Τρίτη, Μαρτίου 27

Η "κούπα" στο ποδόσφαιρο στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, στον τελικό ποδοσφαίρου Λυκείων του Νομού μας, σήμερα το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και μάλιστα με γεμάτες κερκίδες, το 2ο Λύκειο Αργοστολίου ήταν ο νικητής και κυπελλούχος, απέναντι στο Λύκειο Σάμης στη διαδικασία των πέναλτι.
Και οι δυο ομάδες άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε ένα ποιοτικό για τα δεδομένα του σχολικού πρωταθλήματος, παιχνίδι. Το μόνο που έλειπε ήταν τα γκολ.
Έτσι κρίθηκε στη Ρώσικη ρουλέτα με την ομάδα του Αργοστολίου απόλυτα εύστοχη και σκορ 4-2 να κερδίζει τον τίτλο.
Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε διάρκεια 70’ (2 ημίχρονα των 35’ το καθένα).
Την απονομή στους νικητές έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκης.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ ο Γρηγοράτος θα κάνει την παράλληλη πάσα από αριστερά στην περιοχή για τον Μιχαλάτο, ο οποίος δεν προλαβαίνει την μπάλα στην προβολή που επιχειρεί με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή ευκαιρία για το Λύκειο Σάμης.
Η απάντηση για τους γηπεδούχους στο 15’ με τον Φ. Τζωρτζάτο να κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, ύστερα από το κόρνερ από αριστερά του Παπαναστασάτου και το διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα παίρνει πορεία για τα δίχτυα, αλλά η κόντρα σε σώμα αμυντικού σώνει την κατάσταση.
Στο 23’ ο Ε. Παπαναστασάτος μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα πασάρει δεξιά στην περιοχή στον Ρεπούση, με το δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου να μπλοκάρεται από τον Καβαλλιεράτο.
Έτσι οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και στο 52’ ο Αντωνίου θα διώξει εντυπωσιακά, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία διώχνοντας την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Φάντη.
Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για την Σάμη στο 59’ όταν μετά την εξαιρετική συνεργασία Φάντη – Γρηγοράτου από αριστερά και παράλληλη πάσα του τελευταίου στο ύψος περίπου του πέναλτι, ο Γιαννάτος εντελώς αμαρκάριστος θα σουτάρει άστοχα, αφού η μπάλα θα φύγει άουτ πάνω από την εστία του Αντωνίου.
Τέλος στο 70’ ο Χρ. Παπαναστασάτος εκτελεί το φάουλ από αριστερά με ένα γέμισμα στην περιοχή, εκεί μόνος του ο Μάτα δεν πιάνει την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.
Έτσι με αυτό το 0-0 και αφού δεν υπάρχει παράταση στα σχολικά πρωταθλήματα, οι ομάδες θα οδηγηθούν στην εκτέλεση πέναλτι.
Εκεί, όπως προαναφέραμε το Λύκειο Αργοστολίου πιο εύστοχο κατέκτησε την κούπα.
Ας δούμε παρακάτω τη σειρά εκτέλεσης των πέναλτι και τους σκόρερ των δυο ομάδων:
α/α
Λύκειο Σάμης
Σκορ
2ο Λύκειο Αργοστολίου
Σκορ
1.
Φάντης
1 - 0
Τζωρτζάτος Φωτ.
1 - 1
2.
Μπαλάι
2 - 1
Παπαναστασάτος Ευαγγ.
2 - 2
3.
Σπαθής
άουτ
Παγουλάτος
2 - 3
4.
Μιχαλάτος
Απόκρ.
Τζωρτζάτος Γερ
2 - 4
Φυσικά δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί το 5ο πέναλτι, αφού η διαφορά των δυο τερμάτων δεν θα άλλαζε στη συνέχεια κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.
Άριστη ήταν και η διαιτησία του κ. Κ. Μουρελάτου και των βοηθών του κ.κ. Γ.  Μεσσάρη και Γ. Τσιμάρα, όλοι Κ.Φ.Α..
Οι συνθέσεις
2ο Λύκειο Αργοστολίου:Αντωνίου, Παπαναστασάτος Χρ., Καλογηράς, Καππάτος, Παπαναστασάτος Ε., Παγουλάτος, Μάτα, Κοκκόσης, Ρεπούσης (Σπαθής), Τζωρτζάτος Φωτ., Τζωρτζάτος Γερ..
Λύκειο Σάμης:Καβαλλιεράτος, Βελισσαράτος, Ντελάι, Γασπαρής, Σπαθής, Παπαδημάτος, Γιαννάτος, Μιχαλάτος, Φάντης, Γρηγοράτος, Μπαλλάι.
Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου