό Μαρκαντωνάτο με τη βοήθεια των δοκαριών του να κρατάει το «0» στην εστία του.
Συγκεκριμένα, Ο Βουκελάτος εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στο β’ δοκάρι με τον Δημ. Τζωρτζάτο να πιάνει την κεφαλιά, τον Μαρκαντωνάτο να διώχνει πολύ δύσκολα, την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της στη νέα κεφαλιά του Νεστερένκο, ακριβώς με μια ίδια εντυπωσιακή απόκρουση, να στέλνει εκ νέου την μπάλα στο δοκάρι, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί του και μαζί τον κίνδυνο από το 0-1.
Ήταν μια τεράστια απόκρουση της κλάσης του τερματοφύλακα των Φωκάτων, η οποία καταχειροκροτήθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους!
Χωρίς σκορ, κατά κύριο λόγο από την σπουδαία παρουσία του Μαρκαντωνάτου, θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 54’ θα έχουμε τη φάση που σας περιγράψαμε παραπάνω και πιθανόν ένα γκολ που δεν μέτρησε για τα Φωκάτα, όταν ο Παπαδάτος θα κάνει το συρτό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή για να έχουμε τη συνέχεια που προαναφέραμε.
Στο 61’ ο Νεστερένκο θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Μαγουλά και τα Διλινάτα θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με «δέκα»!
Ο Λουλάι στο 64’ εκτελεί το μακρινό φάουλ, η μπάλα στην περιοχή του Καλαφάτη, θα σκάσει μπροστά από δυο επιθετικούς των γηπεδούχων και θα καταλήξει άουτ.
Στο 69’, ο Βουκελάτος θα βρει τον Ντεντλάλα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, αυτός θα πιάσει το διαγώνιο σουτ και η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την απέναντι γωνία του Μαρκαντωνάτου.
Και φτάνουμε στο 72’ όπου οι γηπεδούχοι με ένα συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής του Παπαδάτου και αφού πρώτα η μπάλα βρει στο πόδι του Δημ. Τζωρτζάτου και αλλάζει πορεία, στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 81’ σε μια ανύποπτη φάση τα Διλινάτα θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και το 1-1
Ο Τούρλας σε ένα από τα γνωστά δυνατά του πλάγια, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, ο Αδηλίνης στην προσπάθεια του να απομακρύνει, θα βρει την μπάλα με το στήθος και θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας ένα αυτογκόλ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 85’ θα έρθει η ανατροπή και το 1-2 με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ του Κλειτογιάννη, όταν το σουτ που επιχειρεί από αριστερά και την γωνία της μεγάλης περιοχής, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας του Μαρκαντωνάτου, που ήταν αδύνατον να κάνει οτιδήποτε στο σημείο που πήγε η μπάλα.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάποια καλή φάση και έτσι παρέμεινε τελικά αυτό το σπουδαίο 1-2 για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Λουλάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (83’ Γιαννάτος), Βαγγελάτος (68’ Αποστόλου), Αλεξάτος, Σελενίτσα, Παπαδάτος (80’ Γκέκας), Τριανταφυλλίδης.
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Γ., Ντεντλάλα (70’ Τούρλας), Τζωρτζάτος Χρ., Βουκελάτος (90+2’ Χριστόπουλος), Καλαφάτης Ε. (80’ Τζωρτζάτος Φ.).
Η Ανακοίνωση του Α.Ο. Φωκάτων για το γκολ που δεν μέτρησε
Η ομάδα μας έχασε σήμερα από την ομάδα των Διλινάτων με σκορ 2-1.
Στο 0-0 ακυρώθηκε γκολ της ομάδας μας γιατί η μπάλα πέρασε από τρύπα των διχτύων και ο επόπτης έδωσε άουτ, ενώ ο διαιτητής δεν πήρε τη φάση επάνω του, ενώ πανηγύριζαν οι παίκτες μας.
Συμβαίνουν και αυτά!!!!!!
Στη συνέχεια στο 75’ προηγηθήκαμε με γκολ του Παπαδάτου και χάσαμε το μάτς με αυτογκόλ και στο 87’ με σουτ του Κλειτογιάννη.
Απλώς μας έμεινε το άδικο για την ακύρωση του γκολ.
** Από την επίσημη σελίδα της ομάδας στο F/B.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου