Σάββατο, Μαρτίου 10

Εύκολη νίκη για τον Οδυσσέα 5-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Σημαντική νίκη σήμερα το πρωί στις Κεραμειές για τον Οδυσσέα Ιθάκης, αφού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας επικράτησε σχετικά εύκολα και δίκαια του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ, όπως και στο παιχνίδι του α’ γύρου 5-1!
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού με αυτή της τη νίκη, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προκειμένου να συνεχίζει να κάνει όνειρα ακόμη και για την 2η θέση.
Αντίθετα αυτή του Τάκη Φωή με την ήττα αυτή, θα παραμείνει σε αγωνία για πολύ ακόμη όσον αφορά την είσοδο της στην τελική 4αδα, εκτός και αύριο έρθει κάποιο δώρο από τα Τζαννάτα.
Όσον αφορά το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ καλό, ενώ στην επανάληψη και με το σκορ στο 0-3, έπεσε αρκετά ο  ρυθμός, αν και πάλι είδαμε ακόμη τρία γκολ!!
Οι «κιτρινόμαυροι από την Βόρεια Ιθάκη, ήταν καλύτεροι και με υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν μια εύκολη, όσο και σημαντική νίκη. Από την άλλη οι «πράσινοι» σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία τους, δεν ήταν αυτοί που θα έπρεπε και η βαριά εντός έδρας ήττα ήρθε φυσιολογικά.
Φάσεις και γκολ
Αν και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία ήταν οι γηπεδούχοι.
Συγκεκριμένα στο 3’, ο Μακρίδης με ωραία προσπάθεια από δεξιά θα μπει περιοχή και πλάγια, θα βγάλει παράλληλη πάσα για τον Μπεσάι που ήταν μόνος απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη, αυτός δεν κάνει όμως καλό σουτ και έτσι ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
Ο Πολλάτος στο 14’ θα σταματήσει το σουτ του Π. Κουτσουβέλη μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Νέα ευκαιρία για τους «πράσινους» στο 26’, όταν στο φάουλ του Μακρίδη από δεξιά, ο Βοροκλινιώτης από καλή θέση αστοχεί στην κεφαλιά του και έτσι χάνεται μια καλή ευκαιρία να προηγηθεί η ομάδα του.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» από την Ιθάκη θα πάρουν το προβάδισμα. Ο Π. Κουτσουβέλης με μια καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Κοσμά στην περιοχή και απέναντι από τον Πολλάτο που πραγματοποιούσε έξοδο, θα προλάβει θα «τσιμπήσει» την μπάλα και θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Μετά από 3’ μάλιστα θα έρθει και το 0-2, όταν ο Κράλης δεν μπορεί να απομακρύνει την βαθιά μπαλιά της άμυνας του Οδυσσέα, ο Π. Κουτσουβέλης θα κερδίσει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά. 
Στο 44’ ο πρώτος σκόρερ του Οδυσσέα και υποψήφιος για τον τίτλο Π. Κουτσουβέλης θα πετύχει το 0-3, με ωραίο πλασέ στην έξοδο του Πολλάτου, μετά την έξυπνη κάθετη πάσα του Λεκατσά.
Με αυτό το 0-3 και σχεδόν «κλειδωμένο» το αποτέλεσμα οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη παρότι δεν είχε το καλό θέαμα του πρώτου επετεύχθησαν ακόμη τρία τέρματα που έδωσαν κάποιο τόνο στο παιχνίδι.
Στο 60’ ο Λεκατσάς θα παίξει κάθετα την μπάλα για τον Μετσάνι, αυτός θα προχωρήσει στην περιοχή, αλλά το σουτ που πραγματοποιεί απομακρύνει δύσκολα ο Πολλάτος και σώνει την εστία του.
Ο Π. Κουτσουβέλης στο 54’ θα πετύχει το 0-4 της ομάδας τους και το δικό του χατ τρικ στο παιχνίδι, όταν στο φάουλ του Σέλα εκτός περιοχής ο Πολλάτος δεν συγκρατεί την μπάλα και ο επιθετικός του Οδυσσέα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να την σπρώξει στα δίχτυα.
Στο 66’ ο Π. Κουτσουβέλης θα κερδίσει την μπάλα κοντά στο κόρνερ και αριστερά από τον Μαρινάκη και θα βγάλει την παράλληλη πάσα πάρε-βάλε για τον Λαμπρόπουλο, με τον τελευταίο απλά να την στέλνει στα δίχτυα για το 0-5.
Ο Π. Κουτσουβέλης στο 75’ θα βγει στην κόντρα και θα προτιμήσει να κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής αντί να προχωρήσει και να πλασάρει τον Πολλάτο, έτσι δεν κάνει καλό σουτ και η μπάλα περνάει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι στο 77’ θα καταφέρουν να μειώσουν το σκορ στο 1-5 με γυριστή κεφαλιά του Καλογηράτου, μετά το κόρνερ από αριστερά του Κώστογλου.
Ένα σουτ του Π. Κουτσουβέλη από τα όρια της περιοχής και αριστερά που διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Πολλάτος, θα είναι η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, αφού μέχρι τη λήξη δεν υπήρχε κάτι που μπορεί να σημειωθεί.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον Κ. Ε. Μενεγάτο και τον φίλαθλο κ. Α. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Πολλάτος, Απέργης (74’ Λαβός), Κλωνής, Κράλης, Μαρινάκης (69’ Καλογηράτος), Βοροκλινιώτης, Γκούβας, Κατσούρης (57’ Κώστογλου), Μακρίδης, Μπεσάι, Σπαθής (70’ Βανδώρος).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Λεκατσάς, Βλησμάς, Μετσάνι (61’ Προσαλέντης Γ.), Φατούρος (75’ Μήτσουρας), Ρενάτο (72’ Dylja), Κοσμάς, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου