Κυριακή, Μαρτίου 11

Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός 1-3 με τη Ζάκυνθο στον Άγιο Αντώνη.


Ούτε την 19η αγωνιστική κατάφερε ο Παλληξουριακός να πάρει κάποιον βαθμό, αφού έχασε αυτή την φορά στον Άγιο Αντώνη με σκορ 3-1.
Μια νίκη για την γείτονα ομάδα που τις δίνει ελπίδες παραμονής στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αν και οι νίκες Διαγόρα – Αχαϊκής δυσκολεύουν την κατάσταση.
Η ομάδα του νησιού μας, στο σημερινό παιχνίδι παρατάχθηκε με αρκετές και πολύ σημαντικές απουσίες, κάτι που θεωρούμε βασική αιτία αυτή της ήττας.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και τους Ζακυνθινούς να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, στο 3’ να περνούν το προβάδισμα και μέχρι το πρώτο 15λεπτο να πατούν καλύτερα.
Στη συνέχεια η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου ισορρόπησε και είχε και την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Στην επανάληψη και μέχρι το 0-3 η Ζάκυνθος ήταν καλύτερη και «κλείδωσε» στο σημείο εκείνο, μια νίκη που μπορεί να είναι στη συνέχεια και σωτήρια. Από το 0-3 και μετά ο Παλληξουριακός ανέλαβε την πρωτοβουλία, ήταν καλύτερος πίεσε για να αλλάξει την τύχη του, πέτυχε ένα γκολ, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες και δεν του δόθηκε ένα πέναλτι.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα ο Καραμαλίκης με κοντινή γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Τριανταφυλλίδη, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του νεαρού Αντωνίου για το 0-1.
Στο 22’ ο Κειτά με ωραία κάθετη, σε μια φάση που «μύριζε» οφσάιντ, θα βρει τον Τσουκαλά σε θέση τετ α τετ με τον Αντωνίου, που πραγματοποιούσε έξοδο και θα τον πλασάρει, όμως η μπάλα βρίσκει στη ρίζα της δεξιάς δοκού και καταλήγει άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 45’, όταν το σουτ του Αραβαντινού, μέσα από την περιοχή και αριστερά, αποκρούεται πάνω στην γραμμή από τον Τριανατφυλλίδη, που σώνει την εστία της ομάδας του από το 1-1.
Αυτές ήταν οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά με στόχο να «καθαρίσουν» το ματς και στο 47’ θα χάσουν ευκαιρία να πετύχουν το δεύτερο τους τέρμα με τον Καραμαλίκη, αφού ο Αραβαντινός πάνω στην γραμμή διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Στο 57’ όμως ο Κειτά από τη μικρή περιοχή, μετά την παράλληλη πάσα από δεξιά του Τσουκαλά, με μια κοντινή βολίδα στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου πετυχαίνοντας το 0-2.
Στο 58’ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σκοζάι, μετά την απόκρουση των αμυντικών και με εξουδετερωμένο τον Αντωνίου δεν βρίσκει στόχο, αφού η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
Ο Αντωνίου στο 66’ αποκρούει το απ’ ευθείας σουτ του Καραμαλίκη, μετά την σέντρα του Κειτά από δεξιά.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πατάνε καλύτερα και στο 75’ θα πετύχουν το 0-3, με τον Άμο από δεξιά να βρίσκει στην περιοχή τον Καραμαλίκη και τον έμπειρο ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, να νικά στην έξοδο τον νεαρό Αντωνίου και με διαγώνιο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Από το σημείο αυτό και μετά και παρά το γεγονός ότι στην ενδεκάδα της ομάδας μας υπήρχαν πέντε 16ρηδες ποδοσφαιριστές!!, ο Παλληξουριακός άρχισε να ανεβαίνει επιθετικά και να γίνεται απειλητικός.
Στο 82’ ο Κ. Αντωνάτος θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από αμυντικό των φιλοξενούμενων, όμως ο κ. Καδδάς, που καθυστέρησε να δείξει την παράβαση, θα την δει τελικά εκτός και κακώς θα δώσει φάουλ. Μια άδικη απόφαση αφού ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτι.
Ο Κόμητας στο 85’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζάβαλη, θα πηδήξει πολύ ψηλά στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνάει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Διαμαντή.
Στο 87’ θα έρθει η μείωση του σκορ σε 1-3 με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ (κάτι σαν κόρνερ) στο δεξί «Γ» της εστίας του Διαμαντή, από τον Μπαλάσκα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Στο 90’ ο Σερρανόι θα φύγει στην κόντρα, ο Ζάβαλης τον συγκρατεί από τη φανέλα και δέχεται την κόκκινη του κ. Καδδά.
Την ίδια τύχη θα έχει στο 90+3’ και ο Βαρώτσης που όμως θα προκαλέσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να ολοκληρώσουν τον αγώνα με «δέκα»!
Έτσι η Ζάκυνθος πήρε μια σημαντική νίκη που τις δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμη.
Διαιτητής ο κ. Π. Καδδάς με βοηθούς τους κ.κ. Δημ. Σωτηρόπουλο και Χρ. Τσιρογιάννη, από την Αχαία.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Αντωνίου, Καππάτος, Ζάβαλης, Βαλεντής Στ., Πολυδωράτος, Κόμητας, Αρμάντο, Αντωνάτος Η. (86' Μουρελάτος), Πολλάκης (79' Μπαλάσκας), Μπράτι (74’ Χασάι), Αραβαντινός (60′ Αντωνάτος Κ.).
 Ζάκυνθος:(Δ. Νόλης), Διαμαντής, Κίτος, Τριανταφυλλίδης (90' Βαρώτσης), Ράδης, Λιάμης, Μαρίνος, Τσιριγώτης, Τσουκαλάς (62′ Άμος), Κεϊτά, Καραμαλίκης (74' Σερρανόι), Σκοζάϊ (68′ Κυριάζος).
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου