Σάββατο, Μαρτίου 10

Νίκη πρωτιάς 2-1 τα Διλινάτα στο Ληξούρι τον Εθνικό Κεφαλονιάς

Σε ένα καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, τα Διλινάτα επικράτησαν του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 1-2 και έτσι μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» κόβει πρώτη το νήμα, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική και στο ντέρμπι με την Εικοσιμία στις Κεραμειές.
Τα Διλινάτα θα πάνε στην επόμενη φάση με το πλεονέκτημα των +4 βαθμών!
Αντίθετα οι «κυανόλευκοι» από το Ληξούρι, έχασαν πλέον κάθε ελπίδα εισόδου τους στην τελική 4αδα που θα ήταν πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Φάσεις και Γκολ
Η πρώτη απειλή για την εστία του Αραβαντινού Λ. θα είναι ένα σουτ του Ντεντλάλα μέσα από την περιοχή στο 5’ να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Την ίδια τύχη θα έχει ένα νέο επίσης σουτ του Τούρλα στο 14’.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει ο Ντεντλάλα στο 27’ όταν θα βρεθεί τετ α τετ με τον Αραβαντινό Λ., μετά την σέντρα από δεξιά του Ε. Καλαφάτη, αφού το πλασέ του θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Ο Αραβαντινός Λ. στο 29’ θα αποκρούσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία, το δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Μετά από 2’ ο Αραβαντινός Λ. θα σώσει την εστία του, στο σουτ του Βουκελάτου από τα όρια της περιοχής, μετά από την κάθετη του Κλειτογιάννη.
Ο Λαλάι στο 35’ θα φύγει από δεξιά στην κόντρα και θα βγάλει μια πολύ επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή, όμως εκεί δεν βρίσκεται κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα και έτσι χάνεται μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Πάλι ο νεαρός Αραβαντινός Λ., κορυφαίος του αγώνα, στο 40’ θα σώσει την εστία του με εντυπωσιακή απόκρουση στο δυνατό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου.
Στο 45’ θα έχουμε μια ακόμη εξαιρετική αντίδραση του Αραβαντινού στο σουτ από κοντά του Ε. Καλαφάτη, μετά από έξυπνη κάθετη του Κλειτογιάννη, από αριστερά.
Έτσι, οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Βουκελάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά και ο Δημ. Τζωρτζάτος με ωραία κεφαλιά στο β’ δοκάρι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της ομάδας του.
Στο 48’ ο Τούρλας σε εκτέλεση πέναλτι, θα νικηθεί από τον Αραβαντινό Λ., που θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε χέρι αμυντικού μετά την σέντρα από αριστερά του Τούρλα.
Τα Διλινάτα θα σταθούν άτυχα, αφού στο 49’ ο Γερ. Τζωρτζάτος με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Τούρλα από δεξιά, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αραβαντινού Λ..
Στο 83’ ο Ν. Κοσμάτος που μόλις είχε περάσει αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, θα δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του, αφού μετά το κόρνερ του Τούρλα από δεξιά με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 0-2.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβηκαν επιθετικά και απειλούσαν την εστία του Λ. Καλαφάτη πετυχαίνοντας το 1-2 και χάνοντας μια δυο καλές ευκαιρίες.
Στο 85’ ο Λ. Καλαφάτης τετ α τετ με τον Μαυροειδή αποκρούει το πλασέ του με τα πόδια και σώζει την εστία του.
Ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής και πάλι του Μαυροειδή θα μπλοκάρει ο Λ. Καλαφάτης.
Και φτάσαμε στο 88’ που ο Γ. Αναλυτής, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με κοντινό πλασέ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2, μετά το δυνατό σουτ του Μαυροειδή και την προσωρινή απόκρουση του Λ. Καλαφάτη.
Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι θα μείνουν με «δέκα» αφού ο Γαβαλάς θα δει δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία και θα αποβληθεί.
Με αυτό το τελικό 1-2 τα Διλινάτα τερματίζουν πρώτα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Εθνικός μένει εκτός τελικής 4αδας.
Διαιτητής ο κ. κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Καλαφάτη και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός-Λιανός, Αραβαντινός Α., Μαυροειδής, Ρεμούντης, Φαρακλός (62’ Αραβαντινός Ζαφ.), Λαλάι, Γιακουμάτος (54’ Αντωνάτος Ε.), Συριάτος, Γαβαλάς, Αναλυτής, Σπυράτος (75’ Βασιλάτος).
Διλινάτα:(Χ. Τζωρτζάτος), Καλαφάτης Λ., Τζωρτζάτος Κ. (46’ Χριστόπουλος), Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής, Κλειτογιάννης (80’ Πάπα), Τούρλας, Καλαφάτης Ε. (85’ Αναλυτής Δημ.), Ντεντλάλα (80’ Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος, Τζωρτζάτος Γερ..
Οι φώτο είναι από το παιχνίδι του α' γύρου
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου