Κυριακή, Μαρτίου 18

"Λευκή" ισοπαλία στο ντέρμπι και η 3η θέση στην Εικοσιμία


Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που όμως έλειψε το γκολ, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τα Διλινάτα και η Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ, αφού το ντέρμπι ολοκληρώθηκε στο 0-0.
Ένα αποτέλεσμα που έδωσε στην Εικοσιμία το δικαίωμα να πάει στα playoffs με βαθμό και συγκεκριμένα +1.

Για τα Διλινάτα το παιχνίδι ήταν αδιάφορο και έπαιξαν μόνο για το γόητρο και τη φανέλα.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και παίχθηκε κυρίως στο κέντρο, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι καλές φάσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Κ. Τζωρτζάτο από αριστερά, να βρίσκει στην περιοχή τον Βουκελάτο, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος, θα αποκρουστεί δύσκολα από τον Σέσα.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 12’ με τον Αλ. Πολλάτο να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής, την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών, να παίρνει ύψος και τον Δημ. Πολλάτο να κάνει το απ’ ευθείας σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία του Τσιαουσντέλιο.
Ένα μακρινό πολύ δυνατό σουτ του Αποστολάτου στο 17’, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία των Διλινάτων.
Νέα καλή ευκαιρία για την ομάδα της Λειβαθούς στο επόμενο λεπτό, όταν Λογκόνης-Μπούσι συνεργάζονται, εκτός περιοχής και αριστερά, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των Διλινάτων.
Επικίνδυνη σέντρα του Ντεντλάλα από δεξιά στο 21’, θα διώξει ο Σέσα, η μπάλα φτάνει στον Γ. Τζωρτζάτο, όμως η μπάλα στο κοντινό σουτ που θα πραγματοποιήσει κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια απομακρύνεται.
Στο 32’ ο Καπλάνης με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει παράλληλα στον Αλ. Πολλάτο, με το τελευταίο να μην βρίσκει την μπάλα απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο και να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-1 της ομάδας του.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και μετά την αποβολή του Σέσα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν για το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι με σωστές αλλαγές και ιδιαίτερα προσεγμένη άμυνα δεν τους έδωσαν το δικαίωμα!
Στο 52’ ένα δυνατό σουτ του Ντεντλάλα από τα όρια της περιοχής αποκρούεται με διπλή επέμβαση του Σέσα.
Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με «10» αφού ο Σέσα θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Χρηστάτου, ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού για χέρι, εκτός περιοχής στην προσπάθεια του να σώσει την εστία του προ του Γ. Τζωρτζάτου που έμπαινε επικίνδυνα, μετά την κάθετη πάσα του Βουκελάτου.
Τη θέση κάτω από τα δοκάρια της Εικοσιμίας, με την εσωτερική αλλαγή του Δημ. Ζησιμάτου, κάλυψε ο Δημ. Πολλάτος και όπως αποδείχθηκε στο τέλος με απόλυτη επιτυχία.
Παρά την αριθμητική τους υπεροχή οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Εικοσιμίας εκτός από δυο περιπτώσεις προς το τέλος του αγώνα.
Στο 88’ ο Κοσμάτος θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Δημ. Πολλάτου.
Τέλος στο 90+1’ ο Τούρλας μετά από ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά θα μπει στην περιοχή, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ και η μπάλα θα φύγει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με αποτέλεσμα αυτό το 0-0 να δώσει στην Εικοσιμία την 3η θέση στην τελική κατάταξη.
Για τα Διλινάτα δεν άλλαξε απολύτως τίποτε, αφού τερμάτισαν στην 1η της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πάνε με το +4 που τους δίνει η θέση αυτή!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καλογηρά και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Χρ. Τζωρτζάτος), Τσιαουσντέλιο,  Τζωρτζάτος Φ., Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Χρ. (46’ Papa), Κλειτογιάννης, Τούρλας, Τζωρτζάτος Γ. (71’ Λουκάτος), Ντεντλάλα (67’ Χαραλαμπόγλου), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος (76’ Κοσμάτος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Αποστολάτος, Μπούσι, (90+2’ Ζαμπαύτης), Πολλάτος Αλ. (71’ Κουμαριώτης Κ.), Κούρτι, Πολλάτος Δημ., Καπλάνης, Λογκόνης (63’ Κορσιάνος Αντ.).
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου