Παρασκευή, Φεβρουαρίου 9

Η pregame της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2017-2018


Με τρία παιχνίδια και την 9η αγωνιστική, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας. Μια αγωνιστική που την παράσταση κλέβει το μεγάλο ντέρμπι των Φαρακλάτων την Κυριακή το απόγευμα, ανάμεσα στην Εύγερο και τον πρωτοπόρο - αήττητο Πυλαριακό.
Ένα σπουδαίο ντέρμπι το αποτέλεσμα του οποίου, πολύ πιθανόν να κρίνει και την πρωτιά της κανονικής περιόδου, για τη μια ή την άλλη ομάδα, ιδιαίτερα αν αυτοί είναι οι φιλοξενούμενοι. 
Σε μια τέτοια περίπτωση οι γηπεδούχοι θα κινδυνέψουν στη συνέχεια ακόμη και για την δεύτερη! 
Οπότε περιμένουμε ένα "καυτό" από κάθε άποψη ντέρμπι.
Το Σάββατο ωστόσο θα ανοίξει την αυλαία με το παιχνίδι ανάμεσα στον Οδυσσέα Ιθάκης και στον Ηρακλή Κεφαλονιάς και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν το τρίποντο, το οποίο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του παραπάνω ντέρμπι να βρεθούν ακόμη και στην δεύτερη θέση ή στη χειρότερη περίπτωση να μειώσουν την μέχρι τώρα διαφορά τους από τους πρωτοπόρους.
Τέλος, η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα στον Καραβόμυλο, όπου η Έρυσσος, η οποία δίνει "μάχη" για την είσοδο της στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος, φιλοξενεί τον ουραγό και χωρίς βαθμό μέχρι σήμερα Εθνοφρουρό, σε ένα παιχνίδι που είναι το φαβορί και φυσιολογικά θα την φέρει, σε θέση 4αδας!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η ομάδα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  10-2-2018   ώρα: 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Ηρακλής 
Χρηστάτος

Σπύρος
Καλαφάτης Δ.
Κομητόπουλος Π.
2.
Κυριακή  11-2-2018   ώρα: 15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Πυλαριακός
Καραίσκος

Αποστόλης
Χρηστάτος Σ.
Καλαφάτης Δ.
3.
Κυριακή  11-2-2018  ώρα: 15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Ερύσσου - Εθνοφρουρός
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Κομητόπουλος Π.
Μενεγάτος Ε.
            
Σάββατο 20/12
Με το παιχνίδι της Ιθάκης, την Κυριακή το πρωί στις 11 στο Βαθύ  και συγκεκριμένα μεταξύ του γηπεδούχου Οδυσσέα και του Ηρακλή Πρόννων, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης βρίσκονται σε ανοδική αγωνιστική πορεία τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα τη μεγάλη τους νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί της αήττητης μέχρι τότε Ευγέρου και σίγουρα με την ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστούν για ένα νέο τρίποντο.
Ο αντίπαλος δεν τους τρομάζει, όμως χρειάζεται σεβασμό και προσοχή. Μπορεί να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ωστόσο κανένα παιχνίδι δεν κερδήθηκε από τα αποδυτήρια.
Από την άλλη πλευρά τώρα, οι «κυανόλευκοι» των Πρόννων, με μια μέτρια παρουσία μέχρι τώρα, δύσκολα μπορούν να ονειρεύονται 4αδα. 
Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στα Τζαννάτα από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ουσιαστικά σήμανε το τέλος του ονείρου, αφού για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να γίνει κάποιο θαύμα!
Προβλέπουμε ένα παιχνίδι ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες, με αρκετά γκολ και τους γηπεδούχους πιο κοντά στα προγνωστικά μας.
Ο Σπ. Ζερβός δεν θα έχει στη διάθεση του, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, τον Παναγιώτη Κουτσουβέλη που είναι τιμωρημένος.
Ο Οδυσσέας μετά από 7 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς. Έχει 5 νίκες, καμία ισοπαλία και 2 ήττες.
Ο Ηρακλής στην 6η με 15 βαθμούς. 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 5 ήττες!
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου:Εύκολο πέρασμα του Οδυσσέα από τα Τζαννάτα και νίκη με σκορ 4-0.
            
Κυριακή 11/2
Για την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο Ε.Α.Κ. Φαρακλάτων, μεταφέρεται η αγωνιστική και στο πολύ μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος, ανάμεσα στην δεύτερη Εύγερο και τον πρωτοπόρο - αήττητο Πυλαριακό.
Ένα μεγάλο παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να κρίνει ακόμη και την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Οι γηπεδούχοι, μετά την  πρώτη φετινή τους ήττα την περασμένη αγωνιστική, στην Ιθάκη από τον Οδυσσέα, δεν έχουν περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας και μόνο η νίκη είναι το ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το ίδιο όμως θα επιδιώξουν και οι φιλοξενούμενοι, αφού σε μια τέτοια περίπτωση «καθαρίζουν» ουσιαστικά την υπόθεση πρωτιά, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μόνο από δικά τους λάθη, θα μπορέσει να χαθεί στη συνέχεια.
Καταλαβαίνεται λοιπόν το τεράστιο βαθμολογικό, αλλά και αγωνιστικό ενδιαφέρον που θα υπάρχει στα Φαρακλάτα, μιας και θα αγωνιστούν μεταξύ τους, οι δυο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και είναι κάτι που θέλουν να αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.
Η φετινή αγωνιστική παρουσία και των δυο είναι πάρα πολύ καλή και ποιοτική. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν αήττητοι μέχρι σήμερα και θέλουν να το διατηρήσουν για ένα ακόμη παιχνίδι, απέναντι σε μια σημαντική ομάδα και μάλιστα στην έδρα της!
Περιμένουμε ένα καλό και θεαματικό παιχνίδι, σίγουρα ντέρμπι, με πάθος, δύναμη και πολύ αγωνία στην εξέλιξη του!
Οι «πορτοκαλί» από τα Φαρακλάτα, μετά από 7 αγωνιστικές, βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 16 βαθμούς.
Οι πρωτοπόροι, «κυανέρυθροι» της Πυλάρου από την άλλη, με τους ίδιους αγώνες παραμένουν αήττητοι, έχοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 19 βαθμούς
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου:Ισόπαλο είχε ολοκληρωθεί το ντέρμπι του Καραβόμυλου με σκορ 2-2.
            
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στο Δημοτικό Καραβομύλου, με την Έρυσσο να φιλοξενεί τον ουραγό Εθνοφρουρό.
Οι γηπεδούχοι, με μια πολύ αξιόλογη παρουσία μέχρι σήμερα και στις επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος των «μικρών», βρίσκονται σε τροχιά 4αδας, θέλουν τη νίκη προκειμένου να εκμεταλλευθούν και το ρεπό του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, της ομάδας που αναμένεται να παλέψουν μέχρι το τέλος για το τελευταίο εισιτήριο της 4αδας και παράλληλα να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα, μιας και σε μια τέτοια περίπτωση θα τους ανεβάσει στην 4η προνομοιούχο θέση.
Ο αντίπαλος της από την άλλη Εθνοφρουρός, ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, με μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα, κυρίως από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να παραταχθεί ποτέ με πλήρη ενδεκάδα, αφού δεν υπήρχαν, τουλάχιστον μέχρι τώρα μικροί που θα στελέχωναν την ομάδα του με αποτέλεσμα να αγωνίζεται με έντεκα.
Σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τι αριθμό ποδοσφαιριστών θα κατέβει στον Καραβόμυλο, οι πληροφορίες μας λένε ότι αποκτήθηκαν κάποιοι νεαροί που ίσως να βοηθήσουν στη συνέχεια.
Έτσι, η ομάδα του Γκ. Ρέτσι είναι το φαβορί για τη νίκη και δύσκολα θα απειληθούν από τους αντιπάλους τους, ιδιαίτερα αν και πάλι αγωνιστούν με εννιά!
Οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχουν σε 7 αγώνες 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και 7 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι, παραμένουν ουραγοί και άποντοι μετά από 6 αγώνες, όπου μετρούν αντίστοιχες ήττες!
Αποτέλεσμα αγώνα α’ γύρου: Άνετο πέρασμα των Ρισσιάνων από τις Κεραμειές με σκορ 12-1!!
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών.
Ν.
Ι.
Η.
Γκολ
Βαθμ.
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
7
6
1
0
30 - 8
19
-.
Π.Α.Ο. Εύγερος
7
5
1
1
26 - 5
16
3.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
7
5
0
2
25 - 9
15
4.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
7
3
0
4
14 - 17
9
5.
Α.Ο. Ερύσσου
7
2
1
4
17 - 18
7
6.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
7
1
1
5
5 - 17
4
7.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
6
0
0
6
3 - 46
0
        
Η επόμενη (10η) Αγωνιστική
(25/2/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Ερύσσου
3.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
Ρεπό:Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου