Παρασκευή, Φεβρουαρίου 2

Η pregame της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2017-2018


Με τρία παιχνίδια και την 8η αγωνιστική, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας. Μια αγωνιστική που την παράσταση κλέβει το μεγάλο ντέρμπι της Ιθάκης, ανάμεσα σε Οδυσσέα και Εύγερο.
Ένα ντέρμπι το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να δώσει μεγάλο αβαντάζ στη μια ή στην άλλη ομάδα, ιδιαίτερα στους φιλοξενούμενους, για τη συνέχεια που αναμένεται "καυτή".
Το Σάββατο λοιπόν..... χαράματα (09:45) στην Ιθάκη, καλούνται οι δυο ομάδες να αποδείξουν ότι καλώς συμπεριλαμβάνονται μέσα στις τρεις καλύτερες της κατηγορίας και με πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγεί στην Α' κατηγορία.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας στα Τζαννάτα, ο τοπικός Ηρακλής περιμένει να έχει συνέχεια η ανάκαμψη του και απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο που θα τον βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της 4αδας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους φιλοξενούμενους που μπορεί να βρεθούν, μετά την αγωνιστική αυτή, ακόμη σε θέση 4αδας και πάλι!
Τέλος, η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα στον Καραβόμυλο, όπου στο γειτονικό ντέρμπι, ο εκ των πρωτοπόρων Πυλαριακός, φιλοξενεί τυπικά γηπεδούχος την Έρυσσο και "καίγεται" για το τρίποντο, ώστε αν τα νέα είναι καλά από το Βαθύ την προηγούμενη μέρα, να βρεθεί ολομόναχος στην κορυφή.
Όμως και η Έρυσσος θα παλέψει για το καλύτερο και τους βαθμούς που θα την φέρουν πολύ κοντά στον στόχο της 4αδας!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η ομάδα του Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  3-2-2018   ώρα: 09:45
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθάκης - Π.Α.Ο. Εύγερος
Κώτσης
Γιάννης
Μαγουλάς Σπ.
Χατζηγεωργίου Ν.
2.
Σάββατο  3-2-2018   ώρα: 15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Ηρακλής - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Καραίσκος
Αποστόλης
Καλογηράς Ι.
Μενεγάτος Ε.
3.
Κυριακή  4-2-2018  ώρα: 15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Ερύσσου
Κώτσης
Γιάννης
Κιόσης Κ.
Κομητόπουλος Π.
            
Σάββατο 20/12
Η 8η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας ανοίγει αύριο το πρωί 09:45 με το μεγάλο ντέρμπι στην Ιθάκη, μεταξύ του τοπικού Οδυσσέα και της εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Ευγέρου.
Όπως είναι φυσικό τα φώτα πέφτουν στο Βαθύ σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να σπάσει καρδιές.
Μεγάλη η βαθμολογική του σημασία και για τις δύο ομάδες, αφού οι μεν γηπεδούχοι με μια πιθανή νίκη πλησιάζουν ακόμη περισσότερο την κορυφή, ενώ με ήττα δύσκολα θα φτάσουν σε μια θέση πάνω από την 3η.
Οι φιλοξενούμενοι με νίκη οριστικά κάνουν δική τους την μια εκ των δυο πρώτων θέσεων που οδηγούν στα playoffs με σημαντικό bonus και σίγουρα τελειώνουν με την παρουσία των αντιπάλων τους στα ψηλότερα «πατώματα» του βαθμολογικού πίνακα.
Περιμένουμε ένα αμφίρροπο, δυνατό και γεμάτο συγκινήσεις ντέρμπι και τις δυο ομάδες ικανές να πάρουν αυτό που θέλουν.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης, με μια καλή πορεία μέχρι τώρα, ανεξάρτητα αν κάποια παιχνίδια δεν τους… πήγαν, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και στην έδρα τους γίνονται ακόμη καλύτεροι και πιο δυνατοί.
Οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, με μια εντυπωσιακή μέχρι τώρα παρουσία, διατηρούν το αήττητο και την κορυφή, συγκάτοικοι με τον Πυλαριακό.
Πάνε στην Ιθάκη να χτυπήσουν το παιχνίδι και να αποδράσουν με ένα «χρυσό» τρίποντο. Ένα τρίποντο που ίσως να τους φτάσει ακόμη και για την πρωτιά της κανονικής περιόδου!
Ο Οδυσσέας, βρίσκεται στην 3η θέση με 12 βαθμούς (4 νίκες και 2 ήττες), ενώ η Εύγερος στην 1η, ισόβαθμη του Πυλαριακού με 16 βαθμούς (5 νίκες και 1 ισοπαλία).
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου:Μεγάλη νίκη για την Εύγερο στα Φαρακλάτα με σκορ 2-0.
            
Το απόγευμα της ίδια ημέρας, σε έναν πολύ ενδιαφέροντα όσο και σημαντικό για την πορεία των δυο ομάδων, στη συνέχεια του πρωταθλήματος αγώνα, ο Ηρακλής Πρόννων, στις 3 το απόγευμα στα Τζαννάτα, φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Και οι δυο ομάδες, ίσως και να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για την υπόθεση 4αδα και όποια χάσει χάνεται. Η ισοπαλία μάλλον δεν…. βολεύει.
Οι γηπεδούχοι με «όπλο» τη δυνατή έδρα τους, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου, θα μπουν από την αρχή δυνατά με στόχο να συνεχίσουν στις νίκες, να έρθει η ανάκαμψη και να διατηρήσουν το όνειρο της εισόδου τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Η φετινή τους πορεία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί και η καλύτερη, αφού μόλις την προηγούμενη αγωνιστική κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη και έτσι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τους «κυανόλευκους» των Πρόννων.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μετά από ένα καλό ξεκίνημα και εκείνο το 2Χ2, δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια, αφού έχουν 4 σερί ήττες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν εκτός στόχου.
Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι και η νίκη είναι μονόδρομος για τους «πράσινους».
Συμπερασματικά θεωρούμε ότι στα Τζαννάτα θα έχουμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι, με το αποτέλεσμα του ανοικτό για τις δυο ομάδες!
Ο Ηρακλής βρίσκεται στην 6η θέση με 4 βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες), ενώ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στην 5η, με 6 βαθμούς (2 νίκες και 4 ήττες).
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου:Νίκη για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-1 στις Κεραμειές.
            
Κυριακή  4/2
Τέλος, η αγωνιστική μεταφέρεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στον Καραβόμυλο και το γειτονικό ντέρμπι, μεταξύ του εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Πυλαριακού και της πολύ δυνατής φέτος Ερύσσου.
Ένα σημαντικό παιχνίδι, τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου θα χρειαστεί, εκτός από το να διατηρήσει το αήττητο και τη νίκη που σε συνδυασμό κάποιου θετικού…. μηνύματος την προηγούμενη μέρα, από την Ιθάκη θα την φέρει μόνη πλέον στην κορυφή του πρωταθλήματος της «μικρής» κατηγορίας, βάζοντας παράλληλα τα θεμέλια της πρωτιάς στην κανονική του διάρκεια.
Από την άλλη και στην πλευρά των τυπικά φιλοξενούμενων, της ομάδας του Γκ. Ρέτσι, παρά την δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα, θα παραταχθούν στον Καραβόμυλο με στόχο την καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει σε τροχιά 4αδας.
Θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί σε ένα παιχνίδι που το περιμένουμε δυνατό.
Ο Πυλαριακός βρίσκεται στην 1η θέση, ισόβαθμος της Ευγέρου με 16 βαθμούς (5 νίκες, 1 ισοπαλία), ενώ η Έρυσσος στην 4η, με 7 βαθμούς (2 νίκες 1 ισοπαλία και 3 ήττες).
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου:Νίκη για τον Πυλαριακό με σκορ 4-1.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών.
Ν.
Ι.
Η.
Γκολ
Βαθμ.
1.
Π.Α.Ο. Εύγερος
6
5
1
0
25 - 3
16
-.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
6
5
1
0
26 - 8
16
3.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
6
4
0
2
23 - 7
12
4.
Α.Ο. Ερύσσου
6
2
1
3
17 - 14
7
5.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
6
2
0
4
11 - 17
6
6.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
6
1
1
4
5 - 14
4
7.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
6
0
0
6
3 - 46
0
        
Η επόμενη (9η) Αγωνιστική
(10-11/2/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Πυλαριακός 
3.
Α.Ο. Ερύσσου - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
Ρεπό:Α.Π.Σ. Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου