Παρασκευή, Φεβρουαρίου 9

Pregame 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 10-11/2/18 το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια, με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Φυσικά τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Κεραμειές και στα δυο μεγάλα ντέρμπι της αγωνιστικής που θα διεξαχθούν εκεί, ανάμεσα σε Φωκάτα - Διλινάτα και Εικοσιμία - Πρόννους αντίστοιχα.
Η αγωνιστική είναι μοιρασμένη, αφού τα δυο πρώτα θα διεξαχθούν το Σάββατο 10/2 πρωί και απόγευμα σε Άγιο Αντώνη - Κεραμειές, ενώ τα υπόλοιπα δύο με τα οποία ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την Κυριακή 4/2 πρωί απόγευμα στις Κεραμειές, ανάμεσα σε Ομαλά - Σάμη και Εικοσιμία - Πρόννους αντίστοιχα.
Σημαντικοί λοιπόν αγώνες, το αποτέλεσμα των οποίων ίσως μας δείξει τι μέλλει γενέσθαι με τις θέσεις που θα καταλάβουν οι ομάδες στην τελική κατάταξη ή που μπορούν να... θολώσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο και να πάμε σε ένα αγωνιώδες φινάλε στην κανονική περίοδο.
Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο το πρωί, όπου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε έναν πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι Εθνικός - Πρόοδος συγκρούονται για το τρίποντο που χρειάζεται για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια από τις ομάδες.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Κεραμειές θα διεξαχθεί το ένα από τα δυο μεγάλα ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ Φωκάτων - Διλινάτων, του οποίου το αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον τους.
Την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί στο ίδιο γήπεδο, τα Ομαλά, ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, παίζουν τα ρέστα τους απέναντι στη Σάμη με τις δυο ομάδες να "καίγονται" για τους βαθμούς.
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας με το επόμενο μεγάλο ντέρμπι των Κεραμειών και πάλι, ανάμεσα στην Εικοσιμία και τον εκ των πρωτοπόρων της Α' κατηγορίας Α.Ο. Πρόννων.
Ένα παιχνίδι που για τις δυο ομάδες δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που με διαφορετικό αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια, θα κινδυνέψουν για την τελική 4αδα.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 10-2-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Μαγουλάς
Σπύρος
Μενεγάτος Ε.
Καλογηράς Ι.
2.
Σάββατο  3-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Διλινάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Ι.
Καραίσκος Απ.
3.
Κυριακή 11-2-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Σάμης
Χρηστάτος
Σπύρος
Μαγουλάς Σπ.
Καλογηράς Ι.
4.
Κυριακή 11-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι
Κώτσης
Γιάννης
Καλογηράς Ι.
Μαγουλάς Σπ.
            
Σάββατο 10/2
Με ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι το Σάββατο στις 11 το πρωί, στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου, ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ανάμεσα στον εξαιρετικό Εθνικό Κεφαλονιάς και την Πρόοδο Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι μετά την μεγάλη ισοπαλία που πήραν μέσα στα Τζαννάτα από τους πρωτοπόρους Πρόννους και με πολύ καλή ψυχολογία, αφήνοντας με τον καλύτερο τρόπο πίσω τις δυο συνεχόμενες ήττες τους, από την Εικοσιμία για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, θέλουν να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους με στόχο να ανέβουν ακόμη ψηλότερα βαθμολογικά, ώστε να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος, θέση στην τελική 4αδα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Σίγουρα δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Ιθάκης που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω για την οριστική παραμονή της στην κατηγορία.
Οι Ιθακήσιοι, κάθε άλλο από εύκολος αντίπαλος φαντάζουν και στο παρελθόν μας έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις, μιας και δεν βλέπουν αντίπαλο και έδρα, αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Έτσι θα παραταχθούν στο Ληξούρι για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, αμφίρροπο και ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Οι «κυανόλευκοι» με μια σταθερή πορεία μέχρι τώρα, έχουν καταφέρει να διεκδικούν σοβαρά θέση στην τελική 4αδα, βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους χωρίζει 1 βαθμός από την Εικοσιμία. Έχουν 12 με απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες!
Οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης βρίσκονται στην 7η θέση με 6 βαθμούς με 1 νίκη 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Ισόπαλο με σκορ 1-1 είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο Βαθύ.
            
Το απόγευμα της ίδια ημέρας και ώρα 3, στο Δημοτικό Κεραμειών θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τα Φωκάτα να φιλοξενούν τα πρωτοπόρα Διλινάτα.
Ένα ντέρμπι που μπορεί να ξεκαθαρίσει πολλά, σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον και την τελική κατάταξη των δύο ομάδων.
Οι γηπεδούχοι στην καλύτερη παρουσία της σύντομης ιστορίας τους στην Α’ κατηγορία, θέλουν το τρίποντο που σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα, αν η Εικοσιμία επικρατήσει των Πρόννων, θα βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα θα οδηγούν την κούρσα ολομόναχοι!!
Τα Διλινάτα από την άλλη, θέλουν εκτός από τη ρεβάνς της ήττας τους στον πρώτο γύρο και τους τρεις βαθμούς, που αν έρθει και το καλό αποτέλεσμα από το άλλο ντέρμπι, θα βρεθούν όχι απλά μόνοι στο «ρετιρέ», αλλά και θα αφήσουν πίσω, τους πιο επικίνδυνους διώκτες τους.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια μεγάλη «μάχη». Μια μάχη που θα έχει αγωνία πάθος, καλό ποδόσφαιρο και θεωρούμε πολύ δύναμη.
Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού λίγο πολύ, οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
Και οι δυο διαθέτουν πολύ καλό σύνολο, με ποιότητα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που το περιμένουμε, όπως το περιγράψαμε παραπάνω. Ελπίζουμε οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να δικαιώσουν αυτή μας την προσμονή.
Οι γηπεδούχοι, μετά τα 9 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, βρίσκονται στην 3η θέση με 18 βαθμούς. Έχουν 6 νίκες, καμία ισοπαλία και 3 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι, βρίσκονται στην κορυφή ισόβαθμοι των Πρόννων με 20 βαθμούς, ενώ έχουν 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. 
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Μεγάλη νίκη (η μοναδική μέχρι τώρα ήττα των Διλινάτων), των Φωκάτων επί των αβτιπάλων τους στο ίδιο γήπεδο με σκορ 1-0!
            
Κυριακή 11/2
Η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται για την Κυριακή, όπου στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Κεραμειών, τα Ομαλά αντιμετωπίζουν τη Σάμη σε ένα παιχνίδι που παίζουν τα ρέστα τους, αφού σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Η ομάδα του Αγίου σε μια πολύ δύσκολη χρονιά από πλευράς βαθμών και αποτελεσμάτων, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και μάλλον θα χρειαστεί να βάλει ο.... Άγιος το χέρι του για να παραμείνει στην Α’ κατηγορία!
Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη και το τρίποντο, μιας και έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη, ιδιαίτερα αν η Εικοσιμία επικρατήσει των Πρόννων, θα πάρει άδοξα τέλος το όνειρο για το κάτι παραπάνω φέτος!
Καθοριστικό λοιπόν το παιχνίδι εκατέρωθεν. Βέβαια η Σάμη σαν πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις δείχνει ότι είναι το φαβορί, όμως τα Ομαλά θα παλέψουν για την έκπληξη και ότι καλύτερο προκύψει από αυτό το παιχνίδι.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, αφού έμειναν μόλις πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όποιος χάσει χάνεται!
Οι «κιτρινόμαυροι» των Ομαλών μέχρι τώρα και σε 9 αγώνες δεν έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης. Έχουν μόλις μια ισοπαλία και όπως είναι λογικό βρίσκονται ουραγοί στον Βαθμολογικό πίνακα με μόλις 1 βαθμό.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη και αυτοί χωρίς να εντυπωσιάζουν στα περισσότερα παιχνίδια τους, βρίσκονται εκτός 4αδας αυτή την στιγμή και συγκεκριμένα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες 4 ήττες και μόλις 9 βαθμούς!
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Η αναμέτρηση του Καραβόμυλου είχε βρει νικήτρια την Σάμη με σκορ 4-0.
            
Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται, στις 3 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ Εικοσιμίας - Πρόννων, επίσης στο Δημοτικό των Κεραμειών.
Ένα μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία των δυο ομάδων στη συνέχεια και τη θέση που θα καταλάβουν στην τελική κατάταξη.
Οι γηπεδούχοι, σε μια χρονιά μακριά από τον καλό τους εαυτό και την ομάδα που μας είχε συνηθίσει να παίζει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων της, έχει χάσει πολύ έδαφος για τη κορυφή και το μόνο που θέλει πλέον είναι η συμμετοχή της στα playoffs, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μια αποτυχία για την ομάδα από τη Λειβαθώ.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη με την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, μετά από κάποια χρόνια στην Β’, σίγουρα έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και τον σεβασμό όλων. 
Βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμοι των Διλινάτων και δείχνουν μια ποιότητα, η οποία μπορεί να τους χαρίσει, ακόμη και την πρωτιά στην τελική κατάταξη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με όλα αυτά, σίγουρα περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα αμφίρροπο ντέρμπι, γεμάτο πάθος, δύναμη, αγωνία και γιατί όχι και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Η «μάχη» στις Κεραμειές θα είναι μεγάλη και κατά την άποψη μας δεν έχει φαβορί.
Η ηρεμία, το καθαρό μυαλό και η πίστη για το αποτέλεσμα θα είναι τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι ομάδες και που κατά πολύ θα κρίνουν το ντέρμπι.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απειλούμενη από Εθνικό – Σάμη, με 13 βαθμούς που αντιστοιχούν σε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες!
Αντίθετα αυτή του Δημ. Κουρκουμέλη, όπως προαναφέραμε μοιράζεται την κορυφή με τα Διλινάτα, μιας και ισοβαθμούν σε αυτήν με 20 βαθμούς.
Έχουν στα 9 μέχρι τώρα παιχνίδια τους, 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα στην πρεμιέρα στην έδρα τους από τα Διλινάτα!
Ας ελπίσουμε ότι θα παρακολουθήσουμε καλό παιχνίδι και η διαιτησία θα περάσει απαρατήρητη, σε ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να κριθεί από διαιτητικά λάθη! Φυσικά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί η βοήθεια όλων.
Ο Δ. Ζησιμάτος δεν μπορεί να υπολογίζει στο τιμωρημένος Δ. Πολλάτο, αντίθετα επιστρέφει ο Κ. Κουμαριώτης.
Αποτέλεσμα α’ γύρου:Νίκη των Πρόννων στα Τζαννάτα με σκορ 2-0.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
9
6
2
1
22 - 6
20
2.
Α.Ο. Πρόννοι
9
6
2
1
18 - 7
20
3.
Α.Ο. Φωκάτα
9
6
0
3
17 - 6
18
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
9
3
4
2
11 - 6
13
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
9
3
3
3
16 - 17
12
6.
Α.Ο. Σάμης
9
2
3
4
10 - 11
9
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
9
1
3
5
4 - 13
6
8.
Α.Σ. Ομαλά
9
0
1
8
3 - 35
1
Η επόμενη (11η) Αγωνιστική
(24-25/2/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Εικοσιμίας
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Φωκάτα
3.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι
4.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Σ. Ομαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου