Σάββατο, Μαρτίου 10

Οριστικά 2η θέση οι Πρόννοι 1-0 τα Φωκάτα που κινδυνεύουν να χάσουν την 3η


Σε ένα παιχνίδι κάτω του μετρίου, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, οι Πρόννοι πέτυχαν την 8η φετινή τους νίκη και «καπάρωσαν» την 2η θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ξεκινούν τα playoffs με +2 βαθμούς.
Αντίθετα τα Φωκάτα παρέμειναν στην 3η θέση, αλλά φυσιολογικά από αύριο θα πέσουν κατά μια, αφού η Εικοσιμία που ακολουθεί 1 βαθμό πίσω αναμένεται να έχει εύκολο έργο αύριο απέναντι στα υποβιβασμένα Ομαλά.
Σχετικά με το παιχνίδι, ίσως να ήταν από τα χειρότερα ντέρμπι και όχι μόνο, που έχουμε παρακολουθήσει φέτος, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Παιχνίδι κυρίως κέντρου, με μεγάλες μπαλιές, αφού η μπάλα δεν κυκλοφορούσε στον αγωνιστικό χώρο και τις ομάδες να αδυνατούν σε αυτό το σημείο.
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο 45λεπτο.
Οι Πρόννοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή στο μισό του αγώνα πέτυχαν το μοναδικό γκολ, που έκρινε αποτέλεσμα και θέσεις στην 4αδα και σε αυτό τον τομέα σίγουρα μπορούν να είναι ευχαριστημένοι ότι πέτυχαν.
Τα Φωκάτα από την άλλη, στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησαν και οι  δυο γρήγορες αλλαγές του Διον. Γαρμπή που πέρασε στο 50’ Αλεξάτο – Γκέκα, έδωσαν ποιότητα και ταχύτητα στην ομάδα του και πλέον γινόταν κάπως πιο απειλητική, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη φάση του αγώνα που ήρθε πολύ αργά και συγκεκριμένα στο 32’ οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ 0-1.
Ο Αθ. Τραυλός από αριστερά, θα βγάλει την μπάλα στην περιοχή και στο πρώτο δοκάρι, ο Ζαρνακούπης θα πεταχτεί θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και στη συνέχεια, αφού έρθει σε επαφή με το δεξί δοκάρι, καταλήγει στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου.
Και η επόμενη φάση στο 43’ θα είναι για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη.
Ο Μοντεσάντος θα φύγει στην κόντρα και λίγο έξω από την περιοχή πασάρει στον Κ. Στάβερη, με τον τελευταίο να σουτάρει από τα όρια της περιοχής για να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο Μαρκαντωνάτος.
Αυτές ήταν οι καλές φάσεις του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν ελαφρώς καλύτερο και τους Πρόννους να θέλουν να κρατήσουν αυτό το 0-1. Αποτέλεσμα να μην δημιουργούν κινδύνους, ενώ πάλι οι φάσεις ήταν λιγοστές και αυτές από πλευράς γηπεδούχων.
Στο 57’ ο Παπαδάτος βρίσκει μέσα στην περιοχή και αριστερά τον νεουσελθόντα Αλεξάτο, αυτός θα πιάσει το σουτ, όμως η μπάλα θα κοντράρει στον Παπαδημητρόπουλο και θα περάσει κόρνερ.
Στο 59’ ο Γκέκας από δεξιά, θα σεντράρει στην περιοχή και εκεί ο Αλεξάτος, ανάμεσα από δυο αμυντικούς, πιεζόμενος θα πιάσει το απ’ ευθείας γυριστό σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαβασιλείου.
Η επόμενη φάση και τελευταία στο παιχνίδι θα έρθει στο 89’ και πάλι θα είναι για τους «κυανόλευκους» της Λακήθρας, όταν στο ψηλοκρεμαστό φάουλ του Αλεξάτου, ο Παπαβασιλείου με αρκετή δυσκολία θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το ντέρμπι και οι Πρόννοι στην επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα κατακτήσουν και μαθηματικά την 2η θέση, που τους στέλνει στα  playoffs με +2 βαθμούς.
Τα Φωκάτα μετά από αυτή τους την ήττα κινδυνεύουν πολύ σοβαρά με την απώλεια της 3ης θέσης, αφού η Εικοσιμία αύριο αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ομαλών και να ανέβει αυτή στην θέση τους, περιμένοντας με αγωνία την τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει οριστικά την κατάκτηση της θέσης που δίνει +1 βαθμό στα playoffs.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τριανταφυλλίδης Λουλάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (50’ Γκέκας), Γιαννάτος (50’ Αλεξάτος), Παπαδάτος (76’ Χρίστο), Σαλαπάτας (73’ Βαγγελάτος), Φωκάς.
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Αλ., Παπαδημητρόπουλος, Ζαρνακούπης, Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος (82’ Ζαπάντης Κ.), Στάβερης (76’ Αναγνώστης), Κουρκουμέλης Χρ., Τραυλός Αθ. (49’ λ.τ. Κατσιλίδης), Περαματζής (70’ Μπάμπης).
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου